Pompoensoep met een Thaise twist

Soep2_03

Dat dit dé tijd van het jaar is om pompoensoep te eten hoef ik je niet meer te vertellen. Er zijn natuurlijk tientallen varianten op het thema te bedenken, zodat het het hele najaar lang leuk blijft om ‘toch maar weer iets met die oranje vrienden te doen.’ Dit keer koos ik voor een beetje een pittig soepje. Zeg maar een pompoensoep met een Thaise twist. Gemaakt met een currypasta, kokosmelk, koriander, limoen en pinda’s. Erg lekker, al zeg ik het zelf.

Wat heb je nodig voor 3 of 4 kommen soep?

Soep2_01

plantaardige olie
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 flespompoen (geen enorme unit, een gemiddeld formaatje kiezen), in blokjes
2 kleine aardappels, in blokjes
1 of 2 eetlepels rode currypasta (ik gebruik die van Fairtrade Original, die is vrij mild)
1/2 liter groentebouillon
400 ml kokosmelk (ik gebruik die van Fairtrade Original)
2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
verse koriander naar smaak, gehakt
1 limoen
een handje geroosterde pinda’s, fijngehakt

Wat ga je doen?

Soep2_02

1. Snijd de flespompoen in blokjes. Je hoeft de schil er niet af te halen. Je kunt ervoor kiezen om de pompoen goed te wassen, of, beter nog: kies voor een biologische variant en eet de schil zonder al te veel zorgen op ;)
2. Fruit de sjalotjes en de knoflook in de olie in je soeppan.
3. Maak ondertussen in een maatbaker de groentebouillon.
4. Voeg de blokjes pompoen en de blokjes aardappel toe aan de sjalotjes-knoflookmix in de pan en laat even bakken.
5. Voeg nu de groentenbouillon en de helft van de kokosmelk toe. Laat de pompoen en aardappel koken tot het geheel gaar is.
6. Pureer de soep met een staafmixer wanneer de groenten zacht genoeg geworden zijn. Houd de soep op het vuur: voeg de currypasta en de andere helft van de kokosmelk toe en laat zachtjes nog eventjes doorkoken. Proef de soep tussendoor. Voeg een beetje limoensap toe. Te pittig? Dan een beetje extra :)
7. Serveer de soep met een mix van koriander, bosuitjes en gehakte pinda’s.

Makkelijk toch? Pompoensoep is echt niet zo’n gedoe als veel mensen denken. Niet als je voor een flespompoen kiest tenminste, want die snijd je veel makkelijker in blokjes dan die ronde oranje pompoenen en dat scheelt je een heleboel werk. Ik vind deze variant erg de moeite waard en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Laat het me weten als je deze soep gaat maken en als je foto’s hebt gemaakt, dan mag je die altijd delen op instagram. Vergeet niet om #degroenemeisjes te gebruiken en om me te taggen, zodat ik je foto’s gemakkelijk terug kan vinden. Eet smakelijk!

Foto’s: Sam van Rij 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “Pompoensoep met een Thaise twist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>