Vegan sandwich met zuurkool en avocado

Winters recept voor de lunch. Een sandwich met zuurkool en avocado gebakken in de pan #zuurkool #avocado
vegan lunch recept van een sandwich met zuurkool en avodao. Gebakken in de pan. #vegan #lunch #zuurkool
avocadosandwich

2 januari. De oliebollen en appelbeignets zijn nu écht op en we weten dat velen van jullie een goede start willen maken, door weer wat gezonder te eten. Ook wij hebben het de afgelopen tijd goed van genomen en dat merk je tijdens het rondje hardlopen door het park wel – dat gaat toch weer even wat minder makkelijk. Dus: tijd voor meer groente en fruit, maar dan natuurlijk wel op een lekkere manier! Vandaag beginnen we met een lekkere (in de pan gebakken) vegan sandwich met zuurkool en avocado.

avocadosandwich3

De hoofdrolspeler in dit recept is eigenlijk toch wel de zuurkool. Dus mocht je niet van avocado houden, of allergisch zijn, dan is het geen probleem om het weg te laten. Spreekt het idee van boerenkool op een broodje je niet aan? Dan vervang je het door bijvoorbeeld rucola of bladspinazie. (stiekem willen we je toch meegeven: probeer het in ieder geval een keertje, met die boerenkool. Wij vonden het echt heel erg lekker namelijk!) Oh en mocht je denken: zuurkool? Dat is toch alleen voor in een stamppot? Nee hoor! Met zuurkool kun je echt ongelooflijk lekkere dingen maken. (de mensen die het recept voor zuurkoolwraps uit ons boek hebben gemaakt, kunnen hierover meepraten) Zullen we dan maar?

Oh nee, wacht. Nog even dit. Vraag je je af welk brood veganistisch is en welk brood niet? Check dan dit artikel eventjes! 

avocadosandwich2

Wat heb je nodig voor 4 sandwiches?

2 avocado’s
anderhalve theelepel mosterd (of meer, als je een mosterdlover bent)
1/2 theelepel gedroogde koriander
1 eetlepel citroensap
peper & zout
8 boterhammen
handje zuurkool (biologisch/naturel)
2 tomaten
handje verse boerenkool

Wat ga je doen?

1. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak samen met mosterd, gedroogde koriander, citroensap en peper en zout met een vork.
2. Besmeer 4 boterhammen met de avocadomix.
3. Leg wat zuurkool, 2 plakken tomaat en wat boerenkool op de avocadomix.
4. Verwarm een pan op het vuur en leg daar de sandwich in. Bak 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur tot de boterhammen goudbruin zijn, aan twee kanten.

Zo simpel kan het zijn. En wij vonden het ZO lekker dat we deze sandwiches twee dagen achter elkaar hebben gegeten. Echt een grote aanrader dus!

De maand januari zal voor ons in het teken van een aantal onderwerpen staan, waaronder: gezond en budget vegan eten, opruimen, minimaliseren en budgetteren. Kortom: alles om een frisse start aan je jaar te geven. Ben je op zoek naar een goede dosis inspiratie voor deze onderwerpen? Kom dan in de maand januari dagelijks een kijkje nemen op De Groene Meisjes. We hebben voor iedere dag een motiverend en inspirerend artikel in de planning staan en we kunnen niet wachten om jullie reacties te lezen! 

Laat je het ons weten als je deze sandwich hebt gemaakt? Je kunt een foto van het eindresultaat met ons delen via Instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Alvast bedankt voor de moeite en natuurlijk: eet smakelijk! 

Ps ook nog even in het kader van de goede voornemens: heb je al meegedaan met onze nieuwste winactie? We mogen een slowjuicer verloten! Say whaaat? Check de actie snel! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

46 gedachten over “Vegan sandwich met zuurkool en avocado

  1. Ah, ondanks dat ik niet zo van de zuurkool ben, ziet dit er gewoon onwijs lekker uit. Ik ben nu toch wel een beetje nieuwsgierig geworden. Misschien deze week maar eens weer zuurkool in huis halen en uitproberen.

  2. Mjam! Ik ben dol op avocado en deze combinatie met zuurkool en boerenkool lijkt mij echt heerlijk! Ik besmeer de boterhammen nog met een beetje boter omdat ik geen veganist ben, voor een extra krokant laagje :-)
    Liefs, Eva

      1. Jaaa, kokosolie op je tosti smeren en dan in de pan, dat werkt heel goed. Absoluut doen!
        Ik ben helemaal geen fan van zuurkool, maar de combi met avocado vind ik wel spannend. Wie weet durf ik het binnenkort aan ;-)

  3. Wat ziet dit er ongelooflijk lekker uit! Net mijn ontbijt op en nu al zin in de lunch! Ik zocht nog recepten voor zuurkool, want van zuurkool stamppot houd ik namelijk écht niet. Dit ga ik proberen!

  4. AH, wat ziet jullie creatie er weer lekker uit, dames! Maar, zuurkool? Op het eerste moment kan ik het me eigenlijk niet voorstellen. Op het tweede moment ben ik er eigenlijk best wel benieuwd naar.

  5. Wat leuk! Ik heb al veel te lang een zakje zuurkool in de koelkast liggen, was echt aan het wachten op een recept zoals dit :)

    De thema’s voor januari klinken alvast inspirerend, ik kijk er naar uit!

  6. De foto’s zien er werkelijk schitterend uit. Ik ben niet dol op boerenkool, houd absoluut niet van zuurkool en vind brood ook mwah. Maar toch krijg ik trek als ik naar de foto’s kijk, goed gedaan!

    1. haha, dat nemen we dan maar als een compliment ;) (ondanks dat je eigenlijk geen enkel bestanddeel van het recept lekker vindt, hihi)

  7. Hmmm, zuurkool. Love it! =) En ik ben helemaal voor recepten als deze, want het idee dat er worst bij zuurkool hoort, zit er bij mij (veel te) diep in, ook al ben ik al 10 jaar vegetariër xD. Dus bedankt voor dit lekkere recept!

  8. Dat ziet er bijzonder uit!
    Ik ben gek op avocado en heb nu een pot met mijn eigengemaakte zuurkool, dit ga ik dus proberen…….
    Ben heel erg benieuwd naar de combi zuurkool/avocado.

  9. Ik haal mijn veganistisch brood bij de natuurvoedingswinkel, want zelfs de warme bakker verkoopt geen veganistisch brood.
    Eigenlijk best treurig dat bij AH het goedkope brood vegan is en dat de warme bakker het niet verkoopt.

  10. Wat klinkt dit bijzonder! Avocado kan je me sowieso voor wakker maken. Ik ben normaal juist erg van de kaas maar ik lees hierboven zuur en romig en dat klinkt ook wel eens lekker voor de verandering. :-)

  11. Hmmm, leuk dat jullie deze maand aandacht gaan besteden aan gezond én binnen het budget! Het ziet er weer superlekker uit en toch comfortfood. Er kruipt niet zoveel tijd in vermoed ik… Een receptje om op te schrijven!
    xxx

  12. Ik heb gewoon nog nooit koude zuurkool gegeten, ga ik morgen gelijk proberen! Bedankt voor de inspiratie ladies, ziet er suuuuperlekker uit :D

  13. Dat klinkt lekker zeg! Mijn moeder is heel groot fan van zuurkool op brood, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd eigenlijk! Jullie plannen voor januari klinken goed zeg, handig voor de goede voornemens (:

  14. Wat leuk, van zo’n combinatie heb ik nog nooit gehoord! Bij de benodigdheden staat trouwens ‘mosterlover’ ipv ‘mosterDlover’.

  15. Vanmiddag gemaakt met mijn moeder en we vonden het zo lekker dat we het deze week (en vast nog vaker) zeker nog eens gaan maken! We hebben de oregano vervangen door Provençaalse kruiden :) Bedankt voor het recept!

  16. Ook dit recept gaat in mijn schrift, inmiddels bestaat vrijwel de helft uit recepten van jullie blog, haha. Nog even een compliment voor Jamie want wauw, de foto’s op jullie blog worden steeds mooier en mooier. Zeer Pinterest-waardig!

  17. Mmmmmmm super lekker, net gemaakt met een beetje impro :) Had nog left over zuurkool met appel in de koelkast, heb de avocado gewoon vers op het brood geplet, geen mosterd maar veganistische groentespread van de Aldi gebruikt en ipv boerenkool slablaadjes. Wel het tomaatje erbij, een beetje peper en zout en voila, een heerlijke variatie!
    Bedankt voor de inspiratie!

  18. Kan ik de boerenkool het beste vervangen door rucola? Of door gewone sla? De moestuin doet nl erg zn best, maar boerenkool heb ik nog niet ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *