Vegan schotel met spruitjes en zoete aardappel uit de oven

DW8A2573

Vind je het lastig om spruitjes op een lekkere en originele manier te bereiden? Toegegeven, je moet wel van de ‘kolige’ smaak van deze groente houden. Het doet me denken aan de gekookte spruitjes die ik vroeger wel eens at – daar werd ik niet heel vrolijk van. Ik heb geleerd dat je spruitjes beter kunt roosteren of wokken en dat het dan écht heel lekker kan zijn. We delen vandaag een recept voor een vegan schotel met spruitjes en zoete aardappel uit de oven. Makkelijk, maar toch heel lekker en voedzaam. En aangezien spruitjes nu nog in de winkels liggen, zouden we zeggen: dit is hét moment om met dit recept aan de slag te gaan!

Aline maakte deze prachtige receptvideo voor ons, inmiddels alweer een paar maanden geleden. We vinden de video zelf te mooi om niet met jullie te delen! Veel kijkplezier :)

Zie je de video hierboven niet? Klik dan hier! 

Andere recepten die we met deze (paarse) spruiten maakten:

paarspompoenspruit
spruiten met pompoen en tempeh-bacon

spruitjes1
salade met paarse spruiten en peer  

Ben jij geïnspireerd geraakt om, nu ze er nog zijn, een lekker recept met spruitjes te maken? Laat het ons dan vooral weten als je één van onze recepten hebt geprobeerd! Deel alsjeblieft een foto met #degroenemeisjes erbij op Instagram, zodat we je foto’s gemakkelijk kunnen terugvinden. We checken de hashtag iedere dag! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Vegan schotel met spruitjes en zoete aardappel uit de oven

  1. Oh dit gerecht lijkt me echt ideaal om toch spruitjes binnen te krijgen! Ik houd daar stiekem namelijk nog altijd niet van, maar volgens mij is het in deze schotel echt heerlijk. En super tof ook dat Aline er een video voor heeft gemaakt, weer eens wat anders! (:

  2. Ziet er weer heerlijk uit! Ik vond spruitjes vroeger ook echt niet lekker, maar nu ik weet dat je ze niet zo lang moet koken gaat er een wereld voor me open!
    Wel grappig trouwens, toen ik eens spruitjes wokte met oestersaus en amandelen (erg lekkere combi) voor m’n vader vond hij het maar niks. Ik “verpeste” de spruitjes door ze niet “gewoon te koken” haha!

    1. Eigenlijk geldt dat voor de meeste groente! Op het moment dat je gaat koken wordt alles papperig en gaat er heel veel smaak verloren ;)

  3. Leuk en lekker. Ik ben het aan het maken. Komt het ook nog in een geschreven recept. Is toch wel lastig om iedere keer weer t filmpje te starten, weer te starten, terug te spoelen, e.d. Ben benieuwd hoe het smaakt.
    Groetjes Leny

  4. Hmmmm dat ziet er weer heerlijk uit, en wat een prachtige video!
    Ik vroeg me alleen af, misschien is het een idee om het recept er ook bij uit te typen? Of in ieder geval de ingrediënten?
    Dat maakt het een stuk makkelijker om zo’n lekker recept na te maken :)

  5. Zo eenvoudig maar zooooo lekker! Die mosterd in de dressing haalt alles op, geeft net dat frisse wat ‘t nodig heeft. En het zoete van de cranberry’s erbij en de crunch van de noten. En ook nog eens in no time klaar – de oven doet al het werk. Perfect recept dit, top meiden!

  6. Lijkt me super lekker dit! ga ik zeker een keer maken :)
    Vraagje, is dit ook in te vriezen en later op te warmen of worden die spruitjes dan erg vies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>