Bittersweetz Den Haag

bittersweetz8

Gisteren (vrijdag) was ik (M) een dagje in Den Haag. Ik ging op bezoek bij Sophie (check haar awesome blog!) en we hadden een heel gezellige dag samen. Eerst ontmoette ik Dexter, Sophie’s kitten en zoals ik al wel verwacht had was het liefde op het eerste gezicht en wilde ik meteen ook weer een kitten. Dit terzijde, jullie zien het volgende week terug in de vlog. Na een knuffelsessie met Dexter gingen we de stad in – op zoek naar toffe tentjes. Zo belandden we bij Bittersweetz, een heel leuk zaakje in de Oude Molstraat in het centrum van Den Haag. Bij Bittersweetz vind je (praktisch) alleen maar glutenvrije, lactosevrije en suikervrije gerechten op de kaart. Taartjes, broodjes, salades en andere lekkere dingen. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Wie gluten-en/of lactosevrij moet eten, vanwege een allergie of intolerantie, weet hoe lastig het soms kan zijn om een leuke plek te vinden om te lunchen of een taartje te eten. Een vriendin van mij eet glutenvrij en ik weet van haar dat ze altijd zelf loopt te slepen met rijstwafels en andere dingen, omdat de kans dat ze niks kan krijgen altijd op de loer ligt. Heel vervelend! Of je nou glutenvrij, lactosevrij, vegan of suikervrij eet – het is bij Bittersweetz allemaal geen probleem en dat is gewoon heel erg fijn!

bittersweetz3

Nog los van het feit dat je hier lekker kunt eten, ziet het tentje er heel gezellig uit. Het is een kleine zaak in het oude centrum van Den Haag, heel sfeervol ingericht met retro meubels en lampen. Houden we van.

bittersweetz4

Dit vonden Sophie en ik meteen een geniale oplossing: een rekje met daar aan allemaal kaartjes. Op de ene kant van het kaartje staat een taartje en op de achterkant van het kaartje staan de ingrediënten. Hoe handig is dat? Ik heb al zo vaak meegemaakt dat een serveerster vijf minuten bezig is met uitleggen welke ingrediënten er precies in de taartjes zitten. Met dit kaartjessysteem kun je gewoon lekker zelf op je gemakje uitzoeken welk gebakje wel of niet geschikt is voor jou. Ideaal en heel origineel bedacht!

bittersweetz5

We dronken beide een Fentimans limonade – ik ben ernstig verslaafd aan de variant met roos. Hebben jullie die wel eens gedronken? Zó lekker! En vervolgens koos Sophie een brownie. En ik ging voor een broodje (en ik koos voor het niet-glutenvrije brood, maar er is dus wel degelijk goed glutenvrij brood) met avocado en gegrilde groenten. Lekker!

bittersweetz6

Niks geen ingewikkeld of overdreven hip gedoe, gewoon, lekker low-key.  Zo zat er gisteren  een oudere dame te lunchen. Ze vertelde ons dat ze drie keer per week bij Bittersweetz luncht, omdat ze nergens anders zo gemakkelijk en lekker glutenvrij kon eten. Dat vind ik nou mooi!

bittersweetz1

Ga jij binnenkort een dagje naar Den Haag (of misschien woon je er,) en ben je op zoek naar een fijne plek voor koffie en taart? Of een plek om vegan/glutenvrij/lactosevrij te lunchen? Ga dan zéker langs Bittersweetz en doe de eigenaresse de groetjes van ons!

BitterSweetz
Oude Molstraat 28a, Den Haag
Check de Facebookpagina van Bittersweetz voor meer info, zoals de openingstijden.

Taza1-1024x682-1

PS: Zoals beloofd maken we deze ochtend de winnaars van de Taza Chocolate winactie bekend. De twee goedgevulde chocoladepakketten gaan naar: Elisabeth (Alice) en Marloes de Bruin.

Gefeliciteerd! Jullie ontvangen een persoonlijk mailtje van ons.
Niet gewonnen? Niet sip zijn! Er komen nog genoeg andere leuke winacties! Heb je de actie in dit artikel bijvoorbeeld al gecheckt?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Bittersweetz Den Haag

 1. Wat leuk dat jullie samen een dagje de stad in zijn geweest! Zo ontdek je toch vaak wel de aller leukste plekken. Ik ben heel benieuwd nu geworden naar haar kitten haha – ga zo meteen op haar blog kijken.

  Fijne zaterdag!

  1. Zeker doen! Niet alleen haar kitten is leuk, de rest van de artikelen ook! ;)

 2. Oh dat zaakje kende ik nog niet. Klinkt erg goed! Weer een tip erbij voor op m’n lijstje :D

 3. Wat zijn de foto’s mooi geworden! Ik vond het heel gezellig en de brownie en limonade waren erg lekker! :)

  1. Ik vond het ook heeeeeeeel gezellig! Binnenkort plannen maken voor de Den Haag video!

 4. Deze blog komt perfect op tijd, ik ga volgende week met twee vriendinnen een dagje naar Den Haag en dit ziet er perfect uit! Ik heb nu al zin in die brownie :)
  Fijn weekend! Liefs

 5. Ik vind Den Haag zo’n leuke stad! Ik kom er helaas te weinig tegenwoordig. Mijn ouders hebben vroeger een eigen banketbakkerij in Den haag gehad en Ik heb er een tijdje op school gezeten. Er zijn zoveel leuke plekjes om te eten en deze kende ik nog niet :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *