Recept: vegan wentelteefjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is weeeeeekend! En dat betekent maar één ding: uitgebreid ontbijten. Wat denk je van vegan wentelteefjes?

Wentelteefjes zijn van zichzelf natuurlijk niet heel vegan. Meestal gebruik je ei en melk en misschien ook nog wel boter om ze te maken. Vroeger maakten wij het dan ook nog met wit brood en suiker, #notsohealthy. Begrijp ons goed: niks mis mee. Moet een keertje kunnen. Maar misschien vind je het leuk om te zien hoe je wentelteefjes een iets gezondere twist kunt geven!

Voor het geval dat je denkt dat wij onze wentelteefjes met ketchup eten (daar lijkt het namelijk een beetje op op de foto) : wees gerust, het is pruimenjam. Zelfgemaakte, door de awesome Lana Leesvoer. Kregen wij cadeau van haar. Lief hè?

Wat heb je nodig?

6 boterhammen
1 cup – 250 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 eetlepel ahornsiroop of agave
2 eetlepels meel (wij gebruikten gierstmeel)
1 theelepel kaneel
kokosolie voor het bakken

Wat moet je doen?

1. Mix de amandelmelk, ahornsiroop, meel en kaneel in een diep bord.
2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan.
3. Wentel een boterham door de amandelmelk-mix in het diepe bord, zodat de boterham doordrenkt is van het mengsel.
4. Bak de boterham in de pan – voor een paar minuten. Draai de boterham om, zodat ook de andere kant lekker bruin wordt.
5. Bestrooi eventueel met poedersuiker en/of eet de wentelteefjes met jam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Laat je het ons weten als je dit receptje gaat proberen? Geniet van je weekend! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Recept: vegan wentelteefjes

  1. Oh lekker! Goed plan om weer een keer te maken. Ik heb zelf een tijd vegan gegeten en ik vond het in het begin echt heel lastig. Dus tof dat jullie met dit soort recepten komen.

  2. Wat een goed idee! We hebben veel oud brood in huis, dus dat wordt een heerlijk ontbijtje (oke, waarschijnlijk eerder brunch) morgen!

  3. Ik heb een tijdje terug een gelijkaardig recept gedeeld op mijn blog. Als ik me niet vergis heeft de vegan challenge ook een leuke! Ik hou niet zo erg van suiker dus ik eet ze op met veel fruit en gesmolten chocolade, mmmm!

  4. Klinkt lekker! Ik moet zeggen dat ik nog nooit wentelteefjes op heb, dus ik zou het verschil met ‘gewone’ wentelteefjes niet eens proeven :P

  5. Hoi hoi wat fijn! Ik kwam op vegan sites terecht omdat onze dochter zeer allergisch is voor ei en melk (en ook noten en pinda en andere zaken.). En nu lees ik hier dat zelfs wentelteefjes mogelijk zijn! Hoi hoi. Snel proberen. (Maar dan met kokosmelk of soyamelk ipv amandelmelk natuurlijk.) Bedankt!

  6. Ik heb ze toevallig van de week voor het eerst gemaakt met soyamelk van AH met vanille smaak. En een geprakte banaan. Dan moeten ze wel even iets langer bakken maar suiker of iets anders is niet meer nodig. De smaak was echt heerlijk.

  7. ik kan ze niet maken zonder alles te laten aanbakken. Het huis staat elke keer blauw, ik kan er wel om lachen maar mijn huisgenoten.. zucht, ik weet ook niet waar het aan ligt. (ik ben dan ook geen keukenwonder..)

    1. Zou je het vuur niet véél te hard hebben staan?! Ik had hier vroeger ook een handje van nl.
      Vuur half zo hard zetten, (dus voor je gevoel veel te laag) en dan gaat het stukken beter!
      Succes!!!!

  8. Bij het zoeken naar recepten voor onze kerstbrunch, ben ik dit tegengekomen. Staat nu op mijn lijstje om ook te maken, ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *