DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: BETER&LEUK (HIGH TEA)

En we waren niet zomaar te gast bij Beter&Leuk, neen, we gingen voor een heuse vegan high tea! In een ver verleden hadden wij al eens gehoord dat het bij dit leuke zaakje in Amsterdam Oost mogelijk was om een vegan high tea te doen, wat heel bijzonder is, maar het heeft even geduurd voordat we dit ook echt gingen regelen. Gelukkig hebben we dat uiteindelijk toch gedaan, want we hadden dit echt niet willen missen!

De Groene Meisjes zullen weer eens proberen te laten zien dat vegan eten echt meer is dan alleen op een wortel knagen, zoals veel mensen toch nog steeds veronderstellen.

Het begon al goed, want de thee werd geserveerd in fijn bloemetjes servies. Granny-chic, that’s our style.

1

Toen kregen we deze schaal met heerlijkheden voorgeschoteld. Een sandwich met hummus en tomaatjes en eentje met basilicum-avocado spread. We beginnen gezond! Maar, daar is ook de vegan scone, die een beetje kaneelachtig smaakte (erg lekker) en… de goddelijke brownie met hazelnoten.

2

Mensenkinderen. Mogen we heel even zuchten?

3

Ondertussen kijken we om ons heen en bedenken weer hoe fijn het is om zo’n leuk tentje vlakbij huis te hebben. De sfeer is er gezellig, een beetje rommelig. Behalve lekker eten en drinken, kan je hier ook leuke dingen kopen. Zo heeft Beter&Leuk een hoekje met (beginnende) designerskleding, de diervriendelijke cosmetica van Yes To Carrots, een boekenruiltafel en overal liggen leuke tijdschriften. Nice!

4 5

Naast een paar liter thee kregen we ook nog een lekker en gezond bramensapje. Goede combinatie met dit heerlijke broodje!

5

Als je na dit artikeltje denkt: ”DIT WIL IK OOK,” dan begrijpen wij dat uiteraard volkomen. Wat wel even handig is om te weten; je moet van tevoren reserveren. Zeker voor een vegan high tea, want het wordt allemaal speciaal voor jou gemaakt. Wij hebben twee weken van tevoren gereserveerd, mooi op tijd dus. De high tea kost 17 euro 50 per persoon. Dit vonden wij een redelijke prijs. Immers, een high tea is nooit echt goedkoop en daarbij komt; er wordt speciaal voor jou een high tea op maat gemaakt. Er is van alles mogelijk; vegan, glutenvrij, suikervrij, noem maar op. Volgens de Groene Meisjes een absolute must-go!
[Facts: Eerste Oosterparkstraat 91 (halte Wibautstraat met de metro), Amsterdam. Maandag t/m zaterdag van 10 uur tot 17 uur geopend. Op zondag van 11 uur tot 16 uur geopend.]

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: BETER&LEUK (HIGH TEA)

  1. Oeh, dat klinkt zeker lekker :) Tof dat er zulke zaakjes zijn die zoveel rekening houden met de wensen van hun klanten :)

  2. Heel knap dat zo’n klein zaakje rekening houdt met zoveel wensen!
    Ikzelf zou graag bij een High Tea iets meer verfijning willen zien in de zin van iets minder stevige bammetjes, een leuk presenteer plateau of een klein glaasje vegan soep bij dat broodje. Zou wellicht nog iets meer werken om het vegan imago te verbeteren.

    1. Ik snap wat je bedoelt, het was een beetje anders dan een high tea ”normaal” gesproken gaat. Dan krijg je alles ook in etappes enzo. Maar het was zo druk ik de zaak, ik denk dat het daardoor kwam, dat we alles in 1 keer kregen. Gelukkig was het allemaal wel superlekker, dus het maakte ons niet zoveel uit ;)
      Maar inderdaad, de high tea met kleinere hapjes en dergelijke.. Nou, ik zou zeggen: pak dit gat in de markt! hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *