Simpele noodles met gerookte tofu

noodles1

Sinds we vorige week in Berlijn een veel te lekker broodje met gerookte tofu aten, zijn we helemaal om: gerookte tofu is het nieuwe ‘ding’ dat overal in moet. Ken je dat? Gaat wel weer over hoor. Maar tot die tijd maken we een goed gebruik van deze nieuwe ontdekking.(we weten dat het helemaal geen nieuw product is hoor, het is alleen dat wij het nooit aten) Vandaag delen we daarom heel simpele noodles met gerookte tofu met je. Lekker makkelijk te maken en in een handomdraai klaar. Wij vinden dit het perfecte lunchgerecht!

Wat heb je nodig voor 2 porties? 

2 porties rijstnoodles
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 klein teentje knoflook, geperst
1 1/2 theelepel rijststroop of agave (of een ander zoetmiddel)
chilivlokken naar smaak
1 blok gerookte tofu (bijvoorbeeld van Prolatere of Taifun)
veggies, zoals bladspinazie en wortel

Wat ga je doen?

1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Mix de ingrediënten voor de saus door elkaar.
3. Snijd de gerookte tofu in blokjes.
4. Giet de noodles af, mix de saus erdoor zodat dit goed verdeeld wordt.
5. Serveer de noodles met de gerookte tofu en de groenten in een kom.

noodles2

Bij Ekoplaza zijn wij verschillende soorten gerookte tofu tegengekomen. Check het vak met vleesvervangers om te zien welke soorten er zijn. Helaas zijn we gerookte tofu nog niet in de ‘gewone’ supermarkt tegengekomen, maar misschien hebben we erover heen gekeken? Ook schijn je het zelf vrij gemakkelijk te kunnen maken, maar wij hebben dit nog niet geprobeerd. Misschien kan het met liquid smoke? Dit is een product waarmee je een rooksmaak aan eten kunt geven. We kochten ooit een flesje bij iHerb. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Laat je het ons weten als je dit recept ook gaat maken? Je weet hoe leuk wij dat vinden! Je kunt een foto delen via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes) Alvast bedankt en eet smakelijk! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

38 gedachten over “Simpele noodles met gerookte tofu

  1. Toevallig zag ik gister gerookte tofu liggen en ik dacht echt ‘Wat kan je hier nou mee, wat is er speciaal aan’? Dus dit komt als geroepen:) Hoe toevallig. Ik ga het zeer snel uitproberen. Bij de Plus hier liggen heel veel verschillende soorten tofu, waaronder ook de gerookte. Aanrader is de olijvenvariant van Taifun. ZO lekker!

    1. Dat is echt heel erg toevallig zeg! Go for it! En wat goed dat je het bij de supermarkt zag liggen! hier helaas nog niet gezien.

  2. Gerookte tofu lijkt me echt heerlijk! Ik denk niet dat het ooit in de supermarkt komt te liggen waar ik altijd naartoe ga aangezien ze niet eens plek hebben voor de nieuwe producten van Vivera terwijl die nu te verkrijgen zouden moeten zijn, grr. :( Zo te lezen moet ik maar een keer naar de Plus als ik in de buurt ben.

    1. Nee, ik verwacht het hier ook niet in de supermarkt te gaan aantreffen… maar het schijnt dus wel hier en daar gespot te worden! (is mij zelf nog niet overkomen, haha!)

  3. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van tofu (smaakt de gerookte variant heel anders?), maar dit gerechtje lijkt me wel lekker! Komt denk ik ook door die mooie foto’s haha. :-)

  4. Aangezien ik een groot liefhebber van Aziatisch eten ben heb ik waarschijnlijk wel eens gerookte tofu gegeten maar gewoon nooit de naam gehoord. Smaakt het anders dan normale tofu? En hoe kan je de tofu zelf roken?

    1. Ja, het smaakt echt totaal anders dan gewone tofu en het is ook veel steviger. Geen idee hoe je het zelf moet doen, sorry!

  5. Jaaa gerookte tofu wil ik ook nog eens proberen! Ik zie het veel in receptenlijstjes van kookboeken, maar vaak sla ik het hele recept dan over omdat ik het niet bij de normale supermarkt kan kopen. En normale tofu vind ik niet zo lekker. Geen idee of ik de gerookte variant wel lust, maar daarom wil ik het juist graag proberen. Goede reminder!

  6. Rooktofu vind ik heerlijk in allerlei gerechten, ik doe het ook vaak in de pastasaus of zelfs in dunne plakjes in je pannenkoek, of in een omelet. Echt een oppepper; lekker recept lijkt mij dit trouwens.

  7. Ik ben nog nooit aan de gerookte tofu begonnen omdat ik dacht dat het niet zo gezond was en/of nog al gekunsteld voedsel met veel e-nummers enzo.. Of valt dat mee?
    Ik kijk de laatste tijd elke dag op jullie site. Heel erg leuke ideeen en goede recepten en info. Bedankt daarvoor. Ben niet vegan, maar zou ’t stiekum wel willen en doe wel zoveel mogelijk vegan.
    vr gr uit Zeeland. (waar het nog lastig is om buiten de deur iets geschikts te vinden als je vegan wilt eten. Niet eigenlijk,..zover ik weet)

  8. Hey groene meisjes, goed recept! Maar moet er rijstwijn (mirin) of rijstazijn in? Zal vast niet heel veel schelen maar het is toch niet precies hetzelfde.

    (Mirin en sake zijn rijstwijnen, rijstazijn is azijn die gemaakt wordt van rijst of rijstwijn)

    1. Klopt! Gerookte tofu is al bereid, dus anders dan gewone tofu. (die je overigens ook wel koud kunt eten, maar dat smaakt nergens naar)

  9. Volgens mij had mijn vriend laatst iets gemaakt met gerookte tofu erin, ik vond het echt verrassend lekker! Hij vond het helemaal niks, haha. Dit gerecht lijkt me heel lekker, deze ga ik zeker eens maken. Als mijn vriend niet thuis is ;)

  10. Waar kan je dit het goedkoopst halen? Marqt was een stukje van 200gram 2,50… Normale tofu is wel een stuk goedkoper bijvoorbeeld bij toko s en zo. Hebben zit dit daar niet ook?

    1. Klopt, gerookte tofu is een stukje duurder dan gewone tofu. Wij hebben het alleen nog maar biologisch gezien, dus bij Marqt en bij Ekoplaza… nog niet in gewone supermarkten of bij toko’s. Maar misschien hebben ze het wel en dan zal het ongetwijfeld goedkoper zijn. (maar dus ook niet-biologisch)

  11. Je kunt tofu zelf roken door je wok te bedekken met alufolie en hier een droog kruidenmengsel naar smaak op te strooien. Leg een rekje in de wok met daarop de uitgelekte tofu. Plaats er vervolgens een deksel op zodat alles goed is afgesloten en zet de wok op middelhoog vuur. Check om de zoveel tijd of alles goed gaat en draai de tofu om, doe dit wel het liefst buiten of op je balkon of iets, want er komt dus flink wat rook vanaf ;)

  12. Ik weet niet of dit al gezegd is, maar gerookte tofu is in ieder geval bij Marqt verkrijgbaar! Maar dat volgens mij helaas alleen hier in A’dam.

    Ik ga dit vanavond maken! Met champignons, want die heb ik nog… wordt vast lekker!

  13. Een dikke plak op geroosterd brood met kiemsalade…..
    Die maakt ik zo:
    Blokjes tomaat,fijngesneden uitje,klein augurkje fijngesneden en een bakje kiemgroente mengen met olie en azijn naar keuze….
    Je kunt op je brood evt. beetje hummus smeren…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *