Boekreview: Veg!

De Groene Meisjes hebben weer een fijne kookboekentip voor je: Veg! Een modern, prachtig en lekker dik vegetarisch kookboek (uitgegeven in oktober 2012) dat wij graag onder je aandacht willen brengen. Kijk eerst eens naar de foto’s.

Mooi hè? Ik ben persoonlijk een sucker voor kookboeken met mooie foto’s. Ik krijg gewoon zin om te gaan koken als ik ernaar kijk! Natuurlijk, kookboeken zonder foto’s kunnen ook heel goed zijn, maar ik ben hier toch gevoelig voor.
Wat ik echt top vind aan Veg!, is dat de plantaardige opties worden aangegeven met een symbool. Kijk maar naar de onderstaande foto’s. Je ziet een kleine ‘V’ staan naast de titel van het recept. Dit betekent dat het gerecht vegan is. Zo staan er behoorlijk wat recepten in dit boek die vegan zijn. Overigens zijn de vegetarische gerechten ook vrij gemakkelijk te ‘veganizen.’

Veg! geeft me echt het gevoel van luxe. Ik heb zin om met groente mooie gerechten te gaan maken. Zo maakte ik alvast de uientaart (zie een van de foto’ hierboven) en die was heerlijk. Dit gerecht kwam uit de categorie ‘uit de voorraadkast koken,’ mijn favoriete categorie. Makkelijke gerechten waar je maar heel weinig voor nodig hebt. Dat vind ik vaak de lekkerste maaltijden!

Ben je opzoek naar variatie op groentegebied? Heb je zin in een prachtig vorm gegeven, hardcover kookboek? Wil je je vegetarische of vegan maaltijden een upgrade geven? Dan raad ik je dit fijne boek van harte aan! Veg! kost €24,95 en is onder andere hier te bestellen.


– Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Gottmer –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Boekreview: Veg!

 1. Heerlijk boek inderdaad! Ik heb hem als afstudeercadeautje gekregen :-)
  Nog niks uit gemaakt, maar dat ga ik zaterdag doen. Kan alleen niet kiezen..

  1. Oeh, leuk! Ik heb de uientaart gemaakt (heerlijk, niet zo gezond, hihi) en de salade met gemarineerde artisjokken en witte bonen. Ook heerlijk!

 2. Mooie review! Dit kookboek staat al een tijdje op mijn wishlist. Goed om te weten dat de recepten ook te veganizen zijn, want dat is één van mijn goede voornemens van dit jaar: meer vegan!

  1. Dat zijn ze zeker! En het boek telt ook al flink wat vegan recepten hoor, dus keuze genoeg :)

  1. Zeker! en ook al is het eigenlijk een vegetarisch kookboek (en staan er dus ook gerechten met kaas enzo in,) er is genoeg te veganizen!

  1. hij is ook zo fijn om naar te kijken he? met die felle kleurtjes… :)

 3. Nice! Ik zag hem laatst al liggen bij Dille&Kamille. Staat op mn wishlist! :)

 4. Hé dit kookboek heb ik! Ik heb er al wel veel in gebladerd maar nog niets uit gemaakt. Mijn favoriete kookboeken blijven Vegalicious en Wat de pot schaft, dus kies ik meestal toch een recept uit die kookboeken uiteindelijk. Ik vind het wel een prima kookboek hoor, maar ik vind de recepten niet heel verrassend. Wel ontzettend handig dat vegan recepten met een v’tje worden aangegeven trouwens! Zouden ze vaker moeten doen in vega-kookboeken :D

 5. Mooi boek en fijn van de veganistische opties. Ik heb een vraag erover: hoe zit het met de verkrijgbaarheid van de ingrediënten? Soms heb je van die vega(n) kookboeken waar dingen instaan waar ik een groot vraagteken van op mijn voorhoofd krijg.

  1. Je hebt helemaal gelijk! Nou, geen enkel probleem! Ik heb geen heel bizarre dingen voorbij zien komen. Ik vind dat ook altijd heel irritant in veel kookboeken, maar dat is hier echt niet het geval.

 6. Leuk! Weer een boek voor op mijn verlanglijstje, een van mijn voornemens is om minstens 1 keer in de week een kookboek erbij te pakken en iets nieuws te koken dit jaar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *