De Groene Meisjes op Instagram #45

IMG_3367

Goedemorgen lieve groene meisjes en jongens! We hopen dat je een heerlijk weekend hebt en dat je vandaag (zondag) ook weer goed van de zon gaat genieten. Hier zijn je Groene Meisjes weer met een foto-overzichtje van de laatste tijd. Foto’s die op Instagram verschenen en foto’s die Instagram niet haalden, maar toch leuk zijn om te delen. We verdelen het weer in categorieën: food, plaatsen waar we zijn geweest, katjes en overig. Laten we beginnen!

FOOD (je favoriete onderdeel, geef maar toe) 

IMG_3371 IMG_3368 IMG_3370 IMG_3191

Hoe zonniger de dagen, hoe zonniger de ontbijtjes. Mmm, aardbeien met kokossuiker is such a treat! Geserveerd op een bordje met papegaaien (van Zara Home) is het gewoon het perfecte pre-breakfast of tussendoortje.

IMG_3241

De Groene Meisjes krijgen veel vragen over dingen als gluten en suiker. Of we glutenvrij en suikervrij leven dus. Het antwoord is: nee. Wij eten veganistisch. Zelf gebruiken we alleen kokossuiker, maar vegan koekjes of taartjes waar suiker in zit (en die we buiten de deur geserveerd krijgen) slaan we niet af. Ook zijn we niet allergisch voor gluten en geloven we niet dat het verkeerd is om af en toe een broodje te eten. Niet teveel, maar dat geldt toch voor alles in het leven?

IMG_3141

Heerlijke sapjes die ik (Merel) dronk met vriendinnetje Merlin, op een zonnig terras in de Javastraat. Ik heb me voorgenomen dit jaar meer van de zon te genieten dan ik vorig jaar heb gedaan. Dat betekent: vaker achter de computer vandaan en naar buiten!

IMG_3160

Lunch bij Hartje Oost, de nieuwste hotstpot – ook in de Javastraat. Je leest binnenkort meer over dit supertoffe tentje. Fentimans limonade (gefermenteerde limonade met rozensmaak, in dit geval) is echt mijn allerallerlievelings limo. En dit broodje met humus en gegrilde groente (het broodje komt officieel ook nog met mozzarella, maar die heb ik natuurlijk achterwege gelaten) is echt een enorme aanrader!

IMG_3310

We werden uitgenodigd voor het vegan pop-up diner van Alexander, bij het Conscious Hotel. Supersjiek: 4 gangen vegan. Nice! Dit was het dessert. Het licht was echt afschuwelijk daar, dus de foto’s zijn niet al te best geworden. Binnenkort meer over het pop-up diner!

IMG_3325

En een overheerlijke proeverij bij Koffie Ende Koeck; the new vegan hotspot in town aan de Haarlemmerweg. We kregen allemaal heerlijke taartjes en een quiche te proeven en het was echt allemaal even lekker. Alles bij Koffie ende Koeck is 100% vegan. LOVE IT! Het wordt een beetje eentonig, maar: binnenkort meer over dit zaakje op ons blog :)

IMG_3207 IMG_3252

Kijk nou toch hoe geweldig de verpakking van deze Clipper theetjes zijn? En zoveel keuze! Onder andere verkrijgbaar bij Biolicious en de Tuinen.

Plekken waar we zijn geweest
(naast Koffie Ende Koeck, Hartje Oost en het pop-up diner)

IMG_3205

Zoooo blij met een Vitaminstore in Amsterdam Oost! In het nieuw geopende winkelcentrum De Oostpoort zit een prachtig nieuw filiaal, mét Vitaminboost sapbar. Heerlijk!

IMG_3346 IMG_3351

Ik bracht een bezoekje aan De Nieuwe Yogaschool (Laurierstraat Amsterdam) en was meteen erg onder de indruk. Wat een entree, met een geweldig vintage ingerichte ‘lounge,’ waar je heerlijke sapjes en smoothies kan drinken. Ik kreeg een rondleiding van één van de eigenaren en ik kan alvast verklappen dat ik komende week een proefles ga volgen. So excited!

IMG_3317

Op vrijdagavond ging ik met ex-collega’s drankjes drinken in de stad en we liepen langs deze vintagewinkel. OMG! WILDSCHUT! Zo heet ik! :)

IMG_3335

En op zaterdag was het tijd voor de biologische markt. De Noordermarkt op zaterdag is te gek, maar wel heel erg druk. Het allerliefst gaan we toch naar de kleine biologische markt in Oost/Zeeburg, op woensdag. Wel echt te gek dat je bij deze kraam alles los kan laten opscheppen. En er zijn ook groentekramen waar biologische groenten en fruit echt véél goedkoper zijn dan bijvoorbeeld bij Ekoplaza.

IMG_3334

Op de Noordermarkt kwamen we ook deze te gekke posters tegen. ZO LEUK!

IMG_3272

Ik ging shoppen bij de pop-up shop van Edith, van Style Has No Size. Edith is echt mijn stijlicoon. Met haar blog en haar kledinglijn laat ze zien dat ‘inbetweenies’ (vrouwen met een maatje groter dan een reguliere maat, maar ook weer niet echt een plus-size) er fab uit kunnen zien, als ze maar de juiste outfits aantrekken. Edith hield twee dagen een shop aan de Haarlemmerdijk en er was enorme sale. Kuch, ik kan zeggen dat ik heel veel heb gekocht, hihi! Trouwens, Edith is zelf vegetariër en zal nooit bont of leer in haar collectie opnemen. Ook wordt haar kleding in Europa geproduceerd, in plaats van bijvoorbeeld ‘lekker goedkoop’ in India of China. Vind ik fijn!

IMG_3365

Als je geïnteresseerd bent in eerlijke mode, is het misschien leuk om de app van Talking Dress te downloaden. Talking Dress  is een geweldig boek over fair fashion. Vorig jaar hebben we hier al een keer aandacht aan besteed, maar binnenkort zullen we dat opnieuw doen. De app is hartstikke handig: je kan er alles lezen over de verschillende certificaten en keurmerken en je vindt er moeiteloos alle adresjes die je nodig hebt. De app is gratis te downloaden, dus doen!

Overig

IMG_3366

Groene Meisjes stylo je telefoon opladen met een Waka Waka Light op zonne-energie. Te gek! We gaan binnenkort alles over dit toffe apparaat vertellen.

IMG_3361

En kijk, er zit ook een lampje op (met 4 standen, van heel fel tot zachter licht,) zodat je tijdens Earth Hour (gisteravond!) toch lekker kan lezen. Alle lampen uit, Waka Waka aan.

IMG_3354

Ik plaatste deze foto op Twitter en vroeg jullie welke plant dit volgens jullie was. De meesten zeiden: aloë vera! Kan ik me voorstellen, maar nope: het is een ananasplant. Zo leuk!

IMG_3369 IMG_3221

Twee mooie boeken; 1 over rawfood en 1 over groenten. Je raadt het al… later meer hierover ;)

IMG_3237

Superleuk idee van Lush: om kleine plantjes, zoals cactussen, in de zwarte Lush potjes te planten. Upcycling baby!

IMG_3135

En hier kunnen we ook zo blij van worden: buurtbewoners die gezellig wat plantjes planten in gemeentetuintjes. Guerilla gardening.

Katjes

We hebben vandaag niet heel veel plaatjes van de katten voor jullie, sorry. Maar deze foto maakt toch wel heel veel goed:

IMG_3196

We zouden het heel leuk vinden als je ons wilt volgen op Instagram! Onze accounts: @merelgroenemeisjes en @jamiegroenemeisjes. En als je geen Instagram hebt, dan zien we je gewoon binnenkort weer met een foto-overzichtje hier, op De Groene Meisjes!

Geniet van jullie zondag,

liefs Merel en Jamie

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “De Groene Meisjes op Instagram #45

 1. Goedemorgen Ik heb genoten van he overzicht, heerlijk lui op de zondagochtend.
  Jullie ook een heerlijke dag.
  Groet Paula

 2. Wat heerlijk zo’n zondagmorgen. De zo’n schijnt en de helft van de bevolking droomt nog in wintertijd!

 3. Leuke manier van indelen! En fijne foto’s. En idd: de laatste foto maakt het 100% goed dat er maar twee kattenfoto’s tussen zitten ;)

 4. Die ontbijtjes van jullie, zien er altijd zo lekker uit! Voor mij was het vandaag havermout, ongenoete amandelmelk,eetlepel pindakaas en banaan! Genieten!

 5. Ik word altijd helemaal happy van jullie IG foto’s! Ik ben dan ook echt verslaafd aan Instagram. hihi

 6. Foto’s om vrolijk van te worden! Al dat lekkere eten! En Guerilla gardening is altijd een feestje. :)

 7. De blog van Edith kende ik nog niet, bedankt voor de tip. De blog is me echt op het lijf geschreven ;)

 8. OOOOH. Die yogaschool <3 Wat ziet dat er mooi uit! En die posters (!!!!). Ik denk dat ik die nodig heb in mijn huis. Ergens.

 9. Ik heb sinds kort ook Instagram en I love it! Waarom ben ik nou weer zo’n beetje de laatste die dit ontdekt?! Jullie katjes zijn echt geweldig, ik heb op mijn Instagram ook een katje (big one) staan… Ik ben overigens erg benieuwd naar die Waka Waka oplader. Mijn telefoon is steeds zo snel leeg dus ik wil graag een oplader op zonne-energie. Erg benieuwd naar jullie stukje hierover.

 10. Wij hebben ook een waka waka. Vorig jaar op fietsvakantie gebruikt en heel veel plezier van gehad!

 11. Leuk joh, de foto’s! Ik wil dit jaar ook meer naar buiten als het mooi weer is, gewoon op een bankje gaan zitten met een boekje. Ik heb geen balkon, dus dan maar zo. Ik fietste van de week nog over de Haarlemmerweg en zag toen Koffie ende Koeck, en moest aan jullie denken toen ik ‘plantaardig’ op de ruit zag staan, grappig dat jullie er ook heen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *