DE NIEUWE HOOGSTRAAT

Feestjes op vrijdagavond. De Groene Meisjes houden ervan. De zaterdag wordt hierdoor een soort zondag. En zondag beleef je dat gewoon nog een keer opnieuw.

Op dit soort dagen doen de meisjes niets liever dan een beetje door de stad fietsen, op zoek naar winkels die we nog niet kennen. Aangezien we inmiddels de negen straatjes in de Jordaan redelijk uit ons hoofd kennen, zochten we het vandaag eens elders in het centrum.
Toerist in eigen stad, een prima tijdsbesteding.

We doken de Nieuwe Hoogstraat in, zo’n beetje achter het Waterlooplein, en vonden daar een aantal vintage kledingwinkels die erg de moeite waard bleken te zijn.

Allereerst: THE END. Een kleine, ietwat rommelige, zaak met mooie kledingstukken. Goede vintage laarsjes en het glitterschap was rijkelijk gevuld. De prijzen worden per kilo berekend. Zo kost een kilo glittergoed zo’n 6 of 7 euro. Origineel gevonden.

1

2

Aan de overkant van de straat troffen wij het uitnodigende MARBLES VINTAGE&DESIGN aan.
Wat ons hier meteen opviel: ontzettend vriendelijk personeel. Dikwijls, behalve in Antwerpen, treffen wij in vintagewinkels ietwat verveeld personeel aan. Hipster meisjes die afwezig van zich af zitten te staren (‘het is zo zwaar om hipster te zijn’) kunnen wij inmiddels uittekenen. Maar bij Marbles is dat echt anders. Leuk.

De kleding is er prachtig. De sieraden ook. Clipoorbellen voor 4 euro per paar. Dat is wat aan de dure kant, maar, toegegeven, er zaten heel bijzondere exemplaren bij.
Dan mag het wel een keer.

Merel kocht er het perfecte jasje en twee paar oorbellen waren ook gedoemd om met ons mee naar huis te gaan. Voor het jasje en de oorbellen betaalde merel 32 euro. Dit zijn voor Amsterdamse begrippen vrij normale prijzen.

jasje
Naast marbles zit het voor ons al wel bekende ZIPPER. De te gekke etalage maakt dat je gewoon naar binnen moet. Christmas collectie, het is te fantastisch voor woorden.

zipper

Zipper is gewoon leuk. [maar stiekem wel een tikkeltje commercieel]
Niet alleen kleding, maar ook sieraden, tassen, schoenen en nagellak. De groene meisjes komen er graag.

Tot zover de NIEUWE HOOGSTRAAT.
We sluiten onze vintageshopsessie af op het Waterlooplein bij EPISODE, toch wel een van de grotere namen. De Groene Meisjes vinden Episode over het algemeen (te) duur, maar keer op keer zijn we toch blij verrast door de leuke dingen die er in de winkel hangen.

episode

En zo is het maar net.

De Groene Meisjes drinken nog een soja-chocolademelk bij Bagels&Beans, tevens op het Waterlooplein, en stappen dan weer op de fiets. Hoewel het natuurlijk behoorlijk not done is om hardop te zeggen hoe ontzettend leuk het toch is om in deze stad te wonen, doen we het toch. ‘Geef ons maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs.’

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “DE NIEUWE HOOGSTRAAT

  1. En om de hoek, in de St Antoniebreestraat zitten de 2 filialen van de Via, ook een oude bekende vintage shop.

  2. hi
    Yesterday I came in you’re shop in nieuwe hoogstraat amsterdam around noon There is still a hat for me because i was going to the cash dispenser and than I was lost
    I will come today and buy it the hat was 14.95 I think
    thank you !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *