De Groene Meisjes op Q-music!

marie kondo

Als je ons al wat langer volgt, dan weet je misschien wel dat we sinds december bezig zijn met een Opruimproject. (artikelen over opruimen kun je teruglezen als je de zoekfunctie gebruikt op ‘opruimproject’) En misschien heb je dan ook wel meegekregen dat ik het boek Opgeruimd! van Marie Kondo gelezen heb?

Vandaag mocht ik (M) namens De Groene Meisjes over dit boek en Marie Kondo’s methode vertellen op Q-music! Presentator Joey wil zelf graag zijn huis opruimen. Hij stelt me vragen over hoe je de methode van Marie Kondo kunt toepassen en hoe ik zelf te werk ben gegaan met mijn opruimproject. We zijn megatrots, want het is ons radiodebuut! Je kunt het fragment, dat 4 en een halve minuut duurt, hieronder terug luisteren.

Laat je ons weten wat je van het fragment vond? En wie van jullie staat er ook al in de startblokken om te beginnen met een persoonlijk Opruimproject? We lezen je reactie graag bij de comments onder dit artikel!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “De Groene Meisjes op Q-music!

 1. Ik doe mee aan #dutchminsgame, voor 31 dagen lang. Op dag 1 doe ik 1 ding weg, dag 2 2 dingen, dag 10 10 dingen etc. En nu zit ik op dag 6. Aan het eind van de maand zijn dat 496 spullen, dus ik ben benieuwd of ik dat ga halen! Doe het samen met een vriendin, dus we hebben allebei al volle dozen/tassen staan voor naar de kringloop. Voelt zo goed en fijn, even goed alles opruimen!
  Leuk zeg, op de radio!

 2. Jullie opruim project kwam echt met perfecte timing! Ik ga binnenkort verhuizen en ik vind het heel moeilijk om dingen weg te gooien maar ik wilde juist zo graag in ons nieuwe huis met een ‘schone lei’ beginnen. Door jullie artikelen heb ik geleerd wat rationeler naar alles te kijken en heb dus laatst ook ongeveer de helft van mijn kleding weggedaan. Wat een fijn gevoel was dat zeg, nu de rest nog ;-) En ik wou ook nog even zeggen dat ik Merel heel ‘natuurlijk’ over vond komen op de radio, net alsof je t elke dag doet! Was je nerveus of viel t wel mee?

  1. Ah, dankjewel! Nou, ik vond het wel even spannend, maar ik was niet nerveus. Ik vond het vooral leuk om te doen! :)

 3. Wat leuk!! Ik ben echt blij voor jullie! Het boek en dan op de radio.. zo cool! :D
  Super duidelijke uitleg en prettig om naar te luisteren. Chapeau (:

 4. HEEL erg tof! Ging soepel zeg, ik zou echt mega zenuwachtig zijn geweest, hihi. Als jij dat ook was was er in elk geval niets van te merken :D Super knap gedaan!

  Leuk dat ze aandacht besteden aan zo’n onderwerp :-)

 5. Supergoed gedaan, je klinkt zo sympathiek en echt een goede radiostem!

 6. Heel leuk gedaan, klinkt hartstikke goed! Je hebt ook een mooie radiostem. Wat leuk dat jullie nu ook op de radio komen!

 7. Wat leuk dat je hier op de radio over mocht vertellen! Heel goed gedaan, je klinkt heel relaxed en het was fijn om naar te luisteren. :)

 8. je hebt een fijne stem om naar te luisteren vind ik!

  p.s: heb je de vaas in de vorm van een uil al weggedaan? sinds ik die zag op jullie blog kijk ik ook in iedere kringloopwinkel of ik er een zie want ik vond hem zo leuk! echt een vaas waarvan ik aan het einde van de dag zou zeggen “bedankt mooie uilenvaas dat je vandaag de hele dag zo mooi bent geweest” hihi.

  1. haha nee, die heb ik nog wel, maar hij is gevallen en aan de achterkant kapot. (als in: door de helft, er kan niks meer in.) Hij staat dus in een hoekje en bij een verhuizing gaat hij weg ;)

   1. aah, zonde dat ie stuk is!

    ik vind je opruimproject leuk om te lezen trouwens, tof dat je er nu over mocht praten op de radio zelfs! jullie hebben echt een leuk en gevarieerd blog vind ik, en ontzettend gaaf dat er een ‘de groene meisjes’ boek gaat komen! die ga ik zeker kopen!

 9. Super leuk dat je op de radio was! Hebben jullie nu ook dat je veel meer nadenkt wat je koopt bij een kringloopwinkel? Ik zit nog midden in het proces opruimen, maar ga stiekem nog steeds wel eens naar kringloopwinkels etc. Maar het valt me op dat dingen die ik vroeger sowieso had meegenomen nu laat liggen. En dan ben ik achteraf (meestal) blij dat ik het niet mee naar huis heb genomen. Dit heb ik met alle winkels trouwens, ook qua kleding kijk ik veel meer naar wat ik echt nodig heb. Het winkelen is ook véél relaxer, ik hoef het allemaal niet meer.
  Het enige puntje waar ik tegenaan loop binnen het opruimen is miskopen of de wat duurdere items wegdoen. Als ik het voor een leuke prijs kan verkopen heb ik er geen moeite mee, maar als het niet verkoopt vind ik het wel lastig. Dit heb ik gelukkig alleen bij spullen waarvan ik echt denk, dit heeft waarde. Zijn hier ook tips voor?

  1. Dankjewel!
   Op dit moment kom ik eigenlijk heel weinig bij kringloopwinkels, gewoon omdat ik niks nodig heb. Ik was er laatst nog weer, heb een half uurtje rondgekeken en ben zonder iets weg gegaan. Vind het nog steeds even leuk om te kijken, maar ik hoef niks te hebben :)]
   Wat betreft het wegdoen van wat duurdere items: misschien heb je iets aan de facebookpagina ‘Vintage Marketplace.’ Hier worden alleen écht vintage (en echt toffe!) dingen en kleding verkocht voor goede prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *