De Groene Meisjes in NYC

ny3

Hoi! Wij zijn weer thuis! Wie ons op social media volgt, heeft ongetwijfeld gemerkt dat wij afgelopen week niet ons vertrouwde Amsterdam, maar in New York waren. We hebben het GEWELDIG gehad. Er is zoveel te vertellen dat we eigenlijk niet weten hoe we moeten beginnen. Er zijn honderden foto’s, adressen en tips die we met jullie willen delen – vandaag beginnen we klein.

ny7

Laten we bij het begin beginnen: we wilden al heel lang naar New York. Eigenlijk al sinds de start van onze blogcarrière (en dat is 4 jaar geleden,) omdat we altijd al zagen dat ze in Amerika veel verder waren op vegan gebied en we daar voornamelijk onze inspiratie vandaan haalden. Hoe tof zou het zijn om dit eens met eigen ogen te gaan bekijken en te ervaren? Helaas is een vakantie naar Amerika geen goedkope grap. Alleen al een ticket en een hotel kost nogal wat en dit was dan ook de reden waarom het uiteindelijk wat langer heeft geduurd voordat we eindelijk gingen. Iedere keer waren er ook weer andere tripjes (Londen, Berlijn, Milaan, Lissabon, enz) die er tussendoor kwamen.

ny8

Totdat we afgelopen december zeiden: als we de 100.000 unieke bezoekers per maand halen, dan moeten we dat vieren in New York. In februari schoten we al flink over dat aantal heen, waardoor een trip naar New York opeens heel dichtbij kwam. Maarja, we waren ook met ons boek bezig, dus we konden niet zomaar weg. We besloten het nog even uit te stellen, maar boekten tickets zodra we wisten wanneer ons boek naar de drukker moest. En dat was dus vorige week. Op de dag nadat het boek naar de drukker werd gestuurd (en wij er dus niks meer aan konden doen,) vlogen wij naar Amerika. We vierden dus niet alleen dat onze blog zo hard gegroeid is de afgelopen jaren, waarvoor we iedere dag dankbaar zijn, maar ook het feit dat ons boek af is, was een feestje waard.

ny14 ny11 ny15 ny9 ny2 ny1

En wat voor feestje! Ongelooflijk, wat hebben we het leuk gehad. Wat een intense stad. Alles is groot, druk, snel,  lawaaierig en VEEL. Snap je dan wat we bedoelen? Veel van alles. De eerste dag moesten we daar even aan wennen, maar we kwamen er al gauw achter dat wanneer je gewoon een leuk wijkje in duikt, je eigenlijk helemaal geen weet hebt van het feit dat je in een wereldstad bent. Niet óveral zie je de wolkenkrabbers boven alles uit torenen. En niet overal is het druk. New York heeft veel raakvlakken met Berlijn en Londen, vinden wij. En het is daarom de perfecte mix. De meer alternatieve wijken spraken ons het meeste aan  – dat zal jullie misschien niet verbazen. Het is dat we het best fijn vonden om weer naar huis te gaan – en daarbij komt dat we hartstikke blut zijn nu – maar we zouden bij wijze van spreken zo weer terug willen. Er is nog zoveel te ontdekken en te doen, er komt gewoon geen einde aan.

ny10 ny6 ny4

Wat kun je nog meer verwachten de komende tijd? Uiteraard een artikel met alle hotspots (restaurants en winkels) die we hebben ontdekt + andere tips voor als jij ook een trip naar New York in de planning hebt. (wat zijn de leukste buurten? hoe houd je het een beetje betaalbaar allemaal? enz) Ook ben ik bezig met een artikel over vegan foodtrends die we daar hebben gespot – dat is dus ook leuk om te lezen als je helemaal niks met New York hebt, want je kunt er maar op rekenen dat die trends vroeg of laat ook naar onze kant van de oceaan komen overwaaien. Jamie heeft plannen om allerlei recepten te maken, geïnspireerd op wat we tijdens onze vakantie hebben gegeten. En als jullie willen kunnen we ook nog een artikel maken over de leuke dingen (food en non-food) die we hebben gekocht, voor thuis. Kortom: genoeg te lezen dus, de komende tijd!

Los van dit alles heeft NY een enorme dosis inspiratie bij ons losgemaakt. We hebben veel gezien, met mensen gepraat en dingen opgepikt waarvan we denken: daar kunnen we iets mee hier, met onze blog. Wat is dat toch een geweldige ‘bijwerking’ van reizen!

We horen graag van jullie wat jullie zouden willen lezen over onze vakantie in New York, want dan gaan we daarmee aan de slag. Misschien kunnen jullie aangeven wat voor artikel jullie als eerste zouden willen lezen? Je kunt dan kiezen uit: hotspots + tips / foodtrends / geshopte spullen (food en non-food.) Geef je ons je voorkeur door? Alvast bedankt! 

PS sorry voor eventuele slordigheidsfoutjes. Ik heb een flinke jetlag en mijn ogen vallen de hele tijd dicht, hihi!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

68 gedachten over “De Groene Meisjes in NYC

 1. Jeetje wat gaaf, al die foto’s en naar NYC! Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen!

 2. LEUK! Ik ga in mei naar New York en heb er – nu jullie er zijn geweest en mij gaan overladen met goede ideeën – nog weer veel meer zin in! Het klinkt fantastisch en al die heerlijke foto’s…

  Wat is een leuke wijk om het hotel te boeken?

 3. Ik ben heel benieuwd naar het eten!! Supermarkten? Hebben ze daar vegan producten die wij hier niet kennen? En wat is voor elk van jullie de top3 van wat je er meegemaakt hebt?

 4. Wauw wauw wauw! Dat klinkt geweldig allemaal! Mijn voorkeur gaat uit naar foodtrens en kijken naar wat jullie voor spulletjes voor in huis hebben gekocht. Ik ben 2 jaar geleden naar New York geweest dus de hotspots komen voor mij helaas te laat, maar van al jullie artikelen zal ik vast inspiratie krijgen om een reisje naar die droomsyad voor ooit in de toekomst te plannen :)

 5. Ik wil alles lezen! En natuurlijk zien in heel veel foto’s! Zo leuk dat jullie gegaan zijn en ik ben benieuwd naar jullie artikelen :)

 6. Ik ga over een maandje voor het eerst naar New York en ik zou het heel erg leuk vinden om hotspots en tips voor NY te kunnen lezen op jullie blog!
  Deze post zorgt er al voor dat ik nog meer zin heb om deze stad te bezoeken!!

 7. Ik wil geen roet in het eten gooien maar ik vind al die fancy tripjes niet heel erg ‘groen’. En voor mij als volger ook niet bijster interessant daardoor, ik zoek het liever dichter bij huis. Maar goed, misschien word ik wel oud ;-)

   1. Klopt, dat soort artikelen spreekt me aan! Dat artikel over de huis(dier)oppas vond ik bijvoorbeeld ook erg leuk trouwens. En ik wil ook echt niet zuur overkomen hoor maar ik ben echt nog van de (hooguit) 1 keer per jaar buitenland vakantie is voldoende, niet alleen in verband met onze footprint maar ook omdat ik het vooral in het ‘gewone’ leven zoek.
    En ik heb erg mijn twijfel mbt de vegan hypes (maar ja, dan moet ik dat soort blogs misschien ook niet lezen ha ha). In de zin van dat ik er steeds minder van overtuigd ben dat dat nou zo goed voor ons is. Daar heeft een blog als dat van http://www.groenevrouw.nl/ voor mij wel de ogen geopend. Maar goed, ik ben dan ook meer een groene vrouw dan een groen meisje….waar ik verder overigens erg van gecharmeerd ben hoor!

 8. Klinkt alsof jullie het fantastisch hebben gehad!! Graag lees ik als eerste over de hotspots, vind het altijd leuk om zulke artikelen te lezen!

 9. Paar jaar geleden in NYC geweest en zou zeker nog weer een keer terug willen! Dus tips over waar je het lekkerst kan eten en leuke shopadresjes zijn altijd goed!

 10. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal mee naar huis hebben genomen. En zou ook wat tips willen hebben over de hotspots buiten Manhattan.
  5 jaar geleden ben ik een paar dagen in NYC geweest en omdat dat de 1x was , zijn we vooral in Manhattan gebleven.

 11. Gefeliciteerd met jullie mijlpaal van 100.000 bezoekers en met jullie boek.
  Juist als je lang naar iets uitkijkt en spaart voor zo’n trip wordt het een bijzondere belevenis waar je nog lang op kunt teren. Het feit dat je Europa uit gaat , doet ook al veel is mijn ervaring. (Wij zijn vorig jaar naar Vancouver geweest, ook een super stad en Canada een geweldig land….)
  Jullie foto’s zijn gaaf en laten ons een beetje meegenieten hoe het daar in het echt moet zijn. Ik wil er ook ooit nog eens heen. Bedankt en ik hoop nog meer ‘flashbacks’ in jullie blog te mogen terug zien.

 12. Wat heerlijk om te lezen en om de foto’s te zien! Ik ga in november een paar dagen, wat jullie als eerste posten maakt mij niet uit. Ik wil alles weten haha! So hit me!

 13. Superleuk meiden! Hotspots be ik benieuwd naar en de foodtrends ook.

 14. Wat een supermooie foto’s! Ik zou wel over hotspots willen lezen en tips willen krijgen en meer foto’s! Ik droom er al zoooo lang van om eens naar New York te gaan (maar zoals jullie schrijven: het is zo duur, ik heb er de komende tijd nog geen geld voor). Dat betekent natuurlijk niet dat ik er niet van mag dromen… :)

 15. De foodtrends! Daar ben ik zo benieuwd naar! De meeste trends komen na een tijdje van Amerika naar Nederland vloeien, dus over een tijdje zien we misschien de trends waar jullie over gaan schrijven terug in Nederland! :)

 16. Klinkt als een hele inspirerende reis! Leuk dat jullie niet de standaard toeristendingen hebben gedaan. Wat ik heel erg miste bij zoeken naar informatie online was een overzicht van vegan tentjes per wijk (en dan ook verschillende wijken in Manhattan).

 17. Zijn jullie ook naar een musical geweest? Dat is voor mij de belangrijkste reden om naar New York te willen:) Ik ben heel nieuwsgierig naar de (groene) hotspots en jullie geshopte spulletjes.
  Ohja mijn beste tip tegen een jetleg: gewoon doorgaan in het Hollandse ritme, vooral niet midden op de dag naar bed gaan. Dan duurt het alleen maar langer.

  1. Om eerlijk te zijn, zijn wij niet zulke musicalliefhebbers ;) Dus nee, daar zijn we niet naartoe geweest. Wel hebben we van vrienden begrepen dat je erg voordelig aan kaartjes kunt komen als je op de dag van de voorstelling er eventjes voor in de rij wilt gaan staan. Dat lijkt me dus zeker de moeite waard als je een groot musicalfan bent!

 18. Gefeliciteerd met jullie super veel bezoekers. Fantastisch dat er zoveel mensen de groene meisjes bezoeken op zoek naar groene inspiratie. Ik ben vooral heel benieuwd naar de foodtrends die jullie gespot hebben. Die donuts zijn er ook heeeeeel erg lekker uit!

 19. Ik kan niet wachten om jullie artikels over New York te lezen. Ik ben al een hele tijd aan het sparen om de stad te bezoeken, maar zoals jullie zeiden is het pokkeduur en moet ik dus nog heel wat centjes verzamelen om zonder paniekerig gevoel van mijn reis te kunnen genieten…

 20. Wat een prachtige foto’s! Vooral die van ’s avonds van de skyline van New York. Ik ben wel heel benieuwd in welke wijk die gemaakt is, dus ik stem ervoor om het artikel over de hotspots als eerste te doen =)

  1. Dat kan ik je alvast vertellen :) Die is gemaakt bij Brooklyn Heights!

 21. Enerzijds begrijp ik de ‘roet-in-het-eten-comment’ wel. Jullie hebben bekendheid gekregen, mensen hebben verwachtingen van jullie, en dan mag je eigenlijk helemaal niets ‘fout’ meer doen.
  Anderzijds: reden voor een feestje is er zeker (gefeliciteerd met het behalen van 100.000 bezoekers en het boek!) en jullie hebben ongetwijfeld goed nagedacht over de reis en hoe je deze zo groen mogelijk kan maken. En ik zie er naar uit om daar in de komende artikelen over te lezen. Verder ben ik ook heel benieuwd wat jullie hebben meegenomen uit NY.

 22. Ik wil alles lezen over jullie reis!! Maakt niet uit waarover:-) NY staat al zo lang op mijn reislijst stiekem een beetje jaloers!! Hahaha

 23. Geshopte spullen lijkt me heel tof om te lezen, maar foodtrends misschien nog wel leuker! Hotspots is en blijft natuurlijk ook heel tof, maar omdat ik toch zelf niet naar NY zal gaan de komende paar (?) jaar, heeft dat geen haast wat mij betreft, hihi. Maar tot slot wil ik graag zeggen dat ik bijna alles leuk vind om te lezen wat jullie schrijven!! Misschien is het trouwens ook nog een idee – schiet me nu net binnen – om een artikel over de voorbereidingen te maken? Dus hoe jullie het hotel gevonden hebben, en hoe jullie een selectie van aaaaalle hotspots hebben gemaakt.. :) Liefs!

  1. Wat leuk dat je daar om vraagt! Weet je dat we daar speciaal een hoofdstuk over hebben geschreven in ons boek? Omdat mensen vaak vragen : hoe komen jullie toch altijd aan die adresjes? :)

 24. Prachtige foto’s! Ik ben eigenlijk benieuwd naar alles, haha. New York is echt mijn droom stad, dus het maakt niet uit wat ik erover lees, alles is goed :) dus post vooral zoveel mogelijk, hihi! Ook wat voor spulletjes jullie hebben gekocht. Daarnaast lijkt het me ook wel leuk om wat tips qua budget te lezen, bijvoorbeeld voor het hotel e.d. Misschien gaat het dan toch nog lukken om binnen een jaar te gaan (waaaaa lijkt me zo tof!)

 25. Oh, New York, New York… Hoewel ik weinig wanderlust ervaar om de USA te ontdekken, lijkt NYC me toch wel heel gaaf om te bezoeken. Echt zo’n stad die je gezien móet hebben.
  Ik ben vooral benieuwd naar de foodtrends die jullie daar gespot hebben en wat voor een vegan/blog-inspiratie jullie daar hebben opgedaan. Ook de hotspots (wellicht ingedeeld per buurt? wel zo handig) staan hoog op het verlanglijstje. En natuurlijk jullie verhaal: wat heeft NYC in jullie wakker gemaakt? Genoeg, zo te lezen!
  Heel veel plezier met het nagenieten en ik kijk nu al uit naar de mooie verhalen!

 26. Enorm verdiend en enorm tof dat jullie naar New York zijn geweest. Ik ben erg benieuwd naar de al gehele beleving van de stad en de toffe adresjes die jullie hebben bezocht. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in een budget blog over NY. Qua wat het eerst op de site komt, dat is geheel aan jullie. Ik zie het vanzelf :)
  Slaap lekker en droom ze van de mooie reis! X

 27. NY is zo cooool… zwijmel… wat een geweldig leuke ervaring! Ik ben erg benieuwd naar de foodtrends, maar eigenlijk ook wel naar de geshopte spullen…! Sterkte met de jetlag… ;)

 28. Ik ben super benieuwd naar jullie ’trends’ die jullie ontdekt hebben! Ik wacht met spanning af!

 29. New York is zo leuk! Ik was er vorig jaar eind augustus/begin September en heb mijn ogen uitgekeken daar. Vooral Brooklyn vondt ik fantastisch :D

  Ik kijk nu al uit naar jullie aankomende blogjes over NYC!

 30. Leuk! Ik kijk nu al uit naar de artikelen! Ik ben zelf als food addict het meest benieuwd naar vegan food trends!

 31. De hotspots, vooral voor de dochter die volgende maand naar NY gaat! En voor mezelf alles graag, net als bijna iedereen voor me, niet te lang wachten dus, er zijn een boel wachtenden :-)

 32. New York lijkt mij erg leuk! Ik ben vooral benieuwd naar de spullen die jullie gekocht hebben daar ;-)

 33. Wat leuk dat jullie weer vol inspiratie terugkomen! Dat eerste graffiti stuk is van Eelco van den Berg (ook wel bekend als Eelco Virus), grappig om dat hier terug te zien!

 34. Ohh wat supervet dat jullie naar New York zijn geweest.
  Ik ben zo benieuwd naar jullie hotspots! Ik ga zelf over 2 weken naar NY dus alle tips zijn welkom :)
  Groetjes Astrid

 35. Over een maandje vlieg ik ook met mijn vriend naar NY, yay! Heel erg benieuwd naar de hotspots dus!

 36. Ik zou wel graag een shoplog willen zien in video vorm. Dat lijkt mij heel erg leuk!

 37. Ohhhh YASSS! Hier verheug ik me al helemaal op! Op alles! Maakt me niet uit wat eerst online komt. Een fotoserie lijkt me ook leuk, met de mooiste foto’s en street art plaatjes die jullie hebben gemaakt. Gewoon, om even lekker bij weg te dromen <3.

 38. Cynthia Van der Wielen schreef:

  Ik ben zo dankbaar dat je de reis naar New York gedeeld hebt op Snapchat! Het was zo leuk om te zien en ik zie er zo naar uit om de blog artikelen te lezen! Ik zou food trends super leuk vinden om eerst te lezen maar ze zullen allemaal natuurlijk mega interessant zijn! ?

 39. He, spot mijn oog daar Bushwick Park in Williamsburg. Fijne buurt! Zeker voor foodtrends.

 40. Ik wil ALLES lezen over jullie trip! Ben heel benieuwd naar wat jullie hebben gekocht (al heb ik veel al op snapchat gezien denk ik :) ) en naar de hotspots!

 41. Wat lijkt New York me gaaf en bruisend zeg! De kans dat ik er de komende jaren naartoe kan is alleen niet zo groot, dus de hotspots hebben voor mij geen prioriteit. Wel leuk om te lezen en bij weg te dromen natuurlijk. Ik ben vooral benieuwd naar de foodtrends :-)

 42. Wauw, dat klinkt als een geweldige reis! Wat heerlijk om zoveel inspiratie op te doen en vol energie terug te komen. Geniet nog lekker na!

 43. Ik vind alles leuk hoor, jullie inspireren op zo’n leuke manier. Een blog met alles wat jullie geshopt hebben lijkt me erg leuk, dus als die een keer voorbij komt ben ik heel benieuwd.

  Ik begrijp het punt van Frances, dat meerdere reizen per jaar niet per se heel groen is, maar ik vind dat jullie duidelijk keuzes maken voor ‘groene reizen’, en onderzoeken hoe veganisme in New York leeft past daar wel heel goed bij.

  Dus ik vind het super gaaf, blijf lekker doorgaan:-)

 44. Ah ik loop zo achter met blogposts lezen, maar wat super leuk dat jullie naar NY zijn geweest! Ik ben heel benieuwd naar de rest van jullie posts, super tof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.