Berlijn: 4 nieuwe hotspots

berlijn hotspots

Als je ons volgt via social media, dan kan het je bijna niet zijn ontgaan dat ik (Merel) vorige week weer even voor vijf dagen in onze geliefde stad Berlijn was. Ik was daar om te werken, had een aantal afspraken en ik heb weer een heleboel leuke vrienden gezien en nieuwe mensen ontmoet. Eén van de dingen die ik het liefste doe in Berlijn? Hotspots voor jullie zoeken! Ik vond weer vier leuke adressen die ik graag met jullie deel.

Black Sheep Cafe

berlijn hotspots

Ik begin het lijstje met een hotspot die wél nieuw is: het Black Sheep Cafe is namelijk nog maar vier weken open! Van de eigenaren (toffe chicks) kreeg ik een uitnodiging om langs te komen en je snapt: daar kon ik geen nee tegen zeggen. Ik vroeg Melina, een vegan  vlogger  en blogger uit Berlijn, mee,  omdat het wel eens tijd werd dat we elkaar eindelijk eens zouden ontmoeten – na alle tientallen berichtjes die we al heen en weer gestuurd hadden, de afgelopen maanden. Het werd een ontzettend gezellige middag!

berlijn hotspots

Black Sheep Cafe is voortgekomen uit de Berlin Kombucha Society. Lucy, één van de eigenaren, afkomstig uit Londen, heeft zich totaal ondergedompeld in de ‘kombuchacultuur’ en is een expert geworden op dit gebied. De kombucha verkochten de meiden al een tijdje op markten, of via andere verkooppunten (cafeetjes, healthstores,) maar eind 2015 besloten ze dat het tijd werd voor hun eigen plek. Dat resulteerde in dit toffe en gezellige cafe in Alt-Treptow, een wijk die, volgens mijn Berlijnse vrienden, de nieuwste hippe plek gaat worden. Een laagdrempelig vegan cafe, met lekkere theetjes, koffies, kombucha (uiteraard) in verschillende smaken, taartjes en broodjes. We like.

Achter de schermen staat de kombucha te fermenteren en Lucy vertelde ons alles over hoe dit hele fermenteerproces werkt. Iets met een mother, drie tot vijf weken wachten en verschillende smaken toevoegen. Nature is freaking weird, man! Ik ben super benieuwd geworden naar de ‘kombuchawereld’ en wil absoluut meer leren over fermenteren en zelf kombucha maken. Kortom: ik kan niet wachten tot Black Sheep Cafe workshops gaat aanbieden – wat wel op de planning staat!

Black Sheep Cafe 
Bouchéstrasse 15
Facebookpagina Black Sheep Cafe 

Michelberger Hotel

berlijn hotspots

Al jaren stond het op mijn lijstje om een keer in het Michelberger Hotel aan de Warschauerstrasse te gaan logeren. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me altijd heb laten tegenhouden door de prijs, die in werkelijkheid helemaal niet zoveel hoger ligt dan die van andere vrij luxe en hippe hotels in Berlijn. Nou, ik heb het eindelijk gedaan hoor! Een nachtje in het Michelberger! Ik vond het zó leuk.

De kamers zijn compact, maar heel handig ingedeeld, het hele hotel is erg sfeervol, maar het is vooral het restaurant en de werkplek beneden, die maken dat ik zeker ga terugkomen. Hopelijk ook om er te slapen, maar anders gewoon om er lekker te gaan zitten met mijn laptop. Er werd goed muziek gedraaid, de sojalatte smaakte me prima, evenals de citroencake en het Fountain of Youth kokoswater. Jep, ik zie mijzelf hier nog heel wat ochtenden zitten.

Michelberger Hotel 
Warschauerstrasse 39-40
Website hotel 

Mercosy

berlijn hotspots

Als je het hebt over dingen die al een tijdje op mijn lijstje stonden, dan kun je daaraan toevoegen: bibimbap eten. Bibimbap is een Koreaans gerecht, dat, vrij verteld, ‘gemixte maaltijd’ betekent. Koreanen schijnen geen enkele maaltijd door elkaar te mengen, maar voor bibimbap maken ze een uitzondering. Wat is het dan precies? Je krijgt een gloeiendhete hotpot op tafel, met daarin witte rijst en allerlei groenten, tofu en bonen on top. Daar mix je, met je chopsticks, een lekkere sambal/hotsauce doorheen en wat je dan proeft is ongelooflijk lekker. Serieus, hoe kan zoiets eenvoudigs zó lekker zijn? Ik ben totaal om.

Susanne, mijn vriendin uit Berlijn, nam me mee naar Mercosy, omdat dit haar favoriete plek is om bibimbap te eten. Niet in ieder Koreaans restaurant (waarvan je er nogal wat tegenkomt in Berlijn) kun je goede vegan bibimbap eten, dus daar moet je wel even op letten. Het kan zijn dat er anders vissaus in verwerkt zit. Ook is het traditioneel om een ei door je bibimbap te mengen, maar als veganist eet je dat natuurlijk ook niet. Er zullen vast nog andere plekken in Berlijn zijn waar je prima vegan bibimbap kunt eten, maar Mercosy is echt een aanrader. Het is een gezellig tentje en het eten is betaalbaar (voor een goede portie bibimbap en een pot thee erbij, waren we €9 per persoon kwijt. Niet veel geld voor een avondje buiten de deur eten.) Kortom: nieuwe hotspot!

Mercosy 
Dresdener Straße 11 (Kreuzberg)
Website Mercosy 

Speiserei No58

berlijn hotspots

Een bijkomend voordeel van het hebben van vrienden in het buitenland is dat ze je meenemen naar allerlei plekken die je nog niet kende. Also: loooove internetfriends. Zo nam Franziska, vegan blogger uit Berlijn, me mee naar Speiserei No58, in haar buurtje in Neukölln. Om de hoek bleken meerdere tentjes te zitten waar ik wel eens kom, maar Speiserei was nieuw voor me. Het bleek een klein en gezellig tentje te zijn, waar je kunt ontbijten en lunchen.

Alles is er vegetarisch, veel veganistisch. Er zijn glutenvrije opties en alles is er biologisch. Wij gingen beide voor een ‘frühstückteller,’ met allemaal verschillende kleine gerechtjes en brood erbij. Het was heerlijk! Ook een grote aanrader is de chai-tea met havermelk, mmm!
De bankjes en gezellige lampen nodigen uit om op een luie zondagmiddag lekker lang aan tafel te blijven hangen, met nog een drankje, en nog eentje… Zeker als je in goed gezelschap bent, zoals ik was!

Speiserei No58 
Weisestrasse 58, Neukölln
Facebookpagina Speiserei No58 

Dit zijn vier plekken waar ik jullie met een gerust hart naartoe stuur, maar zelf ook heel graag nog eens terug ga komen. Naast deze plekken hebben we natuurlijk nog veel meer favoriete adressen in Berlijn. Check hiervoor onze zoekfunctie op ‘Berlijn’ en je wordt ermee overladen ;)

Naar welk adres zijn jullie benieuwd geworden? Laat je het ons weten als je binnenkort in Berlijn bent en één van de adressen bezoekt? Je kunt ons bijvoorbeeld taggen in een foto op Instagram! (vergeet dan niet #degroenemeisjes te gebruiken!) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Berlijn: 4 nieuwe hotspots

 1. Ze klinken stuk voor stuk ontzettend leuk! Als ik in Berlijn ben, ga ik absoluut naar de N085. Hoe leuk ziet zo’n ‘frühstückteller’ eruit? Ja, die moet ik een keertje uitproberen! Bedankt voor de tips :)

 2. Ah dank je wel voor de tips! Ik ga ze allemaal onthouden voor mijn tripje straks in september! Vooral de bimibap vind ik erg intersssant! Nog nooit gegeten dus daar moet verandering in komen :-)

 3. Deze hotspots ga ik zeker even opslaan, want ik ga deze zomer naar Berlijn met m’n twee allerbeste vriendinnetjes, dit geeft al heel veel voorpret! Oh wat zien de tentjes er leuk uit !

 4. Leuk!! Ik ben met oudjaar voor het eerst naar Berlijn geweest en ik was zo blij met al jullie tips! We zijn ook iets gaan drinken bij het Michelberger hotel. Volgende keer wil ik daar zeker eens gaan dineren, maar nu hadden we geen tijd meer.

 5. Ah tof artikel! Ik ga in februari weer naar Berlijn en slaap dan ook weer in het Michelberger; super locatie.

 6. Oh echt alles klinkt leuk! Heerlijk om een paar dagen in Berlijn te zijn. Ik wou dat ik terug kon maar eerst en weekendje Cambridge voor mij!

 7. Ow zo lekker, Frühstück in Berlijn….!! Als je geluk hebt met mooi weer buiten, met veel vogeltjes….mensen kijken. Love it!

 8. Super dat jullie de groene hotspots uitzoeken, ik vind het vaak nog maar moeilijk te vinden. Dit tentje ziet er echt super uit! Ik ga waarschijnlijk komende zomer voor het eerst (shame on me) naar Berlijn, en ga zeker even kijken :-)

 9. Wauw, het wordt toch echt tijd dat ik naar Berlijn ga! Ik hoop ook echt dat er wat meer Koreaanse restaurantjes in Nederland komen, want het is zooooo lekker!

 10. Dat Black Sheep Cafe klinkt heel interessant en gezellig! En bibimbab lijkt me erg lekker ^^

 11. Hele toffe hotspots, dit artikel ga ik er zeker nog ’s bij pakken als ik een keertje naar Berlijn ga :)

 12. Leuk! Mooie foto’s (alweer…, kan er geen genoeg van krijgen). Hopelijk kan ik deze mooie en leuke plekjes in de toekomst eens met eigen ogen zien!

 13. Wat een leuke nieuwe plekjes weer! Ik heb zelf zo’n zin om weer naar Berlijn te gaan… En nu al helemaal!

 14. Berlijn. De stad waarna ik verlangde na jullie fantastische hotspotfoto’s. De stad waar ik afgelopen kerstvakantie een paar daagjes heb mogen doorbrengen. En weer een paar hele leuke plekjes. Thanks!

 15. Afgelopen oktober was ik voor de tweede keer in Berlijn en bij mij was het liefde op het tweede gezicht. De eerste keer vond ik de stad prima, de tweede keer dacht ik ‘ik móet hier volgend jaar weer naar toe’. En dan ga ik dus zeer zeker bibimbap eten, dat snap je natuurlijk wel ;) <3 Koreaans eten

  1. Wat leuk om te horen! Bij mij was het wel liefde op het eerste gezicht, 9 jaar geleden, maar gek genoeg deed ik dat weekend alleen maar toeristische dingen. Het heeft toen een jaar of 4 geduurd voordat ik weer terugkwam. En toen ik terugkwam, leerde ik de stad op de niet-toeristische stad kennen en werd de liefde alleen maar groter. Het is een bijzondere stad! (en damn, ik mis haar alweer)

 16. Merel, ist was so nice to meet you! Beautiful photos and when you’re back I want to go and check out these places with you!! The food looks amazing :)

  1. SAME! I will be back soon ;) You absolutely have to go to Mercosy for the bibimbap. I’m sure you will love it! See you soon <3

 17. Leuk leuk leuk! Wij waren van plan vorig jaar oktober nog een keertje naar Berlijn te gaan, maar door de deadline van de agenda is het er niet meer van gekomen. SOON!

 18. Guess where I was.. Het Michelberger hotel :) wat een top plek! Heerlijk gerelaxt en gegeten, bedankt voor de tip. Verderop in die straat zitten trouwens vegan spots: een fastfood restaurant en een supermarkt

  1. Leuke plek he! En jaaaaa, Veganz/Goodies/The bowl is ook te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *