Rode linzen hummus

Zoals je in een eerder artikel hebt gelezen ben ik dol op hummus! Ik probeer dan ook graag nieuwe hummus recepten uit. Vorige week heb ik voor het eerst hummus gemaakt met linzen. Holy Moly! Waarom heb ik dat niet eerder gedaan?! Het resultaat was een heerlijke romige hummus. Natuurlijk wil ik jullie het recept niet onthouden.

Gebaseerd op het recept van Get it Ripe!

1/2 cup rode linzen (95 gram)
400 ml water
1 of 2 geroosterde paprika’s
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/4 theelepel zout
2 eetlepels tahin
2 kleine teentjes knoflook
1/8 theelepel cayenne

1. Breng de linzen in het water aan de kook. Verlaag het vuur en roer het komijnpoeder, kurkumapoeder en zout door de linzen. Laat dit ongeveer 15 – 20 minuten op een laag vuurtje staan. Roer af en toe door. Als de linzen beginnen aan te branden voeg je wat extra water toe.

2. Na de 20 minuten zet je het vuur uit en laat je het linzen mengsel 10 minuten afkoelen.

3. Mix het linzenmengsel met de andere ingrediënten in de keukenmachine.

4. De hummus is nog erg vloeibaar maar als je het even in de koelkast laat staan wordt het wat harder. (Al eet ik hem het liefste nog een beetje warm).

5. Garneer met wat cayenne en sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Heb je weleens hummus met iets anders dan kikkererwten gemaakt? Welk recept moet ik ook zeker maken?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

33 gedachten over “Rode linzen hummus

  1. Ziet er goed uit. Zelf krijg ik mijn hummus echt nooit zo lekker als de hummus uit de winkel… Wat is jullie standaard kikkererwtenhummus receptje? En ontvellen jullie de kikkererwten of niet?

  2. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga het binnenkort maken. En voor schotelen aan al mijn familieleden die dol zijn op vlees. Zo kunnen ze zien dat vegatarisch eten ook erg lekker is!

  3. jummieeee Jame ga ik ook eens maken!! ik had in Turkije een Hummus gegeten van tuinbonen gegarneerd met rode uit en dille ook heel lekker :)

  4. Gister gemaakt en hij was heerlijk! Heb wel groene ipv rode linzen gebruikt.
    Ook nog wat sambal, citroensap en kappertjes toegevoegd. Mjam mjam!

  5. Heerlijk! Ik kon mij geen beter recept bedenken om mijn foodprocessor voor het eerst mee te gebruiken. Met dit snackje kom ik mijn studieavond wel door

  6. Net gemaakt, staat nu in de koelkast. Van het snoepen tussendoor proefde ik vooral Heel Erg Lekker. Is nu nog wat dun maar vertrouw erop dat het dus dikker gaat worden. Fantastiek!

  7. Beste Jamie, dit is een super lekker recept, dank je wel!
    Ik wilde je wel doorgeven dat het heel vreemd is om het rode linzen hummus te noemen, omdat hummus per definitie van kikkererwten wordt gemaakt. Hummus is namelijk het arabische woord voor kikkererwt. Maar dat terzijde. Superlekker dit rode linzensmeersel ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>