Curry met fair trade rijstnoedels – met winactie

Makkelijk en gezond recept voor goed gevulde curry. Deze maakte ik met o.a. gele currypasta, rode peper, sherrytomaatjes, blad spinazie, paprika, taugé, rijstnoedels Echte comfort food en ook nog eens vegan en fair trade. #curry #veganfood #fairtraide #comfortfood
Makkelijk en gezond recept voor goed gevulde curry. Deze maakte ik met o.a. gele currypasta, rode peper, sherrytomaatjes, blad spinazie, paprika, taugé, rijstnoedels Echte comfort food en ook nog eens vegan en fair trade. #curry #veganfood #fairtraide #comfortfood
Makkelijk en gezond recept voor goed gevulde curry. Deze maakte ik met o.a. gele currypasta, rode peper, sherrytomaatjes, blad spinazie, paprika, taugé, rijstnoedels Echte comfort food en ook nog eens vegan en fair trade. #curry #veganfood #fairtraide #comfortfood
Makkelijk en gezond recept voor goed gevulde curry. Deze maakte ik met o.a. gele currypasta, rode peper, sherrytomaatjes, blad spinazie, paprika, taugé, rijstnoedels Echte comfort food en ook nog eens vegan en fair trade. #curry #veganfood #fairtraide #comfortfood
Makkelijk en gezond recept voor goed gevulde curry. Deze maakte ik met o.a. gele currypasta, rode peper, sherrytomaatjes, blad spinazie, paprika, taugé, rijstnoedels Echte comfort food en ook nog eens vegan en fair trade. #curry #veganfood #fairtraide #comfortfood
4

Heel eerlijk? Ik ben de laatste tijd nogal van het makkelijke (en oké, ook veel buiten de deur) eten. Buiten de deur eten is leuk, maar zet mij met een kom comfortfood op de bank en ik ben blij. Maar natuurlijk wil ik wel gezond eten en vind ik het ook belangrijk om zelf, met verse groenten, te koken. Daarom heb ik altijd een bepaalde basisvoorraad van producten in huis, zodat ik alleen nog groenten hoef te scoren en helemaal good to go ben.

Producten die ik altijd in huis heb? Kokosmelk, rijst, noedels, peulvruchten, currypasta en sowieso een goede voorraad (verse) kruiden. Op die manier kan ik altijd een makkelijke curry maken en dat is toch wel een favorietje – al jaren. De kokosmelk, rijst en currypasta had ik altijd al fair trade in huis. Maar nu Fair Trade Original  ook Thaise rijstnoedels op de markt heeft gebracht, is het voor mij logisch om deze voortaan ook fair trade te kopen!

Ik ben al jaren een groot fan van het merk Fair Trade Original. De producten zijn te koop bij reguliere supermarkten, zoals Jumbo, DEEN en Albert Heijn. Maar ook bij WAAR en de Wereldwinkels. Persoonlijk vind ik de producten erg betaalbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om eens voor fair trade te kiezen. Fair Trade Original is het enige non-profitmerk dat je in de supermarkt tegen zult komen – dat vind ik mooi. En wat het even better maakt, is dat het merk zich steeds blijft uitbreiden. Er komen steeds meer mooie fair trade producten bij, dus de keuze wordt alleen maar groter.  Wat een goede ontwikkelingen! Ik ben er dan ook erg blij mee dat ik een mooie samenwerking met het merk ben aangegaan, want ik support Fair Trade Original maar al te graag en het past perfect bij de zienswijze van de Groene Meisjes. Groen en goed doen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier!

7

Een mooie nieuwe aanwinst: Thaise zilvervlies rijstnoedels. Ze hebben wat meer bite dan de ‘witte’ variant die je misschien gewend bent te eten. Ze maken echt dat het gerecht meteen stukje vullender is. Erg lekker! Ik kan me voorstellen dat dit product voor mensen met een glutenallergie ook echt een uitkomst is. Daarbij komt dat noedels gewoon zo ongelooflijk makkelijk zijn. Even koken en je bent klaar. Het is echt een kwestie van een paar minuten werk.  De noedels zijn sinds maart te koop bij DEEN, Jumbo de Wereldwinkels en WAAR en vanaf deze zomer zullen ze ook bij meerdere supermarkten in de schappen liggen.

fairtrade1

Wat het koken met fair trade producten toch altijd een stukje specialer maakt, is dat je precies weet waar het product vandaan komt. Ik vind dat persoonlijk erg interessant om te weten, dus ik lees altijd wat achtergrondinformatie bij een product. Voor de rijstnoedels geldt dat ze van het begin tot het einde in Thailand worden geproduceerd. Voor het maken van deze noedels wordt in het Noordoosten van Thailand, door de coöperatie Nam Om een speciale rijstsoort verbouwd: een langkorrelrijst die luistert naar de naam chainat. (weer wat geleerd vandaag!) De rijst wordt gedroogd, er wordt rijstmeel van gemaakt en daar wordt vervolgens weer noedeldeeg van gemaakt. En van het noedeldeeg worden de zo typisch Thaise platte noedels gemaakt. Je herkent de noedels misschien wel van het beroemde gerecht Pad Thai? (note to self: toch ook weer eens Pad Thai maken!)

5

Ik besloot eens lekker los te gaan op een goed gevulde curry. Deze maakte ik met de gele currypasta, ook van Fair Trade Original. En natuurlijk met kokosmelk. Biologisch en fair trade. Je snapt vast wel van welk merk? Juist! Ik vulde mijn boodschappenmandje met een goede dosis verse groenten en kon naar huis om aan de slag te gaan!

Fair trade zilvervlies rijstnoedels met gele curry

8

Wat heb je nodig voor 4 porties? 

Van Fair Trade Original:
1 verpakking gele curry pasta
1 verpakking zilvervlies rijstnoedels
300-400 ml biologische kokosmelk

1 rode peper
een blok tofu
250 gram cherrytomaatjes
400 gram bladspinazie
1 rode paprika
een bakje taugé
limoen
koriander

Wat ga je doen?

1. Verhit een beetje sesamolie in een wok en voeg hier de in ringetjes gesneden rode peper en lente ui bij. Wok een paar minuutjes.
2. Voeg nu de bladspinazie, paprika en taugé toe en bak mee. De spinazie gaat heel erg slinken, dus gebruik niet te weinig.
3. Bak vervolgens de tofu in blokjes en gehalveerde cherrytomaatjes mee.
4. Doe de inhoud van het pakje gele currypasta samen met de kokosmelk in de pan en verdeel de groenten er goed doorheen. Laat lekker een tijdje koken. De groenten gaan garen, de saus gaat lekker ruiken.
5. Kook ondertussen de rijstnoedels, volgens de aanwijzingen op de verpakking. (let goed op dat je ze niet te lang kookt, want noedels mogen een beetje bite houden)
6. Serveer de noedels met de curry. Natuurlijk serveer je het gerecht met zoveel verse koriander als je wilt en: limoen!

3 1 2

Winactie

6

Heb jij ook zin gekregen om aan de slag te gaan met de nieuwe fair trade rijstnoedels van Fair Trade Original? Dat kan! Ik mag namelijk 3 mooie pakketjes weggeven, met daarin: 3 prachtige pastelkleurige kommen, eetstokjes, een houten tang en twee verpakkingen rijstnoedels. Alles helemaal fair trade en natuurlijk super instagramable ;) Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

Laat een reactie achter onder deze blogpost waarin je vertelt wat voor gerecht jij zou willen maken met de fair trade rijstnoedels. Misschien breng je mij nog op ideeën! Ook zou ik het leuk vinden als je de posts op Instagram en Facebook zou willen liken, voor een beetje extra fair trade liefde. Succes!

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Fair Trade Original
– Foto’s: Aline Bouma – 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

108 gedachten over “Curry met fair trade rijstnoedels – met winactie

 1. Een heel makkelijk en simpel gerecht maar klinkt smakkelijk.

  Ik zou een lekkere pad thai met de rijst noedels maken of een zomerse vietnamese loempia.

  1. Oh… ik zou ‘bami’ maken! Mijn kinderen zijn er dol op, sinds ik de rijstnoedels heb ontdekt, maar ik wist niet dat er ook een volkoren variant was! Ik kruid mijn ‘bami’ met bami kruiden van pit en pit, chilisaus en tamari. Lekker veel groenten erdoor, gebakken ei, …….. heerlijk! groetjes Elisabeht

 2. Hmm, klinkt erg goed, ik doe mee! Ik gebruik d curry’s best vaak en vind dit nieuwe product een goede aanwinst.

  Ik zou graag een met vissaus mael ik eigenlijknoodlesoepvissausHo niet zo van vis houd, kan ik die smaak wel waarderen.

  Een andere optie is proberen om zelf een lekkere, maar suikerarme/-vrije teriyakiisaus te maken. Deze saus in combinatie met de noodles en
  oa taugé, wortelreepjes en paprika lijkt me erg lekker. Sesam erop om het af te maken!… mmmm!

 3. Yum!! Noodles en rijst heb ik eigenlijk altijd in huis. Je bent Chinees of niet, haha ;-). Wat fijn dat de kokosmelk van fair trade ook bio is!

  Ik doe gewoon mee met de winactie. Ik zou een wokgerecht maken met tamari en misopasta. En natuurlijk seizoensgroenten. Heel makkelijk en echt gezond. En de kids vinden het heerlijk!

 4. Wat fijn dat ze dit nu ook hebben! Ik wist helemaal niet dat dit een non-profit merk is, ook weer wat geleerd vandaag :)
  Ik zou met deze noodles zowieso eens springrolls vullen, die zie ik zo vaak voorbij komen de laatste tijd. Dat wil ik wel eens proberen. En dan zou ik nog een wokgerecht maken met brocolli, champignons, prei en tempé met een lekker zelfgemaakte currypasta. Ooh en dan afgetopt met cashewnootjes :D
  Liefs!! Xxx

 5. Hmmmmmm ik ben gek op noedels. Lekker en snel, altijd goed! Ik doe dus graag mee met de winactie. De laatste tijd ben ik van de soepjes, dus ik zou een noedelsoep maken. Met paksoi, gember, shiitake, rode peper en sojasaus. En met wat sugarsnaps voor de vulling en de bite. Ik ga eens op zoek naar fair trade bij ons in de winkel, ken eigenlijk alleen maar de kokosmelk.

 6. Oeh, heerlijk! Ik zou iets van een wokgerecht maken, en dan een lekkere frisse variant met peultjes, mango, citroen en koriander, smaken die ik zeker waardeer!

 7. Mmmm, ik heb ook zin in noedels, en zou heel graag een noedelpakketje winnen! De laatste tijd ben ik helemaal dol op gember, dus ik maak een curry met uiteraard gember, kokosmelk, kikkererwten en spinazie. Gehakte cashewnoten en koriander erop, smullen maar :)

 8. Goedemorgen! Wauw die foodfoto’s zijn echt prachtige geworden. Zin om direct de keuken in te duiken. Ik vind een curry echt een goed idee, ik zou er misschien een soort van sushi/springroll van maken. Lijkt me lekker met wat paprika, courgetti, wortel sliertjes, de noedels en dan lekker oprollen. Laat die zomer maar komen :)
  Fijne dag! X

 9. Groene Meisjes!
  Ik ben van plan een vega Koreaans kookboek te maken. Een jaar lang heb ik daar dagelijks struggles gehad met eten (je eet minimaal 2x per dag buiten de deur en vegetarisch is niet echt vertaalbaar blijkt). Zonde, want de smaken en verschillende gerechten zijn awesome! Ik wil aan de slag met gerechten als bibimguksu (mixed noodles) of naengmyeon (ijskoude noodles), en een Fair Trade pakketje zou natuurlijk een top begin zijn om hier mee te experimenteren :D

  1. Dit vind ik een leuk idee! Ik doe zelf niet mee met de winactie (ik zwem inmiddels in de kommetjes hihi) dus zou mijn winkans aan Judith willen geven :)

   Deze actie zorgt trouwens voor goeie kookinspiratie in de comments, superleuk!

 10. Ik zou er een lekkere verse noedelsoep met veel groentes mee maken. Aangezien ik het nogal snel koud heb (met dit weer nog steeds), is dat het perfecte opwarmertje :)

 11. Wat een leuke winactie! Ik doe mee :)

  Ik zou er een soort Gado Gado+ van maken: allerhande groente (taugé, broccoli, peultjes), eitje, tempeh (gebakken in de oven voor een lekkere crunch!) en dan een zelfgemaakt pindasausje. Is het al tijd voor het avondeten? ;)

 12. Ja ook ik hou van het fair trade merk! Bij de PLUS supermarkt verkopen ze het ook, alleen niet die gele curry trouwens, daar ben ik wel benieuwd naar. Kokosmelk pak ik bijna altijd wel fairtrade. En wij hebben gisteren nog de groene curry van fairtrade gegeten. Zelfs onze dreumes vond het lekker :-)

  Ik moet zeggend dat ik niet zo super creatief ben met recepten zelf verzinnen, ik probeer wel veel uit maar dan wel met recepten van internet of uit kookboeken (hé er moeten ook mensen zijn die de recepten van creatieve mensen maken toch :-)). Nu zag ik bij de veganchallenge (ik zou meedoen maar ben was begin april flink ziek en een beetje oververmoeid dus is het niet geworden) een recept voor Gado Gado. Want ik dacht meteen dat die noedels vast ook lekker zijn met pindasaus. Dus ik zou dat recept: http://veganchallenge.nl/gado-gado/ maken maar dan met thaise noedels, moet wel kunnen zou ik zo denken :-)

 13. Curry kan altijd! Ik heb een gluten allergie dus ik kook regelmatig met rijstnoodles. Het liefst maak ik noodlesoep, eerst de soep maken met citroengras, gember en kokosmelk en daarna paksoi, zoete paprika, champignons en de noodles erin! Ik wil heel graag de zilvervliesrijst noodles eens proberen!

 14. Ik doe mee! Maar geef je eerder een uitdaging ipv een recept… Zou je een dessert met rijstnoedels kunnen bedenken? Ik denk spontaan aan de vanillepudding met pastarestjes die mijn meme maakte… Durf je ook iets te verzinnen?

 15. Oh wat fijn dat ze ook zilvervliesrijst noedels hebben, dat lijkt me wel wat voor een gezondere variant op Pad Thai! Lekker! (ik doe mee!)

 16. Oh boy, rijstnoedels, ik hou er zo van! Ik zou gewoon een berg groente in de wok mikken en er de noedels bij koken en onder mengen. Omdat supersimpel ook vaak heel lekker en puur is!

 17. Ja ik ding graag mee. Ik zou er graag noedelsoep mee maken, daar zijn wij hier dol op. Niet alle noedels zijn geschikt voor mij ivm glutensensitiviteit.
  De kokosmelk van dit merk is hier favoriet. T is namelijk ook een van de weinige merken zonder aangelengd met water te zijn en zonder suiker toevoegingen.
  Ik drink de kokosmelk altijd in mijn koffie, dat is echt heel lekker!

 18. Natuurlijk doe ik graag met deze winactie mee! Ik wil al een tijdje weer rijstvelloempia’s maken, ik denk dat je daar deze noodles prima voor kunt gebruiken. Verder wat reepjes komkommer, wortel, wat rode ui en natuurlijk bergen met koriander ertussen en een lekker soja-sausje om ‘m in te dippen. Hier mag je me in ieder geval wel voor wakker maken. :)

 19. Hmmm, die curry lijkt me heel erg lekker! En om eerlijk te zijn, ik heb nog nooit rijstnoedels gegeten! Dus doe ik graag mee met de winactie, want dan kan ik misschien straks weer iets toevoegen aan mijn lijstje van #eerstekeer! ;-)
  Ik zou met de rijstnoedels een pittige Aziatische andijviesoep maken. I know, dat klinkt heel raar, zo’n oerHollandsch product als andijvie (is het eigenlijk wel echt Nederlands, waar komt andijvie vandaan??? Wat maakt het uit, het is lekker! En gezond! Enfin, ik dwaal af…) gecombineerd met Aziatische smaken als rode peper, gember en shii takes, maar probeer het eens, het is goddelijk! Ik ben ooit op het idee gekomen door een recept ergens online, maar kan het nu niet meer vinden… :-( En het is een lekkere manier om je andijvie op te eten, want na het maken van een andijviestamppot houd ik op de een of andere manier altijd toch nog een halve berg andijvie over. En weggooien, daar doen we natuurlijk niet aan.
  Die kommen zijn trouwens ook heel mooi. Eten met eetstokjes moet ik dan wel even oefenen. Slabbetje, anyone? :-)

 20. Hmm, dit recept klinkt hartstikke goed.. Maar met noedels kan je zoooo veel!
  Ik zou ook best nog eens een Gado Gado van Serena (beautylab) Larissa & Tara (Kittehscupcakes) proberen. Lijkt me ook fantastisch om te maken.
  Oh boy, I’m getting hungry!

 21. Wat een leuke actie en mooi product! Ik zou ze kort koken en dan in de wok bakken met ui, knoflook, gember, chilipeper, sesamolie, sojasaus, sesamzaadjes, sojabonen en broccoli… En dan een lekkere hand koriander en/of Thaise basilicum er overheen… Heb er nu al zin in! :)

 22. Mmmmm, dit recept ziet er héél goed uit! Toevallig heb ik gisteren met mijn moeder een Curry gemaakt met zo’n fairtrade curry pakje, heerlijk met spitskool, paksoi, taugé, paprika en gekruide tofublokjes! Heerlijk! :) Omdat ik eind dit jaar naar Azië ga om te backpacken ben ik me erg aan het verdiepen in de cultuur daar, inclusief de cuisine. Ik wil binnenkort naar de Aziatische winkel gaan voor allemaal onbekende Aziatische groenten om een gerecht te maken en dan zou dit pakketje supergoed van pas komen! :) Daarbij zou ik ook heel blij worden van die kommen, omdat ik druk bezig ben met het verzamelen van ‘groen’ servies voor als ik op mezelf ga wonen volgend jaar! :)

 23. Hé Merel,

  Geweldig hè, al die Fair Trade Original producten? Ik zag de noedels inderdaad ook al liggen bij mijn super!

  Nu zijn mijn kids echt dól op noedels en aangezien jouw overzichtje van vorige week (van je meest favoriete Aziatische recepten) mij echt enorm heeft geïnspireerd, is de kans groot dat ze binnenkort op het menu staan – de noedels dan hè, niet de kids ;-)! Ik heb, alweer met dank aan jouw inspirerende post, deze week ook voor het eerst in mijn leven misopasta gekocht; heb er stiekem al even aan geroken, en man, dat ruikt lékker! Ik kan niet wachten om er iets mee te maken. Ik zit te denken aan iets met aubergine, courgette, taugé en tempeh en dan met een dressing van misopasta, tahin, limoensap, ahornsiroop en knoflook. O ja, en dan met de noedels natuurlijk hè :-)?

  Dank voor je inspiratie!

 24. Noodles!! Favoriet hier in huis, ook bij de kinderen. Eigenlijk nooit saai omdat je er lekker mee kan variëren. Fijn dat er nu een Fair Trade variant is! Ik zou wat rode ui en lekker veel knoflook bakken in sesamolie. Voor gemberliefhebbers is verse gember ook erg lekker erbij. Vervolgens allerlei verse groenten naar keuze erbij roerbakken. Leuk serveren in een kom en garneren met sesamzaadjes en verse koriander. Eventueel op smaak maken met tamari en nog wat sesamolie. En natuurlijk eten met stokjes om in het sfeertje te blijven! Lekker makkelijk gerecht en gezond. Dat word smullen!

 25. Ohhhh wat heerlijk! Zag inderdaad de noodles liggen bij de DEEN vorige week. Een van mijn favorite noodle recepten is een noodle soep met bouillon van lekker veel gember en rode peper, wat soja saus, stukjes broccoli en plakjes wortel, met nog wat blokjes tofu er doorheen. Smullen! Lijkt me heerlijk om dat met de fair trade noodles te proberen :)

 26. Oh,dit is een winactie die helemaal in mijn straatje past! Wij zijn nl. ook dol op curry’s ,onze favoriet is de rode curry van Fair Trade die is lekker spicy! Zo ideaal en lekker je kunt er eindeloos mee variëren. Dus de nieuwe noodles zijn hier meer dan welkom…….Gr.scorpio062 ?

 27. Oeh zilvervlies noodles?!
  Ik zou er een rice roll bowl van maken. Is dat een ding, de vulling van een ricepaper roll zonder de rice roll zelf haha? Als sushi bowls kunnen vind ik dat dat ook prima kan!
  Noodles met sausje van gebakken knoflook en gefruite ui met wat fijngesneden rode pepertjes en sojasaus, witte kool, broccoli in een krokant kikkererwtenmeeljasje (met komijn, edelgist, paprika en ui poeder is dit dus het lekkerste ooit) en misschien nog wat gemarineerde tofu met sesamolie, tamari en gember?! De hoeveelheid pannen die ik daarvoor vies ga maken moeten we misschien maar buiten beschouwing laten..

 28. Merel, wat ben je toch een leuk mens. Dat wilde ik altijd al een keer zeggen maar ik durfde niet zo goed.
  Qua noedel-inspiratie weet ik nog wel een leuke: een uitje heel langzaam fruiten (10-15 min, geeft echt de meeste smaak af: heerlijk), tegelijkertijd groente naar keuze koken (bijv bloemkool of sperzieboontjes), blokjes tofu bakken bij de ui, sambal toevoegen, bloemkool (en/of sperzieboontjes) afgieten en toevoegen, pindakaas toevoegen, kokosmelk (fairtrade natuurlijk) toevoegen en zo heb je een soort pittige pinda-kokossoep! Serveren door op de noedels in een mooie kom te gieten en je hebt een heerlijk gerecht. Fijne dag!

 29. Allereerst; je foto’s zijn echt prachtig in deze post. Dat meen ik oprecht, want ik ben op zoek naar mijn eigen stijl. De jouwe spreekt mij enorm aan!

  Graag wil ik ook meedoen met de winactie. Het volgende recept heb ik bedacht:

  Tropical Rijstnoodle Salade
  – zilvervlies rijstnoodles (wauw)
  – mango
  – groene peultjes
  – gemarineerde soja Tofu, krokant gebakken
  – rode chili peper

  Saus:
  – pindakaas
  – sojasaus
  – gember
  – chili
  – limoen
  – water

  Dit als een frisse, koude salade serveren. In mijn geval mee voor onderweg!

  De kommetjes trouwens ?

 30. Ik zou een noedelsoepje maken. Groentbouillon trekken van lekkere groenten en paddestoelen, dan noedels koken, groenten (paddestoelen, wortel, komkommer, etc.) snijden, en dan alles in een grote kom serveren met blokjes gerookte sesam-tofu en stukjes bosui. :)

 31. Wat lekker! Toevallig ga ik morgen Pad Thai maken om samen met een vriendinnetje gezellig bij te kletsen en te eten. Heb alleen nog niet zulke Instagram-waardige spulletjes ;)

 32. Ik ben een groentje als het aankomt op het maken van curry, maar voor alles een eerste keer. ( mooie aanvulling op het eerste-keren lijstje) Ik heb al wel veel inspiratie op mogen doen van een vriendin, die heerlijk kan koken en verrukkelijke vegetarische gerechten maakt. Gerechten waarvan ik voorheen geen weet had. Ik zou in ieder geval noten door mijn gerecht doen: cashewnoten en bruine linzen, rode pepertjes, knoflook, ui, champignons, paprika, koriander, geraspte kokos, limoensap mmmm. En dan benieuwd, of het lekker is :D Het zijn in ieder geval één van mijn favorieten ingrediënten en volgens mij kun je zoveel kanten op en eindeloos variëren. Lijkt me leuk om uit te gaan proberen!

 33. Ik zou Pad Thai maken met soyagehakt of rijstnoedels met zalm en zeekraal… Jummmieee

 34. Yumyum, lekkere noodles met broccoli, tofu, sesamzaadjes, bosui en hoisinsaus <3

 35. Als (groene) studentjes is curry echt ideaal! Het liefst eet ik het met tofu, kikkererwten en/of zoete aardappel. Suger snaps zijn ook favoriet! Lekker met cashewnoten ( als daar geld voor is natuurlijk). Mijn vriend is helemaal fan van poepertjes, dus die moeten er ook altijd in. Normaal eten we curry altijd met rijst, maar met noodels lijkt het me ook heel lekker!

 36. Wauw dit klinkt lekker! Ik zou een gele curry maken (niet te pittig) met basmati rijst, pompoenblokjes, zoete aardappel, reepjes paprika, bosui en daaroverheen rauwe paksoi en cashewnootjes. Van dit alles genieten met wat naanbrood of cassave kroepoek. De fairtrade varianten heb ik nog nooit gehad, dus dit lijkt me de perfecte kans om dit uit te proberen en vaker mee te koken.

 37. Heerlijke noodles speciaal voor mijn vader die glutenallergie heeft. Ik zou er een indiaans tintje aan geven aangezien mijn husband to be daar vandaan komt..

 38. Ooooh lekker! Ik ben gek op noedels en curry’s! Ik kom net terug uit Vietnam, daar maken ze verschillende soorten noedelsoep, Pho. Ik zou een lekkere vega noedelsoep maken met veel groente en geroosterde tofu. Als er dan nog wat over is, zou ik een Vietnamese springroll maken van rijstvellen, gevuld met noedels en andere groente met een lekker pittig sausje van verse rode pepers! Oh oh, het water loopt me al in de mond..!

 39. Oh wat heerlijk! En mooie producten! Natuurlijk doe ik graag mee met de actie!

  Ik ben dol op salades, en noodles doen het in een salade ook altijd erg goed! Voor mij zou het een noodles salade worden met paksoi, courgette en champignons. Gebakken tempé en pinda’s of cashewnoten. Met een dressing met tahin, rode peper, koriander en citroen en wat olie.

 40. Nu de zon wat meer begint te schijnen krijg ik weer zin in heerlijke salades. Leuk voor een picknick, mee naar het werk of gewoon in de achtertuin.
  Lekkere rijstnoedelsalade met tijgergarnalen, koriander, cashewnoten, peultjes, vissaus en met wat ik nog meer in huis heb.

 41. Hmm! Ik zou lekkere thaise noedelsoep maken à la Wagamama, zo’n lekkere grote kom :)

 42. Oh wow, wow, wow! Ik ben student en veganist met een glutenallergie. Dat maakt even snel noedels eten (typisch studentenvoer) niet zo makkelijk. Ik ben zo ontzettend benieuwd naar de zilvervliesrijst noedels, de bite lijkt me heerlijk!
  Ik kijk de laatste tijd behoorlijk wat MommyTang op YouTube en ben gek van haar mukbang’s! Ik zou met dit pakket dus, naast dit recept (want yam! cuury!) echt al haar noedelrecepten willen maken! Nom nomnomnom

 43. Exact waar hier in huis zo van wordt gesmuld.
  De kommen lenen zich voor een goede lazy sushi of heerlijke springrolls, loempia’s zoveel lekkers is mogelijk! En m’n 3 kleintjes van 5,3 en 1 zijn er dol op

 44. haha ik zou dit dolgraag willen hebben, als arm studentje, en graag gezond willen eten (+goed voor de maatschappij zijn). Zou dit een goede aanvulling zijn. Ik woon nog maar 2 maandjes op mezelf en heb nog geen direct idee wat voor recept ik zou gaan maken, maar ik denk dat ik inspiratie van jouw site op zou doen voor een lekker recept. M’n huisgenootjes zouden ook ontzettend blij zijn. Maar tegelijkertijd gun ik dit iedereen, gezond voedsel en fairtrade is iets waar iedereen blij van wordt! :)

 45. Ik zou er een heerlijke Pad Thai van maken! Nu mijn jaar studeren in Ierland ten einde komt, en ik het moet gaan doen zonder het heerlijke Asian Streetfood restaurant om de hoek (waar ik verslaafd ben geraakt aan pad thai), zal ik het toch zelf moeten gaan proberen, en dit zou een geweldige start zijn! Zo kan ik, als ik mij ogen sluit als ik de pad thai eet, doen alsof ik toch nog eventjes in Ierland zit!

 46. Heerlijk en eerlijk koken dat is mijn passie. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën en producten om uit te proberen.
  Met deze noedels…..wil ik graag een heerlijke soep maken met veel verse groentes (paksoi, peultjes, prei enzovoort) en natuurlijk een beetje pit ( eigen gemaakte currypasta); maar met noten-gehaktballetjes.
  Ik weet wat ik eet vanavond ;-)

 47. Van zulke producten gaat mijn hart sneller kloppen, heerlijk én eerlijk <3 Ik zou deze zomer lekker koken met allemaal verse groenten & kruiden uit onze eigen tuin: courgette, pompoen, tomaat, maïs, aubergine, ui & knoflook wokken met verse peterselie & tijm, een beetje kokosbloesemsuiker, peper & zout en op het bord afgemaakt met verse koriander of basilicum! Héérlijk vrijwel volledig uit eigen tuin, zodat ook mijn verloofde openstaat voor een bordje met zó veel groenten haha!

 48. Oeh ik ben gek op rijstnoedels! Ik koop die normaal altijd van een ander merk..weet de naam even niet meer? bij de Ekoplaza, maar ik zou deze zeker ook graag willen proberen. Jammer alleen dat m’n vriend er niet zo’n fan van is ;).
  Ik maak er meestal iets simpels mee; sesamolie, knoflook, sojasaus en chili (poeder) en dan wat lekkere knapperige groenten erbij :D.

 49. Ik vind het altijd leuk om nieuwe producten uit te proberen, vooral uit verre Oosterse landen. In het verleden maakte ik dit altijd met kip, groeten, zoals sperziebonen en sojasaus. Ik heb nu een nieuw product dat ik erg lekker vind in warme gerechten, namelijk romige geitenkaas en noten. Dit geeft een gerecht iets meer smaak en het is eens afwisseling. Ook houd ik van fruit, zoals ananas in een gerecht.

 50. Nomm! Die gele curry gebruik ik heel vaak! een lekker vers en simpel gerecht dat snel klaar is! De enige ervaring die ik heb met rijstnoodles waren dunne, maar dit ziet er veel lekkerder uit!

  Hiermee zou ik een padthai maken met een amandelpastasojasausje, heerlijk met lekker veel veggies en wat gestoomde tempeh. Of een roerbak met tamari! Ik kijk er naar uit om deze noodles hoe dan ook te proeven!

 51. Ik zou het wel weten! Bij mij op kantoor hebben ze geen kantine en de kantine van mijn vriend heeft vrijwel geen veganistisch opties, dus wij nemen het liefste de lunch mee van huis.

  Ik zou eindelijk eens de vegan variant van een Thais gerecht wat liefdevol ‘drunk noodles’ wordt genoemd willen maken. Dit is een heerlijk gerecht, wat we op reis hebben gegeten, met o.a. rijstnoedels, pittige jalapeno pepers, sriracha (hete chilisaus), paprika, limoensaus en tofu. Spicy but delishious!

  Ik heb het tot nu toe nog niet gemaakt, maar hiermee zou ik de uitdaging wel aandurven. Echt een aanrader!

 52. Zoo! Dat is leuk!!

  Echt ik zou heerlijke Kokossoep maken! Met lemongras, limoen, gemarineerde tofu, lente uitjes, kokosmelk, taugé en geroosterde pinda’s! En natuurlijk aftoppen met shiracha saus! Pure liefde in een kommetje ❤️

 53. Dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg meteen zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken en een gerecht te maken. Ik denk dat ik een oud recept van mijn moeder zou ‘upgraden’: noedels, veel groenten en currypasta. Met wat pindasaus en kroepoek on the side voor het nostalgische gevoel. Dan in mooie schaaltjes opdienen en genieten. Heerlijk!

 54. Jouw Curry lijkt me heerlijk om te maken met deze noodels erbij. Maar wij zijn sinds kort ook enorm verslingerd aan noodlesoep met veel groenten, rode peper, gember, knoflook en miso… Word nog lastig kiezen dus! ;-)

 55. Een van de curry’s -het maakt eigenlijk niet uit welke- uit mijn favoriete curryboek, 50 curries uit India van Camellia Panjabi. Het is echt een geweldig boek om te doorgronden hoe dat nou zit met alle ingrediënten van een curry, de bereidingstechnieken, en wat de specerijen en kruiden doen met smaak en aroma. Een absolute aanrader.

 56. Dit is wel geweldig. Meestal hebben mijn gerechten niet een specifieke naam. Ik ben niet zo van het koken volgens een recept als het op het doordeweekse avondeten aankomt. De weekenden is vaak een ander verhaal.
  Na een dag werken en een gezin met manlief en 4 kinderen die te eten moeten hebben zijn noedels ideal. Een flinke hoeveelheid verse groenten, varierend van verschillende soorten paprika, bleekselderij, gele bietjes, courgette, bloemkool en wat er wellicht nog meer in mijn koelkast ligt uit m’n groente-abonnement, wokken en afmaken met de curry. Voor manlief en mijnzelf een klein beetje kokosmelk en voor de kinderen iets meer kokosmelk als blusmiddel voor het geval de curry enigszins pittig is. Dit met rijst of noedels en het eten staat binnen mum van tijd op tafel.

 57. Wat een mooi pakket! Ik zou er noodlesoep mee maken met lekker veel groenten en miso, dat heb ik nog nooit gemaakt namelijk.. En de noodles eten met de stokjes natuurlijk, dat wordt hilarisch!

 58. “Een noedeltje hier, een noedeltje daar, gooi het in de pan en je maaltje is binnen een paar minuten klaar” ( – Ik )

  Het leukste aan dit soort producten is dat mijn fantasie op hol slaat van wat je er allemaal mee kunt doen. Uiteraard is noedelsoep of een wokgerecht een inkoppertje, maar wat stiekem ook héél erg lekker is om noedeltaart ermee te maken (echt waar). Hartig wel hoor, met chocolade heb ik het nog nooit geprobeerd. Heel veel groente erdoorheen, iets om te binden, teveel rode pepers om mijn bezoek te laten schrikken en snotteren, en genieten maar!

  Er bestaat ook zoiets als ‘zoet noedel brood’. Dat lijkt me nou zó vreemd, dat moet ik wel uitproberen. En noedels met vanille-ijs lijkt me eigenlijk wel heel erg grappig. Hopelijk betuigt dat niet té overduidelijk van een vreemde smaak? Misschien dat het pastelgekleurde bakje de smaak dan een beetje compenseert.

  Overigens zou ik dat dan op Instagram posten onder het mom van #foodporn en dan zijn mensen in de war omdat ze naar noedels met ijs kijken.

  PS: Ik doe graag mee aan de winactie, dus :)

 59. Wat een mooie prijs. Die zou ik als student graag willen winnen :)
  Ik eet wel vaker rijstnoedels, maar tot nu toe niet fairtrade. Toch vanaf nu de fairtrade versie gaan zoeken!
  Ik maak de quinoa bowl van yellowlemontreeblog vaak met noedels ipv quinoa! Het is een heerlijk gerecht met paddenstoelen en een heerlijk sausje!!

 60. Het recept met de gele curry lijkt me zo lekker! Ik heb dit laatst voor het eerst op en vond het heerlijk. Dit recept zou ik graag willen maken met de noedels.

 61. Als ik dit pakket win, ga ik als eerste jouw recept maken. Deze lijkt me echt heerlijk. Ik wil graag proberen meer Fair trade te eten, maar het is vaak duur. Maar dit merk is dan wel echt een uitkomst.

 62. Oeh, dit ga ik straks maken. Bladspinazie en tofu moeten op! Ziet er heerlijk uit. En tuurlijk doe ik mee met de winactie, want pastelkommetjes! :-)

  Wat ik zou maken met de rijstnoodles…. ik denk iets met zwarte bonen en bimi. Lekkere combi vind ik dat!

 63. Wauwwwww wat een super leuke win actie!! Hier doe ik heel graag aan mee. Ik hou heel erg van de eenvoud en pracht van de fair trade producten. Ze zijn mooi en heel smaakvol.
  Puur en eerlijk.

  Waar ik gelijk aan dacht toen ik las dat je benieuwd bent naar het recept dat ik ermee zou maken is Gado Gado.
  Het lijkt me heel smaakvol om het zachte van de Noodles te combineren met het knapperige van de groente, het licht pittige van de saté saus. Dit kan ook heel goed gecombineerd worden met tofu of seitan.

 64. Wat een leuke actie! En een lekker recept, ik ga de currypasta een keer proberen.

  Ik zou met het pakket een lievelingsgerecht van m’n vriend namaken. Het is een beetje ‘ons ding’ om bij de Eazie te eten (hele fijne wok to go) en hij bestelt al-tijd noedels met tofu en zoetzure saus. Niet heel spannend of vernieuwend, I know, maar ik probeer nu al een tijdje die specifieke saus na te maken, en ik heb het bijna! Ik wil hem er graag mee verrassen :) hij gooit er ook altijd ananas, sperzieboontjes, paprika, courgette en ui door, met gebakken uitjes als topping.

  Het lijkt me zo tof om dat een keer voor een speciale gelegenheid thuis na te maken :)

 65. Jeej, free food = always good! ^^ Ik wil eigenlijk wel deze curry maken, want curry’s zijn lekker, maar ik eet ze eigenlijk niet zo vaak. En ik wil die pindacurry die laatst op de site stond ook nog maken… en die dahl van een tijdje geleden… Ik zie een heleboel mogelijkheden! =)

 66. Wat een toffe winactie!
  Ik heb eigenlijk nog nooit noedels gegeten (shame on me?)
  Dus ik denk dat ik voor jou recept zal gaan, het ziet er namelijk heerlijk uit.

 67. Wat een lekkere prijs. Ik ben dol op noedels. Ik zou het eten met biefstukreepjes, een gele curry en heel veel groente.

 68. Ik zou er ook een curry mee maken. Met paprika en wat andere groentes. En kalkoen. Heerlijk.

 69. Hele leuke winactie! Vind noodles heerlijk en zou graag wat beter met stokjes willen leren eten :-).
  Toevallig heb ik deze week bij de Bolhoed in Amsterdam nog een heel lekker noodle gerecht gegeten; gewokt met tofu, paddenstoelen en andere groente als paprika en romanesco. Dit zou ik dan ook met heul veul plezier thuis willen namaken!

 70. Wat een leuke winactie! Mijn zusje komt uit China (ze is geadopteerd). Ik zou graag voor haar noodles willen maken met gegrilde groenten,vegatarische kipstukjes en satesaus on the top. Ze is dol op noodles ,maar dan die uit het pakje(niet zo gezond) Ik zou haar willen laten zien hoe lekker echte noodles zijn.

 71. Oo wat ziet dat er lekker uit! En die rijstnoodles ga ik snel eens opzoeken. Ik eet het echt elke week, dus heel fijn dat deze variant er nu is :)
  Ik zou mijn pas ontdekte Vietnamese Pho (noodle soep) maken. Met paksoi, wortel en champignons en dan die heerlijk geurende bouillon erover. Liefde in een kom, echt <3

 72. Mmm ik krijg spontaan trek van deze blogpost en alle reacties! Ik ben dol op zelfgemaakte pindasaus, dus de keuze voor een lekker gerechtje met deze noodles is niet moeilijk: lekker wat paddestoeltjes en kort gekookte sperziebonen in de wok met een pepertje en gember, op het laatst de noodles even meewokken. Alles in zo’n prachtige kom, en dan een flinke schep pindasaus (pindakaas, kokosmelk en sojasaus) eroverheen, en gebakken uitjes! Lekkerrrr!

 73. Een heerlijke rijstnoedelsalade met veel groen, pindas, pepers, Mango, koriander. Mmmm

 74. […] heb je al gezien dat je gisteren (en vandaag ook nog hoor ;) kon meedoen aan een mooie winactie die ik samen met Fairtrade Original had georganiseerd? Je kunt een mooi kookpakket winnen, dus ik zou het zeker even […]

 75. Jammie! Ik wil wel winnen, dan maak ik een lekkere noedelsoep. Bouillon, courgette, champignons… mmmm!

 76. Oeh, dat ziet er goed uit zeg! Ik zou denk ik lekker het recept dat in het blog beschreven staat uitproberen.
  Zal er ook vast goed uitzien in die mooie kommetjes!

 77. Heerlijk die rijstnoodles! Ik zou er een kokossoep mee maken. Lekker met paksoi en venkel!

 78. Ik hou van rijstnoedels, de witte zijn al heerlijk en stiekem vind ik het ‘plakkerige’ nog het lekkerst. Nu ben ik wel heel benieuwd naar de zilvervlies rijst variant. Meestal heb ik na een kom noedels na een uur alweer trek, dus deze variant is een hele goede oplossing.
  Het gerecht wat ik ermee zou maken is pad thai met tofu en pinda’s, zo lekker! Deze zomer ben ik een aantal weken in Thailand geweest en sinds ik terug ben moet ik het wel eens in de week maken, dit pakketje zou daar heel leuk bij zijn! :)
  Liefs, Hebe

 79. Ik heb zeker zin gekregen om de Fair Trade Thaise noodles uit te proberen. Ben dol op curry’s (firstclass comfortfood wat mij betreft). En ze dan te serveren in die leuke bakjes….helemaal goed! (Al zal het eten met stokjes nog wat oefening vergen ;) )

 80. Dit recept maak ik graag:

  Noedels met paksoi en paprika

  Ingrediënten (2 personen)
  – 175 gram rijstnoedels
  – 1/2 stronk paksoi
  – 1 rode paprika
  – 125 ml kokosmelk
  – 1 theelepel kokosolie
  – 50 gram ongezouten cashewnoten
  – peper en een snufje zout

  Bereiden:
  1.Was de 1/2 paksoi en 1 paprika, snijd vervolgens in stukken.
  2.Verhit een pan met ruim water en kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
  3.Bak de gesneden paksoi en paprika een paar minuten in een pan met een theelepel kokosolie.
  4.Voeg 125 ml kokosmelk en de gekookte noedels toe aan de groente. Verwarm tot de kokosmelk warm is.
  5.Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met 50 gram cashewnoten.

 81. Wat een uitkomst, zilvervlies rijstnoodles! Zo meteen maar gelijk naar de WAAR om een pakje (of drie) te halen.

  Ik zou de noodles klaarmaken door lekker veel verse groentes te bakken, blikje zwarte bonen erbij en dan woksaus Soy Ginger van Fairtrade erdoorheen. Heel makkelijk en heel lekker!

 82. Mmmm curry ☺️☺️

  Ik maak vanavond spring rolls, met noodles, taugé, avocado, courgette en paprika. Lekker dippen in de soya saus.
  Maar misschien ook lekker met een pittige curry dip
  Snel naar de winkel :)

 83. Ik ben gek op pad thai, heb het voor het eerst jaren geleden in thailand gegeten en heb sinds kort een goed recept gevonden, waar ik helemaal verliefd op ben. Maar ik merk wel vaak dat de reguliere eiernoedels die ik gebruik, een beetje aan de kleffe kant zijn. Ik zou deze noedels dus heel graag proberen en een kijk (of proef) en vergelijk testje doen.

 84. Aangezien ik sinds gister helemaal gek ben op jullie recept van de pindacurry, zou ik het daarmee eten!?

 85. Lekkah, lekkah en leuk!
  Ik ben gek op curry’s, komt zeker wekelijks op tafel! Maar de thaise noedels van zilvervliesrijst had ik nog niet gespot, fijn dat die er ook zijn. Ik zou aan de hand van jouw bovenstaande recept een goedgevulde currynoedelsoep maken..jum!

 86. Lekker! Leuke winactie ook, daar doe ik graag aan mee. Ik hou zeker van dit soort gerechten. Mijn vriend en ik (beide vegan) zijn net gaan samenwonen, en het zou te gek zijn dit setje met kommen, stokjes en rijstnoedels te winnen voor ons appartement. Ik zou denk ik de rijstnoedels als basis voor een lekker wokgerecht gebruiken met roerbakgroenten als paprika, prei, ui en champignon, wat chili- of sojasaus er door en vegan gamba’s of gewoon kikkererwten er bij. Zoals je ziet wil ik nu al verschillende combinaties uitproberen, haha!

 87. Ieeep! Ik zou een yummie noedel salade maken met mango, gemarineerde gebakken tofu (of een ander sojaproduct) ,limoen, koriander, paprika, en een sojasesam dressing ofzo en wat nootjes! :D

 88. Heb er nooit aan gedacht om een curry met noedels te maken! Ik zou zelf voor een wok met paksoi en paprika gaan, met een sojahoningsaus.

 89. oehh zo leuk & zoo lekker! Ik zou met de rijstnoedels een noedelsoep maken. Met als groenten: edame boontjes, worteltjes, radijsjes oh en taugé!. En het dan kruidig maken met gember, sojasaus, chilipepers en knoflook!

 90. Ik zou er een lekkere viscurry bij maken! Fair trade curry pasta, vis, paprika, taugé en wat ik verder nog aan groente heb liggen! Lekker bij de noedels!!

 91. Wat een leuke actie! Met de rijstnoedels zou heerlijke vegan pad thai maken en dat opdienen in de kommen. Één kom voor huisgenoot en vriendin Stella, eentje voor mij en eentje voor een onaangekondigde gast. We zouden er heel veel koriander overheen gooien! Jammieeeee!

 92. Wat ontzettend fijn dat er nu ook fairtrade kokosmelk is. En zilvervlies rijstnoedels, dat wordt absoluut mijn nieuwe verslaving! ♥
  Ik zou met de (zilvervlies! – nog steeds enthousiast) rijstnoedels, curry pasta en kokosmelk een lekkere veganistische Curry Laksa maken!
  Laksa is een noedelssoep met curry en kokos melk als hoofdingrediënten, en verder kun je volop variëren met wat je er in wilt doen! Verschillende soorten groente, tofu, bonen… laat je fantasie de vrije loop!
  Deze verwarmende kom geurigheid is heerlijk in de winter, maar met frisse en zomers ingrediënten (zoals bijv. mango) is hij ook heel erg lekker op een zomeravond achterin de tuin.
  De Laksa eet ik meestal met een lepel, maar traditioneel hoort het natuurlijk met stokjes. Nou heb ik maar zelden stokjes in huis (soms krijg je ze bijv. kado bij een restaurant, alleen dat zijn wegwerpstokjes en die zijn ook niet zo goed voor het milieu), maar ik vind het wel ontzettend leuk om het met stokjes te eten!
  Hopelijk proberen jullie de Laksa een keer uit, neem het maar van mij aan; het stelt zeker niet teleur.

  Lieve groetjes,

  Brenda

 93. Heerlijk, rijstnoedels! Je kunt er zoveel mee maken. Ik denk dat ik ga voor een lekkere ramen met paksoi, gekookte eitjes, kip. nori, chilipeper en een heerlijke dashi.

 94. Mmmmmm! Omdat het weer voor soep is maar ik ook zo zin heb in lenteweer zou ik er ern Japanse soep mee maken!

 95. Als student zou je het misschien niet meteen verwachten, maar eet zo veel mogelijk fair en biologisch! Deze noodles (en de prachtige kommetjes, wauw) passen daarom helemaal bij mij. Ik krijg meteen inspiratie voor lekkere noodlesoepen, pad thai, spring rolls… Ik zou ze combineren met (veel) tofu, veggies, of sausjes met amandelpasta. Recepten genoeg dus om deze noodles mee uit te proberen!

 96. Ik hoop niet dat ik te laat ben, want ik wil dolgraag winnen. Dat zou een leuk verjaardagskadootje zijn!

  Ik zou aubergines marineren met knoflook, gember, sambal, olijfolie, honing en ketjap. En deze in blokjes gesneden auberinesstukjes een halfuur laten trekken. Daarna in een wok champignons, sugarsnaps en tofu opbakken. En daarna de aubergines erbij. Heerlijk met noodless. :)

 97. Zelf maak ik ook altijd veel curry’s! Het eerste waar ik meteen aan dacht was Pad Thai met tofu! Of gewokte tempeh met sojasaus of pindasaus met sambal, amandelmelk en notenpasta….hmmmm. Of een noedelsoepje met lente-uitjes natuurlijk! Ik merk dat ik hier er-rug enthousiast van wordt. En wat zou het mooi zijn om stukje bij beetje de wereld een beetje mooier te maken en dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen. Win-winsituatie!

 98. Noedels zijn lekker, snel en eenvoudig klaar te maken! Leuk deze actie.

 99. :( Lente ui stond niet in de ingredientenlijst, alleen in de tekst… Even aanpassen voor andere ‘sukkels’ zoals ik die bij het boodschappen doen alleen de ingredientenlijst checken? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *