Recept: raw-vegan sushi

IMG_1883

In dit artikel liet ik jullie zien welke vijf raw-vegan recepten er op mijn lijstje stonden om eens te maken. Inmiddels heb ik er twee gemaakt, en met succes: de rainbowjuice en de rauwe sushi! Dat wil zeggen: sushi zonder rijst. En zoals beloofd zou ik recepten die goed gelukt waren met jullie delen, dus dat ga ik vandaag doen. De sushi is ontzettend lekker en licht verteerbaar en natuurlijk nóg gezonder dan normale sushi al is. Het recept dat ik op Pinterest had gevonden heb ik uiteindelijk niet helemaal gebruikt, ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Weet je nog niet wat je vanavond wilt eten? Ren dan nu nog naar de winkel en maak dit recept!

Wat heb je nodig voor een portie sushi voor twee personen?

* 2 kleine pastinaken
* 2 avocado’s
* 1 paprika (geel of rood is het lekkerst)
* 1 halve komkommer
* 1 stengel lente-ui
* 2 wortels
* sprouts/kiemen. Ik heb hier gekozen voor alfalfa.
* sesamzaadjes
* 5 sushivellen
* rasp
* sushi rolmatje

Wat je moet doen:

1. Schil de pastinaken en rasp ze zo fijn je kan.
2. Pureer de avocado’s met wat sesamzaad (vraag me niet waarom, maar ik vind dat een lekkere combinatie) in de keukenmachine. Zorg dat het een lekker smeerbare massa wordt. Ik heb er zelf geen al te vloeibaar geheel van gemaakt.
3. Snijd de paprika, lente-ui en de geschilde komkommer en wortel in reepjes.
4. Leg een sushivel op het matje en smeer een dunne laag avocadospread over het vel.
5. Verdeel wat geraspte pastinaak en sprouts over het vel, zodat het goed bedekt is.
6. Leg komkommer, lente-ui, wortel en paprika aan het begin van het vel en rol de sushi op. (zoek op youtube naar “sushi rollen” en je komt een hoop handige instructiefilmpjes tegen)

IMG_1874

IMG_1877

7. Snijd de sushi in plakjes en leg de stukjes op een leuk bordje.
8. Niet raw, maar wel lekke erbij: sojasaus. Je kan natuurlijk ook zelf nog een lekker sausje bedenken, iets met tahin of amandelpasta. Dan is het wél helemaal rauw.

IMG_1892

Houd er rekening mee dat de sushirollen iets dunner worden, doordat er geen rijst in zit. Maar dat kan je oplossen door er meer sprouts in te doen. Sprouts geven wat meer volume.

Dit is zó lekker! Geloof me, ik was vroeger een groot fan van sushi met witte rijst en zalm. Toen werd het vegetarische sushi. Toen vegan sushi (zonder mayonaise.) Daarna ben ik overgestapt op sushi met quinoa en nu heb ik dus een rauwe variant geprobeerd. Heerlijk vond ik het. Ik mis er helemaal niks aan en de smaak is meer dan prima. Zoals je op de foto’s hierboven wel ziet ben ik zeker geen pro in het maken van sushi, maar ach, wat maakt het uit? Als het maar lekker smaakt!

Maak jij wel eens zelf sushi?

19 comments to Recept: raw-vegan sushi

Leave a Reply