Recept: raw-vegan sushi

IMG_1883

In dit artikel liet ik jullie zien welke vijf raw-vegan recepten er op mijn lijstje stonden om eens te maken. Inmiddels heb ik er twee gemaakt, en met succes: de rainbowjuice en de rauwe sushi! Dat wil zeggen: sushi zonder rijst. En zoals beloofd zou ik recepten die goed gelukt waren met jullie delen, dus dat ga ik vandaag doen. De sushi is ontzettend lekker en licht verteerbaar en natuurlijk nóg gezonder dan normale sushi al is. Het recept dat ik op Pinterest had gevonden heb ik uiteindelijk niet helemaal gebruikt, ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Weet je nog niet wat je vanavond wilt eten? Ren dan nu nog naar de winkel en maak dit recept!

Wat heb je nodig voor een portie sushi voor twee personen?

* 2 kleine pastinaken
* 2 avocado’s
* 1 paprika (geel of rood is het lekkerst)
* 1 halve komkommer
* 1 stengel lente-ui
* 2 wortels
* sprouts/kiemen. Ik heb hier gekozen voor alfalfa.
* sesamzaadjes
* 5 sushivellen
* rasp
* sushi rolmatje

Wat je moet doen:

1. Schil de pastinaken en rasp ze zo fijn je kan.
2. Pureer de avocado’s met wat sesamzaad (vraag me niet waarom, maar ik vind dat een lekkere combinatie) in de keukenmachine. Zorg dat het een lekker smeerbare massa wordt. Ik heb er zelf geen al te vloeibaar geheel van gemaakt.
3. Snijd de paprika, lente-ui en de geschilde komkommer en wortel in reepjes.
4. Leg een sushivel op het matje en smeer een dunne laag avocadospread over het vel.
5. Verdeel wat geraspte pastinaak en sprouts over het vel, zodat het goed bedekt is.
6. Leg komkommer, lente-ui, wortel en paprika aan het begin van het vel en rol de sushi op. (zoek op youtube naar “sushi rollen” en je komt een hoop handige instructiefilmpjes tegen)

IMG_1874 IMG_1877

7. Snijd de sushi in plakjes en leg de stukjes op een leuk bordje.
8. Niet raw, maar wel lekke erbij: sojasaus. Je kan natuurlijk ook zelf nog een lekker sausje bedenken, iets met tahin of amandelpasta. Dan is het wél helemaal rauw.

IMG_1892

Houd er rekening mee dat de sushirollen iets dunner worden, doordat er geen rijst in zit. Maar dat kan je oplossen door er meer sprouts in te doen. Sprouts geven wat meer volume.

Dit is zó lekker! Geloof me, ik was vroeger een groot fan van sushi met witte rijst en zalm. Toen werd het vegetarische sushi. Toen vegan sushi (zonder mayonaise.) Daarna ben ik overgestapt op sushi met quinoa en nu heb ik dus een rauwe variant geprobeerd. Heerlijk vond ik het. Ik mis er helemaal niks aan en de smaak is meer dan prima. Zoals je op de foto’s hierboven wel ziet ben ik zeker geen pro in het maken van sushi, maar ach, wat maakt het uit? Als het maar lekker smaakt!

Maak jij wel eens zelf sushi?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Recept: raw-vegan sushi

 1. Toevallig stond ik vanmiddah nog te twijfelen of ik een bakje kiemen mee zou nemen. Toch maar niet meegenomen, maar oooh dit recept ga ik zeker een keer uitproberen!

  1. oh wat jammer! Trouwens, kiemen zijn altijd super handig om in huis te hebben. Weet je dat het lekker is door een salade, of op een boterham met pindakaas? En hartstikke gezond ook nog!

 2. Nomnomnom, ziet er lekker uit, zeg! Ik heb nu zelf 2x sushi gemaakt. Met bijv. pompoen, avocado en omelet (ben zelf geen vegan, maar vega). Maar dit ziet er ook errug lekker uit met die kiemen!

 3. wow… dol op Sushi, ik ‘pin’ jullie recept; staat op mijn lijstje!

 4. Ik maak zelf vaak sushi, maar bijna altijd vegetarisch, omdat ik me niet wil wagen aan rauwe vis die bij de echte pro’s waarschijnlijk veel verser is. Meestal maak ik het met rijst en avocado/wortel/komkommer, of met tonijn en mayo. Dit zijn superideeën, bedankt voor de inspiratie! Maarreh, sojasaus zou ik toch echt niet kunnen missen…! :-)

 5. Wat ook heel lekker is; Advocado fijn mengen met wat grove mosterd en soja saus en dan op je brood! nomnmom

 6. Wat leuk, zo’n vegan sushi recept! Ik heb ‘m op mijn to-eat list gezet, maar ik denk dat ik er wel rijst bij doe. Of een paar met en een paar zonder :)

 7. Oef…Ik ben veganist, maar zou de tamari toch wel missen bij mijn sushi..

 8. Ha! Ben ik op zoek naar een recept voor raw vegan sushi, vind ik hem gewoon op de website van de groenemeisjes!

  Leuk, leuk! Ik ga het snel uitproberen:)

 9. Voor een breng-allemaal-wat-te-eten-mee feestje wil ik de vega(n) hapjes meenemen en ik vond dit wel een leuk recept. Zonder rijst is helemaal goed, want er zijn al mensen die hartige taarten en stokbrood enzo meenemen.

  Kan ik dit een dag van te voren maken? Is het dan de avond erna nog lekker? Ik moet namelijk meteen uit m’n werk door en heb geen tijd om dit eerst thuis te gaan maken.

  Groetjes, Pernette

 10. Heerlijk! Ik maak altijd vega sushi, met Tonijn van de vegetarische slager. En dan maak ik mijn eigen tonijnsalade en die doe ik op een nori vel samen met zilvervliesrijst.. Jullie eten volgens mij helemaal vegan toch? Zou ik ook wel willen, echt knap :)

 11. Wat ook ontzettend lekker en super gezond is:
  avocado mengen met (uitgeknepen) zuurkool. Door elkaar prakken en in Noriblad rollen als sushi !

 12. Ook lekker. Maak gewone sushi maar vervang de sushirijst door quinoa. 1 nadeel: quinoa plakt niet ….ik los dit op door het noriblad eerst in te smeren met avocado en dan goed de quinoa erop aandrukken. De ingredienten ertussen…. ! #heerlijk

 13. Dank voor het delen van je recept!
  Het is een welkome en goed te maken lekkernij.
  Heerlijk!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *