DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: TERRAZEN

In de categorie: “We willen wel eens wat anders” gingen we vrijdagavond eten bij TerraZen in het centrum van ons mooie Amsterdam. Dit mini restaurantje is 100 % vegan, dus wij kunnen hier naar hartenlust bestellen. Erg prettig! Verder is het restaurant Caribisch-Japans, hetgeen wij opzich al een vrij bijzondere combinatie vinden, dus ach, we lieten ons verrassen.

Het restaurantje zit in de St. Jacobsstraat en ziet er, aan de buitenkant, zo uit:


De inrichting is rommelig en alternatief. Om eerlijk te zijn; wij vinden dat het er niet uit ziet. Dat vinden wij wel een beetje jammer. Op de een of andere manier zijn veel van dit soort restaurantjes zo alternatief dat het kennelijk niet meer uitmaakt hoe het eruit ziet. Waarom niet eens een hip, fris tentje?! Een lezer zei op Facebook: ” Ik wacht ook met smart op dingen die hip en vegan zijn! Zodat ik er ook eens met een gerust hart niet veganisten mee naar toe kan nemen zonder ze te bevestigen in hun vooroordelen. En ook omdat ik zelf niet altijd zin heb in iets wat heel uitgesproken alternatief is.” Hier kunnen wij ons helemaal in vinden. Het lijkt wel of er vanuit gegaan wordt dat als je vegan eet, je dus ook wel geïnteresseerd zult zijn in een alternatieve levenswijze. Dat geldt niet voor iedereen!

De menukaart. Geheel in stijl geplastificeerd.

Maar ach, het gaat niet alleen om het interieur natuurlijk. We komen om lekker vegan te eten.
En dat hebben we gedaan ook!

We aten:

Rijst met sojabonen, zeewier en avocado in pittige saus(“natto”.) Met daarbij een misosoepje.

En;

De Vegan Burger. Twee broodjes, de ene met een tofuburger, de andere met een tempehburger.
Erg lekker! Overigens hadden we wel verwacht dat we bij de ‘vegan burger plate’ een bijgerechtje zouden krijgen. Zoiets als een salade, of aardappeltjes bijvoorbeeld. Dit was helaas niet het geval.

Daarbij dronken we onze favoriete frisdrank. Whole Earth’s lemonades. Heerlijk verfrissend!

Natuurlijk namen we ook een toetje. Er was keuze uit taart, muffins (die waren helaas op) en cake. We kozen de chocoladetaart en de chocolade-noten cake, die net uit de oven kwam. MMM…
Met daarbij een pure, groene thee.

We hebben lekker gegeten en het was meer dan genoeg. De bediening was ontzettend vriendelijk.
Er werd alle tijd genomen om uit te leggen wat de gerechten inhielden en we kregen de maaltijd ook vrij vlot op tafel.

Hoewel we niet weten of we hier snel een tweede keer naartoe gaan (hoewel, ze hebben ook een vegan hotdog.. die moet toch eigenlijk ook wel door ons getest worden,) onthouden we dit adres zeer zeker. Vegan eten is in Amsterdam toch nog vrij lastig te vinden, dus we zijn blij met elk adresje waar je goed kan eten!

Samen aten we, met drankjes erbij en zonder fooi, voor 34 euro. Let op; je kunt bij TerraZen niet pinnen. Neem dus voldoende contant geld mee!

Adres: Sint Jacobsstraat 19, 1012 NC, Binnenstad Amsterdam
Open: maandag-zondag, 11:00-22:00 uur.
Website: klik!
Telefoonnummer: 020- 6220220

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “DE GROENE MEISJES WAREN TE GAST BIJ: TERRAZEN

 1. Leuk, daar ga ik vandaag misschien ook even kijken.
  Ik weet dat het niet in amstedam zit, maar ik ken een heeeeel goed vega restaurant. Alles is vegetarisch maar je kunt van te voren opgeven dat je vegan bent. Het zit in amersfoort en is ook heel mooi ingericht. Het eten is ook verrukkelijk. Het heet de eetstee.
  Ik denk dat dat meer is wat jullie bedoelen qua inrichting.

 2. Ik snap heel goed wat jullie bedoelen, het zou niet zo moeten zijn dat veganistische tentjes de doorsnee crowd afschrikken. Aan de andere kant: ik heb liever heerlijk eten en fijne bediening in een crappy omgeving dan andersom. En als je naar uitgaansgelegenheden in de Randstad kijkt is het in de meeste gevallen precies andersom: mooie inrichting, maar middelmatig eten en onaardige bediening. Ik ga snel eens langs bij TerraZen!

 3. @Leon het een hoeft het ander echt niet uit te sluiten, de eetstee die hierboven word genoemd heeft ook een mooie inrichting en lekker eten (en aardig personeel!). Sterker nog over de grens, in Berlijn zijn er legio eet tentjes met goed vegan eten en een mooie inrichting te vinden (ook met aardig personeel). Het zou echt nieuw publiek aantrekken als restaurants die vegan eten serveren zich anders zouden profileren, daar ben ik van overtuigd.
  Er zijn op duurzaam inricht gebied ook genoeg bedrijven die mooie duurzame vloeren en duurzame verven en meubels leveren. Die een moderne lichte sfeer zouden kunnen geven, en zoals de groene meisjes laten zien kan er ook van alles met tweedehands. Waar dit vroeg misschien niet mogelijk was is het nu geen excuus meer.
  Terrazen is vast een prima gelegenheid, maar ik denk dat er meer dan genoeg ruimte is om naast terrazen een moderne hippe duurzame tent in Amsterdam te openen die echt het gevoel van vegetariër/veganist zijn in deze tijd belichaamd. Met een fijne bediening natuurlijk. :-)

 4. Groene meisjes, dankzij jullie ben ik bij TerraZen gaan eten. Veganistisch, tja ik ben zelf geen Vegan, wel vegetarier. Maar het leek me weer eens iets anders, iets nieuws, en iets om uit te proberen. Vol nieuwsgierigheid en met weinig vertrouwen in het eten, ben ik er geweest! Samen met mijn broer (wel vlees-eter) en het was.. SUPER LEKKER! Hartelijk bedankt, het adresje onthoud ik zeker! Liefs, Anne

 5. Gisteren hier gaan eten. Supergezellig, vriendelijke bediening en – niet onbelangrijk – heerlijk eten! Ik had de vegan hotdog en dat is absoluut een aanrader. Mijn man (geen veganist) vond het ook zeer geslaagd. We komen hier zeker terug!

 6. Veel vegan tentjes zijn nu juist gefocust op ‘hip’ volk en vintage pintarest mensen. Niks mis mee, ook wel leuk! Maar juist alternatieve plekken waar veel mensen zich juist ook op hun gemak voelen, moeten er ook zijn! Leef en laten leven..
  Ik voel me juist niet op m’n gemak in het zoveelste “we verkopen vlees maar we hebben ook echt VEGAN soja Latte”, want dat is zo hip! met buddha beelden aan de muur. Ik ken juist weinig ‘alternatieve’ vegan plekken (naast gekraakte eetcafe’s natuurlijk) en meer hipster plekken. Deze plek lijkt me geweldig en ik ga er volgende week heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *