De leukste kookboeken van 2014

IMG_0075

Het afgelopen jaar zijn er ontzettend veel mooie en leuke kookboeken verschenen en we hebben er heel wat laten zien op ons blog. Bijna wekelijks krijgen we een keertje de vraag wat ons lievelingskookboek is en dat vinden we eigenlijk best wel lastig om te zeggen. Iedere keer als we denken dat we ons favoriete boek hebben ontdekt, komt er alweer een ander mooi boek uit! Daarom zetten we in dit artikel op een rijtje welke boeken wij het leukste vonden dit jaar. Het zijn dus allemaal boeken die in 2014 werden uitgegeven. Misschien haal je er nog (cadeau-) inspiratie uit voor de feestdagen!

– Wat  vooraf misschien handig is om te zeggen: dit is geen top vijf en de titels van de boeken hebben we klikbaar gemaakt, zodat je meteen bij bol.com uitkomt en kunt zien wat de boeken kosten –

The Green Kitchen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén van de eerste kookboeken die wij reviewden in 2014 was The Green Kitchen. Mooier dan dit boek wordt het bijna niet. Let op: het is een vegetarisch kookboek, maar er staan voldoende veganistische opties in. Als je een paar foto’s van de binnenkant wilt zien, raden we je aan om onze review er even bij te pakken.

Groene Sapjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor de liefhebbers van gezonde juices en smoothies is het boek ‘Groene Sapjes’ echt een goede tip. Dit compacte boekje vol met recepten ziet er zó leuk uit dat je je blender of juicer er meteen bij pakt. Ook vind je in dit boek duidelijke instructies over het maken van notenmelk – een onderwerp waarover wij geregeld vragen krijgen van lezers. Je vindt onze review hier.

Groen is Geweldig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is echt een gloednieuw boek, want het kwam in oktober of november pas uit. Groen is Geweldig! is een veganistisch kookboek met 150 makkelijke, lekkere recepten. In onze review kun je ook al lezen dat wij denken dat dit boek vooral interessant is voor beginnende veggies. Verwacht dus geen heel ingewikkelde recepten.

De Vegarevolutie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben jij op zoek naar een informatief boek over de veganistische lifestyle? Dan is de Vegarevolutie echt een mega aanrader. Dit boek vertelt je álles. Van hoe je begint met vegan eten tot hoe je je omgeving uitlegt waarom je leeft zoals je leeft. Uiteraard staan er ook lekkere recepten in dit boek. Stuk voor stuk eenvoudige, supermarktproof recepten, goed om mee te beginnen dus! Onze enthousiaste review laat je wat meer van het boek zien.

Oh She Glows

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eén van onze grootste voorbeelden – op bloggebied – Angela, van het wereldberoemde blog Oh She Glows, heeft dit jaar haar eerste kookboek uitgebracht. En wat is het prachtig. En hoewel het boek in het Engels is geschreven en je hier en daar eventjes moet zoeken naar een vervangend ingrediënt, zijn de recepten echt heel haalbaar. En fijn: ze zijn allemaal 100% vegan. Echt één van de mooiste boeken van dit jaar. Check onze review maar eens.

IMG_0051

Natuurlijk waren er nog veel meer mooie en leuke boeken het afgelopen jaar. Zoals het Chicks Love Food 5 or less boek, Powerfood van Rens, Plantpower van Lisette en het prachtige ‘Vegan‘ met wat ingewikkelder veganistische recepten. Stuk voor stuk tips!

We hopen dat jullie zo wat inspiratie op hebben gedaan. Er was dit jaar in ieder geval genoeg keuze! Welk kookboek uit 2014 is jouw favoriet?

PS: het is dan wel een e-book, maar tóch: het Ontbijtrecepten e-book van de Groene Meisjes werd ook in 2014 uitgegeven!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “De leukste kookboeken van 2014

  1. Ja, ik snap wat je bedoelt :) Toch vind ik het een erg leuk boek, vooral om mee te beginnen zeg maar.

 1. ‘The Green Kitchen’ vind ik ook geweldig en is qua vormgeving ook wel één van de mooiste kookboeken die ik ooit heb gezien. Het ‘Oh She Glows’ kookboek wil ik nog steeds graag hebben, misschien iets voor de feestdagen :).

  1. En wist je al dat er een vervolg op het The Green Kitchen boek is gemaakt? Een boek over hun reizen… prachtig!

  1. Precies dat. Ik pak het boek soms om gewoon er even lekker doorheen te bladeren. Maar dat doe ik ook met hun blog. Zo mooi!

 2. Jaaa wat een geweldige kookboeken! Ik vond zelf het Forest Feast kookboek het allerleukste van afgelopen jaar.

  1. Ja die is ook mooi he? Wij hebben het boek zelf niet, maar het ziet er altijd zo mooi uit!

 3. Leuke boekentips! Het Oh she glows boek ben ik benieuwd naar, de website is zo leuk (en lekker).
  Ik vind Plenty More van Ottolenghi ook een zeer geslaagde uitgave in 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *