Recept: Salade met boekweit en gemarineerde champignons

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soms lijkt het ontzettend lastig om altijd maar weer een gezonde lunch te bedenken. Het komt regelmatig voor dat ik met de handen in mijn haar sta: wat moet ik NU weer eten?! Vaak is het antwoord eenvoudig. Kijk in je koelkast, trek je voorraadkast overhoop en tover iets op tafel. Zo ontstond ook dit (lunch-)recept en ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik!

Wat heb je nodig? (voor 1 portie)

75 gram boekweitkorrels (te koop bij de natuurwinkel)
1/4 komkommer
6 cherrytomaten
1/4 avocado
2 handjes bladspinazie
6 tot 8 champignons
sojasaus
een heel klein beetje water
amandelschaafsel

Wat moet je doen?

1. Kook de boekweit volgens de verpakking. Ik voegde een half groentebouillonblokje toe voor wat extra smaak. (ik kies voor een zoutarme variant van Healthy Planet, te koop bij Ekoplaza)
2. Snijd de komkommer, cherry tomaatjes en avocado in blokjes en/of reepjes.
3. Snijd de steeltjes van de champignons en leg ze in een pannetje. Marineer met wat sojasaus (op gevoel, niet teveel, want dan wordt het megazout) en een beetje water. Laat dit even lekker sudderen, totdat de champignons wat geslonken zijn en mooi bruin zijn geworden.
4. Leg de bladspinazie op een bord of in een kom. Schep hier de boekweit en de veggies op.
5. Top af met de champignons en het amandelschaafsel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze salade kan je gemakkelijk meenemen naar je werk of onderweg. Hoewel het erg lekker is om de salade lauwwarm te eten, is de boekweit koud ook hartstikke prima!
Boekweit is glutenvrij. Als je het hele gerecht glutenvrij wilt houden, vervang je de sojasaus door tamari. Check ook even of het bouillonblokje dat jij gebruikt glutenvrij is!

Het hartjesschaaltje is van het te gekke merk ‘Kinta,’ dat te koop is bij WAAR.

Geniet ervan!

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Recept: Salade met boekweit en gemarineerde champignons

  1. lekkker! zeg, weten jullie waar je suiker (en E-nr) vrije paneermeel kunt kopen? Er mag ook geen gist in zitten, dus een beschuit verkruimelen is geen optie.

  2. Ter inspiratie. … dit wordt mijn lunch salade morgen. Ongeveer driekwart courgette en nog wat groene linzen erbij. Dressing vries ik van tevoren in porties in en mix ik er last minute doorheen. Zalig… en … heel veel jaloerse collega’s :))
    Groetjes Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *