Vegan Wentelteefjes

wenteefjes

Welkom in je weekend. We dachten dat je misschien een beetje trek zou hebben, dus we hebben alvast wat warme vegan wentelteefjes voor je klaargezet.  We hebben trouwens al eens eerder een recept voor wentelteefjes gepost, maar dat is inmiddels alweer zó lang geleden dat het wel weer eens tijd werd voor een nieuw recept. En om de gelegenheid goed aan te grijpen, maakte ik er meteen maar een luxe editie van – wentelteefjes 2.0, ofzoiets. Dit keer met pindakaas!

Wentelteefjes roepen van die fijne jeugdherinneringen op. De geur, het warme brood, de zoete smaak…het wordt niet heel veel beter dan dat. Vroeger dacht ik trouwens dat je wentelteefjes maar op één manier kon maken, maar niks blijkt minder waar. Sowieso is het heel gemakkelijk om een origineel recept voor wentelteefjes te veganiseren, maar je kunt er ook nog helemaal je eigen draai aan geven. Ik voegde nu bijvoorbeeld ook wat kurkuma toe, omdat ik houd van de winterse smaak die gerechten hierdoor krijgen. Daarbij komt dat kurkuma alles een mooi kleurtje geeft.

wentelteef4 wentelteef5 wentelteefjes2 wentelteefje8

Wat heb je nodig voor 5-6 wentelteefjes?

250 ml plantaardige melk (ik gebruikte haverdrink)
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel meel of bloem (ik gebruikte speltbloem)
1 theelepel vanillepoeder of extract
2 theelepels kaneel of pumpkin spice
snufje kurkuma, optioneel
5-6 oude boterhammen
(kokos)olie om te bakken

Wat ga je doen?

1. Mix de plantaardige drink, pindakaas, meel, vanille, kurkuma en kaneel in een kom. Ik gebruikte een blender om het extra smooth te krijgen.
2. Schenk de mix in een groot diep bord of ovenschaal.
3. Leg een boterham in het beslag en draai hem om. Haal het overschot van het beslag eraf. (Anders krijg je heel slappe wentelteefjes.)
4. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Leg de boterham erin en bak tot hij goudbruin is (4-6 min), draai hem om en bak weer paar minuten.
5. Ga zo door met alle boterhammen.
6. Stapel de wentelteefjes en serveer met maple syrup, kokossnippers en/of kaneelsuiker. Ook super lekker erbij: aardbeienjam, voor het warme peanutbutter-jelly effect!

wentelteef2

Oeh. Als je dit toch eens zo zou kunnen bestellen bij de Vegan Ontbijtservice hè? Of als de Vegan Ontbijtservice überhaupt zou bestaan… Wat zou het leven dan mooi zijn. Maar niet getreurd, het leven is nog steeds te gek, want ook jij kunt dit recept maken en ook jij kunt dit op een fancy dienblad van de kringloop presenteren en in bed opeten. Wie houdt je tegen?!

We hopen dat je heel erg gaat genieten van je weekend én van dit recept. Laat je het ons weten als je onze vegan wentelteefjes hebt gemaakt? We zouden het heel leuk vinden als je een foto van het eindresultaat met ons zou willen delen via #degroenemeisjes op Instagram. Dankjewel en geniet ervan! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Vegan Wentelteefjes

  1. Oeh, wat een heerlijke wentelteefjes. Ja, ik heb absoluut hele goede jeugdherinneringen aan wentelteefjes. Nooit geweten dat je ze vegan kunt maken! Is de kurkuma vooral voor de kleur of juist de smaak? Ben heel benieuwd naar deze wentelteefjes, ga ze snel eens maken!

  2. This looks so delicious! Dit ziet er heel lekker uit!! (My Dutch is so bad, I’m so sorry.) And even better because it’s vegan! :) Great recipe, thank you for sharing it with all of us :)

    – Simone

  3. Superlekker! Lijkt me heerlijk om tijdens een luie zondag in bed te verorberen. En dan nog beter, als mijn vriend ze maakt en komt brengen. Sapje erbij…perfect. Jammer dat ik morgen gewoon moet werken, anders had ik dit artikel -niet zo subtiel- naar hem doorgestuurd haha. Wentelteefjes (hele vreemde naam eigenlijk!) doen me inderdaad denken aan mijn jeugd. Een moeder van een vriendinnetje maakte ze wel eens tussen de middag voor ons. Genieten was dat!

  4. Ik heb nooit echt wentelteefjes gegeten om eerlijk te zijn. Ik vond ze er altijd zo vies sompig uitzien! Maar eerlijk is eerlijk, deze zien er wél heerlijk uit. Misschien maar eens gaan proberen :)

  5. Wat een super lekker recept!
    Toevallig heb ik brood in de vriezer liggen en ik heb geen idee wat ik ermee moet doen dus dit gerecht komt al geroepen.
    Dat wordt smullen het komende weekend :-).
    Bedankt voor weer een heerlijk recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *