Vegan Bibimbap

bibimbap1

– Dit recept is gemaakt in samenwerking met Bonduelle – Onlangs aten we in Berlijn voor het eerst vegan Bibimbap. Wat denk je? Totaal verkocht, zó lekker! Bibimbap is een Koreaans gerecht met rijst, bonen en groenten. In de niet-vegan variant zit soms ook vlees en bovenop de schotel wordt een ei geserveerd. Maar guess what? Zonder is ook hartstikke lekker. Het gaat namelijk vooral om de warme rijst, de vullende bonen, de knapperige groenten en de heerlijke zoet-pittige saus die erbij wordt geserveerd. We besloten het gerecht thuis na te maken.

bibimbap2

En verrassing! We maakten, samen met Aline, weer eens een receptvideo voor jullie! Wees gerust: het is een enorm eenvoudig recept, dus je hoeft niet bang te zijn voor ellenlange ingrediëntenlijsten of instructies die je moet meeschrijven. Je maakt dit gerecht echt in een handomdraai. Kind kan de was doen. Wij zijn weer megablij met deze prachtige video en we wensen jullie veel kijkplezier.

Zie je geen video? Klik dan hier!

Wij maakten dit recept voor Bonduelle, in het kader van het ‘Jaar van de Boon’. Een heel jaar lang staan bonen in de spotlight – hoe cool is dat? Wij, als vegans, zijn hier mega blij mee, want bonen passen erg goed in een plantaardig dieet. Sterker nog: het is gewoon essentieel om bonen te eten, als je vegan eet! We kozen voor de zwarte boontjes van Bonduelle, omdat deze goed vol van smaak zijn en het blikje precies genoeg bevat voor twee porties. Deze bonen gebruiken we ook graag voor zwarte bonenburgers en allerlei Mexicaanse gerechten. Veel mensen zijn bang dat bonen uit blik minder voedingsstoffen bevatten dan wanneer je gedroogde bonen gebruikt, maar dit is gelukkig niet het geval. Gedroogde bonen gebruiken wij ook regelmatig, maar dat vergt toch enige voorbereiding: wellen, koken, verwerken… Soms kiezen we voor lekker makkelijk en trekken we een blikje open!

Laat je het ons weten als jij ook deze vegan bibimbap gaat maken? Ik bedoel, vegan bibimbap – alleen al voor de naam van het gerecht zou je dit eens moeten proberen, toch? Je kunt een foto van jouw eindresultaat met ons delen via Instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Veel kookplezier en alvast bedankt!

veganbibimbap
Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Vegan Bibimbap

  1. Leuk! Ik woon in Korea en als vegetarier is bibimbab vaak het enige dat ik kan eten als we buiten de deur eten. (zitten bij ons geen bonen in trouwens maar jullie variant ziet er erg lekker uit!)

  2. Wat een prachtig filmpje weer meisjes! Ziet er inderdaad heel lekker, vullend en simpel uit, ga ik zeker binnenkort even maken. Waar hebben jullie die ontzettend leuke schaaltjes vandaan? Ik zie altijd in jullie receptenposts en video’s van die jaloersmakende schaaltjes en bakjes voorbij komen, haha.

  3. Sjeun filmpje! Leutig muziekje ook. Ik ga binnenkort maar even langs de Chinese supermarkt, eens kijken of ze daar zo’n stenen schaal hebben die heet kan worden, voor de ultieme bibimbap-ervaring. :-)

    1. Is erg lekker! Vroeger maakte mijn moeder altijd een omelet met spinazie, taugé en rijst erbij. Dat was ook erg lekker! Hmm, misschien binnenkort weer eens maken met een vegan omelet van kikkererwtenmeel en champignons erin, lekker!

  4. Bibimbap meteen gemaakt en het was al op voordat ik een foto kon maken.
    Jammer genoeg had ik geen officiële saus, maar een sambal medium als basis.
    Volgende keer ga ik op zoek naar de bewuste saus. Waar hebben jullie die gekocht? De combinatie met al die verschillende groenten was verrukkelijk. Thanks.

  5. Ik vroeg me af waar jullie die super mooie stenen eet kom hebben gehaald?! Zo’n lekker en kleurrijk gerecht als deze vraagt namelijk om een mooie eet kom:)

  6. Aaah liefde voor weer een prachtig filmpje! <3 Ik vind jullie recept echt een geweldig idee voor een bibimbap, zeker met ingelegde bietjes, mmm! So pretty! Met kimchi is het ook erg lekker, en ik heb inmiddels ook een versie gehad waar sla en pinda's doorheen was gedaan. Weer heel anders maar ook erg lekker! Je kunt er zoveel mee variëren, echt top!

    1. Jaaa Kimchi! Alleen wordt kimchi vaak met vissaus gemaak, dus is het vaak niet vegan. Nu weet ik dat je het ook zelf kunt maken en dat gaan we, als het goed is, binnenkort ook leren!

  7. Beetje late reactie, maar waar hebben jullie die ingelegde bietjes vandaan? Zelf gemaakt?
    En jullie moeten echt rijst koken op de ‘inkook-manier’. Ik heb zelf een rijstkoker wat het extra handig maakt, maar het kan ook gewoon in een pan. Rijst heeft dan zoveel meer smaak omdat je het water niet afgiet. Ook de textuur is beter.
    Is geen kritiek trouwens. Ben geen rijst-kook-purist, maar gewoon een rijstliefhebber :)

  8. Heerlijk ook dat pannetje, en die kommetjes. Echt om zo vrolijk van te worden deze video. Ik ga het recept meteen uitproberen vanavond!

  9. Dit is echt een van mijn lievelingsrecepten :)! Ik heb het al heel vaak voor gasten gemaakt en altijd dikke complimenten gehad! Hierbij wil ik die complimenten dus graag doorgeven aan jullie :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *