DE GROENE MEISJES TESTEN: DE ZOETE BATAAT

Vertwijfeld stonden De Groene Meisjes bij de groente-afdeling in de Ekoplaza.
Welke groente nu weer eens kiezen? We besloten voor iets lelijks te gaan.
Het werd de (biologische) ZOETE BATAAT.

Hieronder ziet u de zoete bataat in haar natuurlijke habitat:

bataat

Thuisgekomen vond er wat research plaats. Wat te doen met dit product?
De makkelijkste optie bleek: in de schil, in partjes, in de oven.
De Groene Meisjes houden van makkelijk.

We sneden de bataat in repen. We marineerde het in olijfolie en zout en peper. (bedankt LAURA)
Terwijl onze combimagnetron zijn best deed, vonden wij nog wat meer interessante weetjes over deze vergeten groente op internet.

Zoals we al konden voorspellen is de bataat familie van de aardappel. Ze wordt daarom ook wel een zoete aardappel genoemd, maar is toch net wat anders. Vinden wij.
De zoete bataat staat stijf van de vitamine A en schijnt enorm gezond te zijn.

De bataat is wereldwijd erg populair. Zo is er in China (het zal weer eens niet) ieder jaar een festival om de zoete bataat te eren. En terecht.
Sommige mensen gaan ver. Dat blijkt maar weer. Maar goed, ze kan het gelukkig hebben;

festival

Een (biologische) bataat is niet heel goedkoop in nederland. Het kost je ongeveer 1 euro 80 per halve kilo. (van een halve kilo kan je met twee personen prima eten)
In china koop je een gebakken bataat op straat voor 10 cent per stuk.
Wij zijn de ticketprijzen voor de kerstvakantie al aan het checken, maar dit terzijde.

Na ongeveer 45 minuten was de oven eindelijk klaar.
Het resultaat was goddelijk. Een ander woord is er niet voor.
De schil is knapperig, het ‘vlees’ is zoet en zacht. Het doet denken aan een mengeling tussen een pompoen en een aardappel, maar dan nog lekkerder.

De Groene Meisjes zijn fan.

china

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “DE GROENE MEISJES TESTEN: DE ZOETE BATAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *