Tortilla pizza

tortilla pizza

Zoals je misschien wel weet houden wij van lekker makkelijke recepten. Het mag allemaal niet teveel tijd kosten en de ingrediënten moeten makkelijk verkrijgbaar zijn. Stiekem zijn we dol op fastfood, maar hey, wel alleen vegan! Een pizza op z’n tijd vinden we heerlijk, maar we zijn vaak te lui om zelf pizzadeeg te maken. En daarom delen we vandaag dit recept voor tortilla pizza met jullie. Makkelijk, snel en héél erg lekker.

Eventjes een disclaimer: uiteraard zou je zelf tortilla’s kunnen maken. Maar dat kost net zoveel tijd als het maken van pizzadeeg en zoals wel gezegd hebben: hier zijn we vaak te lui voor. Wij kochten dus gewoon een pak wraps (van het merk Amaizin, gekocht bij de biosuper) en gebruikten dit voor twee recepten. Te weten de tortillasoep die eerder deze week online kwam en deze twee tortilla pizza’s. Wij maakten twee varianten, maar je kunt hier eindeloos mee variëren. Wij gebruikten hummus als basis, maar een tomatensaus is natuurlijk ook altijd lekker. We kunnen ons voorstellen dat zo’n beetje alle soorten groenten lekker zijn op deze tortilla pizza’s, dus leef je uit!

Een tortilla pizza is lekker als lunch, of als je er meerdere eet, als avondmaaltijd. Maar wat denk je ervan om punten te snijden en de pizza’s te presenteren als borrelhapje? Uit één tortilla pizza haal je ongeveer zes puntjes en je kunt er uiteraard zoveel maken als je zelf wilt!

We zijn trouwens heel benieuwd wat jullie van het idee van aardappel op een pizza vinden. Wij aten dit voor het eerst in Italië en wow, wat vonden we dit lekker. Toen we dit laatst ook bij La Fucina aten, wisten we: dit moeten we snel zelf ook gaan doen. Op Twitter kregen we een aantal reacties van mensen die twijfelden of dit wel lekker kon zijn. Maar echt, wij vinden het heerlijk. Het geeft de tortilla pizza een lekker romige bite en het vult wat beter dan ander beleg. Goed, genoeg gekletst. Aan de slag!

tortilla pizza

Wat heb je nodig?

Voor de hummus

1 blik kikkererwten
1/3 cup warm water
3 eetlepels citroensap (vers!)
2 teentjes knoflook
1/3 cup tahini (van die dunne, die je bij de Turkse winkel koopt)
komijn, een snuf zout

Verder:

4 tortilla wraps
cherrytomaatjes (gehalveerd)
1 rode ui (in halve maantjes gesneden)
1 gekookt aardappel
gedroogde of verse rozemarijn

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 200 graden –

Hummus/cherrytomaatjes/rode ui

1. Doe eerst de wraps voor ongeveer 7 minuten in de oven. Laat ze goudbruin en krokant worden.
2. Maak ondertussen de hummus door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in je keukenmachine of blender. Laat draaien tot je een lekkere romige hummus hebt.
3. Haal de wraps uit de oven en smeer er een goede laag hummus op. Doe er ook alvast wat rode ui op.
4. Beleg verder met rode ui en cherrytomaatjes.
5. Bak nu nog voor 7-8 minuten af, weer op 200 graden.

Hummus/rode ui/aardappel

Stap 1, 2 en 3: hetzelfde als voor de tortilla pizza hierboven.
4. Schil en snijd een aardappel in heel dunne plakjes. Spoel even af onder koud water.
5. Kook de aardappelschijfjes een paar minuten in een klein laagje water.
6. Spoel de schijfjes weer af met koud water en leg op de pizza.
7. Besprenkel de aardappelschijfjes met wat olijfolie en rozemarijn.

That’s it! Je bent ongeveer een kwartiertje bezig. Goed te doen toch?

tortilla pizza

Tip: Maak een paar tortilla pizza’s extra, zodat je morgen een lekkere lunch hebt. Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Tip: je zou natuurlijk ook speltwraps of glutenvrije wraps kunnen gebruiken. Ook kun je denken aan maistortilla’s, die vaak te koop zijn bij winkels die gespecialiseerd zijn in glutenvrije voeding.

Wij zijn heel benieuwd wie van jullie er ook zo gek is op vegan fastfood! En wie van jullie gaat dit recept maken? We horen het heel graag van je bij de comments. Ook vinden we het te gek als je het recept maakt en je een foto wilt delen. Dit kan via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes.) Alvast bedankt en natuurlijk eet smakelijk!

PS Heb je dit artikel met ‘15 minuten recepten‘ (als in: recepten die je binnen 15 minuten kunt maken) al gelezen?

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Tortilla pizza

  1. Leuk, ik hou van pizza met aardappel! Alleen volgende keer toch maar eens proberen je eigen tortillas te maken hoor, is max 10 minuutjes werk namelijk ;)

  2. wat een goed idee! Ga ik proberen :D Overigens, door jullie website eet ik ongeveer 3-5x pw een recept van jullie ;) altijd als ik boodschappen doe blader ik door de receptenindex om mijn boodschappenlijstje samen te stellen :) Dank jullie voor alle inspiratie!!!

  3. Lekker en simpel, dat maakt me blij haha! Ik had zelf nooit bedacht om hummus op een pizza te doen, maar bij nader inzien is dat wel een leuk idee, zeker aangezien altijd maar die tomatensaus ook een beetje kan gaan vervelen. Met aardappel lijkt me heerlijk (aardappels zijn sowieso mijn craving op dit moment), ga ik proberen! En ja, ik ben ook te lui om tortilla’s zelf te maken…

    1. haha, same here ;) Ik ben niet eens zwanger, maar toch crave ik aardappels. Hallo, ze zijn ook gewoon heel erg lekker.

  4. Geniaal! dit ga ik een keer met mijn dochtertje maken zij is gek op pizza maken, maar dat kost zo veel tijd en messy keuken achter af, en ik op snelle maaltijden:)

  5. Ah, mijn lekkerste pizza ooit was op het plein van een klein Italiaans dorpje en idd zonder tomatensaus en met aardappel!
    Ik ga deze zeker proberen

  6. Ziet er superlekker uit, dat wordt mijn avondmaaltijd vanavond:) Moet de pizza met aardappel ook nog in de oven nadat je hem belegd hebt of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *