Bio Budget: couscous met rainbow carrots

 In deze nieuwe rubriek laat ik je zien dat biologisch eten helemaal niet zo duur hoeft te zijn- zoals veel mensen wel denken. Ik verzamel, bedenk en maak recepten en deel deze met je. De recepten zijn vanzelfsprekend allemaal vegan, meestal erg gezond en goedkoop om te maken. 

Wortels zijn zó fijn. Ik heb ze altijd in huis en ik maak er dan ook echt van alles mee. Meestal belanden de wortels in een salade, of  ik dip ze in hummus, maar zoals ik in de vorige editie van Bio Budget heb laten zien, doet wortel het ook heel goed in soep. Wortels zijn goedkoop, ook als je ze biologisch koopt. En daarom zijn wij er zo dol op! Laatst kwam groen meisje Jamie wel heel bijzondere wortels tegen op de biomarkt: ‘rainbow carrots!’ Ofwel, wortels in verschillende kleuren. Het zijn lekker zoete wortels (maar dat zijn biologische wortels over het algemeen sowieso wel) en ze staan natuurlijk prachtig op je bord. Ik bedacht zelf een recept en het pakte verrassend lekker uit!

Wat heb je nodig voor 2 porties? 

* 200 gram couscous (dit kan natuurlijk ook quinoa zijn, maar dat is bij de biowinkel wel wat duurder)

* 8 rainbow carrots (of gewone wortels, als je deze niet kan vinden)

* 2 handjes rozijnen

* 2 handjes amandelen

* 1 flinke eetlepel ras-el-hanout (couscouskruiden)

* 1 eetlepel kokosolie

* 1 eetlepel rijststroop

* 1 theelepel kaneel

* zeezout op gevoel

Hoe je het gerecht maakt

– Oven voorverwarmen op 200 graden –

1. Schil de wortels en laat ze verder helemaal heel.
2. Leg ze in een ovenschaal, zorg dat de wortels goed de ruimte hebben.
3.  Verarm de kokosolie zodat het vloeibaar wordt, roer hier de rijststroop en de kaneel doorheen.
4. Giet de olie over de wortels en besprenkel met zeezout.
5. Zet de wortels voor 35 minuten in de oven.

6. Meng de ras-el-hanout en de rozijnen door de droge couscous.
7. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb couscous die je moet wellen – ideaal!
8. Verdeel de couscous over twee borden en leg de wortels erop.
9. Besprenkel wat van de olie/rijststroop (achtergebleven in de ovenschaal) over de wortels.
10. Garneer af met amandelen.

Dit gerecht is zoet, gezond en licht verteerbaar.  Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Bio Budget: couscous met rainbow carrots

 1. Mmm, klinkt goed! Jammer genoeg heb ik laatst toen ik in de bio winkel in Maastricht was en de rainbow carrots zag liggen, het niet meegenomen. En hier in Belgie ben ik het nog niet tegengekomen… Maar ik vind de rubriek “Bio Budget” wel echt super, want we hebben het allemaal niet even breed!

  1. Ah wat jammer Naomi, dat je ze hebt laten liggen. Maar ik zal je iets verklappen: de wortels smaken eigenlijk net als gewone wortels. Dus je kan het gerust met gewone oranje wortels maken ;) net zo lekker. Dank voor je compliment over de rubriek! Ik vind het ook erg leuk om te maken.

 2. Prachtige kleuren, ziet er heerlijk uit. Rijstsiroop kun je dat vervangen voor ahornsiroop?
  Ga het beslist een keer maken, jullie zijn altijd zo enthousiast, moet lekker zijn.
  Groet, Celine

  1. Hi Celine, dat kan zeker. Maar omdat ahornsiroop wat duurder is en dit een budget-recept is, heb ik voor rijststroop gekozen.

 3. Mmm, klinkt heerlijk! Ik ben sowieso gek op wortelen en couscous met amandelen is altijd goed, dus die combinatie mooi ook super lekker zijn. En dat het budget is, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Hele leuke nieuwe rubriek :).

 4. Mjam! Dit ga ik zeker weten maken binnenkort, bedankt voor het plaatsen van dit recept!

  1. Cool he? Jamie heeft ook een vreugdesprongetje gemaakt toen zij ze vond op de markt!

 5. Wat een superleuk recept….. en yummie !!
  Nog n tip voor de presentatie….. als je de paarse wortels in de lengte halveert zijn het echt beauties. Oranje met n paars randje… En ook sneller klaar in de oven.

 6. Wauw dit is echt zo’n lekker recept!
  Ik heb het net gemaakt, maar dan wel met honing omdat ik die nog thuis heb staan en eerst op moet voordat ik vegan alternatieven ga kopen. Ik ben nu sinds een maandje bezig met het ‘veganizen’ van mijn leven. Dus vandaar ;)
  Verder heb ik pompoenpitten gebruikt in plaats van amandelen omdat ik die simpelweg niet in huis had, maar ik denk dat amandelen er wel lekkerder bij zijn.
  Deze ga ik zeker vaker maken, dankjewel voor je recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *