Zuurkool wraps

zuurkoolwrap2

Om te vieren dat het Groene Meisjes boek is uitgeroepen tot ‘Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015,’ delen we vandaag één van onze lievelingsrecepten uit het boek!  Dit recept is al door heel veel mensen gemaakt en goedgekeurd. Sterker nog, toen we tijdens onze boeklancering een aantal gerechten uit het boek serveerden, hoorden we alle bloggers vooral raven over ‘de zuurkoolwrap van de Groene Meisjes.’ Met andere woorden: we geloven dat hij is goedgekeurd door het Grotere Publiek. Deze zuurkoolwraps vormen een perfecte lunch of een licht diner – misschien al een ideetje voor dit weekend?

zuurkoolwrap3

Ken je de ‘Reuben Sandwich’? Dat is een typisch Amerikaans broodje met zuurkool, thousand island dressing, rundvlees en kaas. Daar wordt een vegan niet zo héél blij van. Het broodje verving ik door een wrap, het rundvlees door gegrilde portobello en de kaas met romige avocado. En de thousand island dressing maak je ook gemakkelijk zelf. Dus… een Reuben Sandwich, maar dan compleet anders ;)

Ben je benieuwd naar ons boek? In het kort kunnen we zeggen dat het gaat over de groene lifestyle, met alles wat daarbij komt kijken. Van groen reizen tot je huis duurzaam inrichten en van eerlijke mode tot de lekkerste veganistische recepten. Want dat is tenslotte waarmee we de prijs in de wacht hebben gesleept: met de lekkere vegan recepten! Hoewel het officieel geen kookboek is, staan er toch 22 recepten in het boek. Allemaal even makkelijk, lekker én supermarktproof! Heb je ons boek nog niet? Je kunt het onder andere hier aanschaffen!

zuurkoolwrap

Wat heb je nodig voor 4 zuurkoolwraps?

2 portobello’s
2 eetlepels sojasaus
400 gram zuurkool
8 zongedroogde tomaatjes
4 wraps
2 grote handen spinazie
halve avocado

saus:
6 eetlepels veganistische mayonaise (of wel: veganaise/ mayo zonder ei)
anderhalve eetlepel ketchup
1/2 – 1 theelepel chilipoeder (ligt eraan hoe pittig je het wil maken)
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 theelepel mosterd

Wat ga je doen?

1. Verwarm een grillpan op het vuur. Maak de portobello’s schoon met een borsteltje en snijd het harde harde steeltje aan de onderkant eraf.
2. Bestrijk de portobello’s met de sojasaus en leg op de grillpan. Draai na 5 minuten de portobello om en bak nog eens 5 minuten.
3. Mix ondertussen de ingrediënten voor de saus in een bakje met een lepel.
4. Leg de laatste 2 minuten de zuurkool en zongedroogde tomaatjes bij de portobello’s op de grill en bak even mee.
5. Verwarm de wraps volgens verpakking.
6. Haal de zuurkool, tomaatjes en portobello’s van de grillpan. Snij de portobello’s in repen.
7. Vul de wraps met spinazie, zuurkool, zongedroogde tomaatjes, repen portobello, plakjes avocado en saus.

zuurkoolwrap4 zuurkoolwrap6

Ga je deze wraps ook maken? We zijn super benieuwd wat je ervan vindt! Laat het ons weten via Facebook of Instagram met #degroenemeisjes. Heb jij dit recept al eens gemaakt, omdat je het boek al in huis hebt? Laat je ons dan ook weten wat je van deze zuurkoolwraps vindt? We zijn super benieuwd naar je mening! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

57 gedachten over “Zuurkool wraps

  1. Hi! Wat een leuk en lekker recept weer :) Ik vroeg me alleen 1 dingetje af, als ik zuurkool koop, meestal uit blik of zo’n verpakking uit de AH, dan zit daar toch tamelijk wat zout in? Wat is jullie ervaring hiermee? Groetjes

    1. Wij kopen altijd de biologische variant bij Ekoplaza, de naturel uitvoering. Die is niet zout, maar je kunt natuurlijk voor de zekerheid de zuurkool afspoelen oid.

      1. Of… je maakt zelf zuurkool! Dat doen wij elk jaar rond november. Niet veel werk voor lang plezier. En ook veel variaties mogelijk (kruiding, verschillende groenten, …).

  2. Gisteren jullie zoete aardappel soep gemaakt, heer-luk! Mn vriend vond hem zalig en dochterlief komt vandaag de rest bij me lunchen! En de zuurkoolwraps…Het water loopt me in de mond, jullie horen nog hoe die waren! :-)
    Mirjam

  3. Hebben jullie ook een recept voor home made glutenvrije wraps? Op basis van bv rijstmeel? Ik word nooit blij van de smaak van de winkel versies! Thanks!

    1. Je kunt bijv. met bloemkool zelf
      (Meelvrije) wraps maken. Dan ben je uiteraard wel iets langer aan het koken. Je vindt er recepten voor op internet.

  4. Yum! Ik heb jullie boek al, maar dit recept heb ik nog niet gemaakt. Ik leen het boek ook aan iedereen uit, dus ik heb ‘m niet vaak zelf in huis haha. De zoete aardappelfalafel was in ieder geval heerlijk!

  5. van de week jullie boek voor mijn verjaardag gekregen, super blij mee!
    Nu boodschappen doen en dan lekker koken!
    Fijn weekend!

  6. Oooh, het lijkt me heerlijk <3. Sinds kort ben ik echt om wat betreft zuurkool, ik vind het niet langer 'die vieze groente van vroeger', maar kan er nu echt van genieten. Wraps zijn sowieso een grote liefde van me, dus dit lijkt me een fijne combinatie!

  7. Laat ik nou net bijna al deze ingrediënten in huis hebben! Het boek heb ik, maar dit recept had ik nog nooit gemaakt! Daar gaat nu verandering in komen, yummieee.

  8. Dat was een heerlijk maaltje gisteren!!! En ook nog eens lekker snel en simpel te maken. Het verbaast me niks dat dit in de smaak valt bij Iris. Samen met het broodje zuurkool heb ik er 2 lekkere zuurkoolrecepten bij. Beter dan de standaard stamppot zuurkool vind ik. Morgenavond de restjes, kijk er nu al naar uit. Ik ben vandaag een stuk minder verkouden dan gisteren, zou dat dan toch door die vitamine c boost van dit maaltje komen? ;)

  9. Ik houd niet zo van zuurkool, dus was heel benieuwd. Het beviel goed! Zal dit wel vaker maken. Was de ketchup vergeten in de saus, maar dat kan dus ook goed zonder eventueel :)

  10. Ik ben geen zuurkoolfan, maar we hadden over en ik eet het toch liever op dan dat ik het weggooi. Dus gister jullie recept als basis en gebruikt wat ik verder nog in huis had (ipv champignons tempeh, ipv spinazie rucola). Vond de combi van smaken heel erg lekker! En het sausje is echt een vondst, ga ik zeker vaker gebruiken :)

  11. Oooh ik had nog nooit portobello’s gegeten. Maar na het proberen van dit recept ga ik die ook zeker vaker eten! Jummie, het was heel lekker! Ook de combinatie zuurkool-avocado-portobello was niet een combinatie waar ik zelf op gekomen zou zijn. Goed begin van het weekend zo hoor :)

  12. Nog een late reactie van mij, want nu komt het ervan ze te maken. En: HEEEERlijk inderdaad. Ook de wraps had ik zelf gemaakt, gisteren al. Dat was ook goed gelukt. Inmiddels waren die iets te hard/knapperig geworden, maar heb ik boven stoom van pannetje water zacht gekregen. Mijn sausje was niet helemaal vegan, want gewone mayo gebruikt. Ik ben zelf ook niet helemaal vegan;-)
    Super goed recept hoor. Dank jullie wel. Tannie

  13. Weet je,dit is ondertussen ons meest gemaakte gerechtje hier in huis,heel snel klaar,machtig lekker en supermakkelijk,het verveelt nooit,een ware aanrader voor iedereen,zuurkool was nooit lekkerder :)

  14. Deze wraps al voor de derde keer gemaakt, zo lekker! Spinazie dit keer vervangen door veldsla (had geen spinazie); kan ook prima.

  15. Hallo, vandaag deze gemaakt! Erg lekker!!! Bedankt voor het recept! Heb nog wel n vraagje; er liep redelijk wat vocht uit de sandwich toen we m opgerold en wel aten. Hoe kan ik dat verminderen/voorkomen?? Zuurkool was uitgelekt. Champignons niet te nattig. Saus was ook prima, niet te dun of zo…Alvast dank voor het meedenken.

  16. […] en komijn) eroverheen in plaats van mosterd…Deze tortillas zijn geïnspireerd op die van de groene meisjes . In plaats van de zongedroogde tomaatjes, koos ik voor verse. Lekker sappig en fris! De […]

  17. Het sausje is ongelooflijk lekker. Ik had toevallig nog mayo van Hellemans met kruiden erin, die ipv de gewone mayo gebruikt. Heeeerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *