Celestial Seasonings SleepyTime Tea

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Groene Meisjes houden van thee! We zijn geen grote koffiedrinkers (hooguit een sojalatte buiten de deur,) maar thee gaat er met liters per week doorheen. We drinken eigenlijk allerlei soorten thee. Losse thee als we wat meer tijd hebben, zakjes thee voor mee naar het werk of gewoon voor ‘even makkelijk.’ Nieuwe theesoorten testen vinden we dus ook nooit een straf. Kijk nou hoe leuk deze doosjes zijn! Ze werden naar ons opgestuurd en nog dezelfde avond probeerden we ze uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We kenden de SleepyTime ‘original’ al. Een lekkere kruidenthee die gewoon bij Albert Heijn te koop is. Maar laten we eerlijk zijn: 1 smaakje wordt op een gegeven moment ook saai. Je wilt wel eens iets anders, moeten ze bij Celestial Seasonings hebben gedacht. En jahoor, daar werden twee nieuwe varianten geboren. SleepyTime peach (die echt nog maar net nieuw is) en Sleepytime groene thee met citroen en jasmijn (die al wat langer bestaat, maar voor ons nieuw was.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Zoals je kan zien is de thee cafeïne vrij. Erg prettig voor ’s avonds. Sommige mensen hebben er niet zoveel last van, maar ik stuiter mijn bed echt uit als ik ’s avonds nog cafeïne binnen heb gekregen. Bij deze thee gebeurt dat niet gelukkig! Perzik, ik hou ervan. Echt, perzik is gewoon altijd goed. In thee, in sapjes, in cosmeticaproducten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mmm, perziksmaak, gemengd met wat subtiele kruiden zoals kamille en munt. Heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De groene-thee-variant, met jasmijn en citroen, is ook cafeïnevrij. Hoe schattig is dit doosje?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Deze smaak is iets frisser, maar ook bloemiger. Dat komt door de jasmijn. Ik ben een liefhebber van groene thee, dus ik vind deze thee ook echt heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dit is hoe de thee van Celestial Seasonings is verpakt: in losse zakjes, maar zonder touwtje en kaartje eraan. De doosjes zijn gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Dat doen ze niet voor niks, kijk maar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Doordat deze thee is verpakt in zakjes van natuurlijk materiaal, zonder touwtje en kaartje wordt er een heleboel afval bespaard. Als nou alle theemerken dit zouden doen…!

Waarom wij van de thee van Celestial Seasonings houden: het zijn kruidentheeën met een goed aroma, de thee is cafeïne vrij, de verpakkingen zijn milieusparend, de thee is natuurlijk en toch gewoon te koop bij de ‘gewone’ supermarkt, waar deze thee naast toch heel wat minder verantwoorde thee in het schap ligt. Fijn dat je bij de reguliere supermarkt voor dit alternatief kan kiezen! Bij De Tuinen verkopen ze een heleboel smaken van Celestial Seasonings, dus als deze smaken je niet zo aanspreken, kan je altijd daar nog een kijkje gaan nemen.

Ben jij al bekend met de Sleepytime theetjes van Celestial Seasonings? Wat vind je ervan? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Celestial Seasonings SleepyTime Tea

 1. Jaaa die doosjes zijn inderdaad leuk hè! In Arnhem hebben we zo’n leuk Engels winkeltje met tientallen theeën hiervan! Ook in kleine verpakkingen, allemaal lekker :-)

  1. Yvette, waar zit die winkel? ben nu wel erg nieuwsgierig geworden.

 2. Nice! En suikervrij, dat is ook weer een wonder tegenwoordig…. ;) Na de aflevering over suiker in Lipton, moeten we toch goed de ingrediëntenlijst van thee in de gaten gaan houden! Fijn dat jullie die ook op de foto hebben gezet.

 3. NAHJA… gisteren net bij de AH de perzik variant van Celestial gekocht. Die is nieuw ;) Echt lekkere perzikthee is lastig te vinden en deze had ik al geproefd in proefverpakking. Lekkerrr!

 4. Ik heb ze wel zien staan in de schappen maar eigenlijk nog nooit geprobeerd. Leuk dat jullie deze thee smaken mochten testen. De perzikthee en citroen/jasmijn lijken me erg lekker!

 5. Ik zweer bij Twinings thee, maar voor de Sleepy Time thee van CS maak ik een uitzondering. Deze twee nieuwe varianten zou ik graag willen proberen, dus vanmiddag maar eens naar de Appie. Via de website van Twinings kun je trouwens al hun smaken kopen: er is namelijk een veel groter assortiment dan wat hier verkrijgbaar is. Mijn favoriet van het moment is de Gingersnap & Peach. Dus als je van Perzik thee houdt, kan ik je die van harte aanbevelen.

 6. Ik heb er ook over gelezen bij ikbenirisniet. Het heeft me wel goesting doen krijgen in die thee. Ik ga eens kijken of ik ze in België ook kan verkrijgen. Anders mogen ze ook een Belgisch testpanel samenstellen :)

 7. Die sleepy time verpakking is wel heel erg grappig….want dat beertje heeft wel een heel vredig kijkend hoofdje!

  groetjes Petra

 8. De sleepy time is heerlijk. Het is jammer dat er weinig assortiment is te vinden. Onze AH heeft slechts 2 soorten, terwijl er veel meer zijn…

 9. He!
  Ik lees jullie blog nu al een tijdje en vind het echt heel leuk wat jullie doen. Naast jullie blog, lees ik er nog meer en 1 daarvan is: http://hannekevanveghel.wordpress.com/ en daar zag ik dus het filmpje over thee door Keuringsdienst van Waarde.
  Kijk het ook even, echt super interessant en je gaat wel even anders nadenken over je theezakje!
  Daarom ben ik juist wel benieuwd of in deze thee dan echt geen suiker zit verwerkt? Anders houdt ik het gewoon bij mijn groene theeblaadjes :).

  Groetjes, Eveline

 10. Nog een review over deze thee. Nu word ik toch wel nieuwsgierig!
  Van het weekend toch even in de supermarkt kijken.

 11. Om rekening mee te houden; ik heb het net nagevraagd, maar de theezakjes zijn dichtgeseald door middel van plastic. De zakjes lijken zo groen als wat, maar mogen dus zeker niet in de GFT bak. Ik denk dat veel mensen het idee hebben dat dit met deze zakjes juist wél kan, maar dat zorgt dus voor microplastics in het milieu.. misschien dat een ‘normaal’ theezakje met een touwtje en kaartje, dat niet is dichtgeseald, toch ook z’n voordelen heeft..

  1. Die van de Clipper mogen wel in de GFT (aldus Clipper), jammer dat Celestial Seasonings niet hetzelfde motto hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *