Den Haag (april 2021)

In het kader van ‘we moeten er toch zelf iets van maken in 2021’ heb ik een lijstje gemaakt van steden waar ik te lang niet ben geweest. Die steden ga ik de komende tijd bezoeken, zodat ik de leukste adressen met jullie kan delen. Den Haag was één van die steden waar ik veel te lang niet was geweest, en aangezien er héél mooi weer voorspeld werd dacht ik: strand + hotspots = geweldig. Dus daar ging ik!

Ik had niet verwacht dat het weer ZO zou meewerken. Van vriendin Corina kreeg ik een heel fijne route uitgestippeld: met de tram naar ‘de Fred’ (Frederik Hendrikstraat) en dan helemaal door Duindorp naar het Stille Strand wandelen. Dat werd een flinke wandeling for sure (het komt niet heel vaak voor dat ik voor 12:00 uur mijn 10.000 stappen al gezet heb,) maar dat was het allemaal waard.  Want kijk hoe heerlijk ik neerplofte bij strandpaviljoen De Staat:

Met vegan citroentaart en appel-gember sap met prik. ERG lekker. En vooral: een heerlijk rustig strand  waar ik heel fijn heb zitten lezen. Het voelde gewoon als vakantie! Ze hebben bij De Staat trouwens flink wat vega en vegan opties, dus ik zie mezelf hier van de zomer zéker terugkomen.

Maar ik moest natuurlijk op een gegeven moment ook weer terug, en toen ik eenmaal weer in de binnenstad aangekomen was had ik flinke trek. Ik bestelde een lekkere iced matcha latte met kokosmelk en een matcha sandwich met avocado (ik overweeg een naamsverandering naar Millennial Wildschut) bij Hug The Tea. Een ontzettend tof tentje, helemaal gespecialiseerd in matcha. Ik heb nu ook een matcha kit voor thuis, dus verwacht de komende tijd wat experimenten hier! De sandwich at ik trouwens lekker in de Paleistuinen op, wat een fijne plek is dat!

Voor het ultieme vakantieeffect had ik een eenvoudige en betaalbare hotelkamer geboekt (Park Plaza hotel in de Molenstraat) en yeeheeeees: er was een bad! Dat kwam goed uit, want ik had nog een paar Lush bathbombs liggen. Voor de gezelligheid kwam Marne uit zijn werk (die werkt in Den Haag!) ook langs en dronken we samen een bubble tea van Lily’s Bubble Tea & Coffee, dat vlakbij het hotel zat. MIERZOET, maar heel lekker.

’s Avonds maakten we nog een wandeling door Chinatown en haalden we eten af bij Little V. Dit Vietnamese restaurant zit ook in Rotterdam en toen ik daar nog woonde at ik er geregeld met mijn nicht Hannah. Ik bestel eigenlijk altijd de Bún Chay, dus dat deed ik nu ook. Dit is een super lekkere en grote lauwwarme bowl (of noem het een salade) met springrolls, noodles, heel veel groenten, tofu én heel lekkere sausjes. Grote aanrader!

De volgende ochtend – Marne moest weer aan het werk – ben ik op een OV fiets gesprongen om het hippe Pompernikkel te bezoeken. Denk: natuurwijn, kombucha, zuurdesembrood en heel lekkere gebakjes. En alle coole Instagrammers zijn er al geweest. Je snapt; ik kon niet achterblijven. Ik ging voor de vegan optie: een super lekkere cake met blauwe bessen. Pompernikkel zit trouwens ook in een erg leuke buurt: een wandelingetje waard!

Ik sloot mijn tripje af bij Confetti; een super vrolijke tent vol met planten en glittergordijnen.  De eigenaresse heet ook Merel – dat is altijd een goed teken ;) Momenteel drink ik eventjes geen caffeïne en het is nog best wel zoeken naar een écht lekkere decaf, nou, Confetti hits the jackpot hoor! Loved it.

De volgende stad die ik ga bezoeken is Deventer. Ik heb een enorme waslijst aan tips van jullie gekregen (via Instagram) dus ik ga het nog druk krijgen. Ik weet nog niet precies wanneer ik ga – ik houd het weerbericht ook een beetje in de gaten, want dit soort uitjes zijn toch het allerleukst met een zonnetje erbij. Tot snel in ieder geval!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Den Haag (april 2021)

 1. Ooh zo leuk om te lezen! Ik woon in Den Haag met mijn vriend, ongeveer 10 min fietsen van Duindorpstrand en gaan ook regelmatig naar de Fred. Zo gezellig daar! Fijn ook dat het zo’n lekker zonnige dag was <3

 2. Wat een esthetisch gebeuren, Merel! Prachtige foto’s en fijn dat jullie het zo goed hadden in Den Haag. X

 3. Wat leuk! Ik woon inmiddels ruim 9 maanden in Den Haag maar heel veel hotspots heb ik nog niet bezocht. Leuk om deze een keer te proberen binnenkort :)

 4. Leuk, ik ben net naar den haag verhuisd, dus ik word erg blij van deze tips!

  1. Wat leuk om te horen! Ik hoop dat je je snel lekker thuis voelt daar! :)

 5. Heel leuk! Gelijk zin om dit ook te doen. Wat me tegenhoudt: waar kan je nu naar de wc?

  1. God ja, dat is irritant nu he? Heel beperkend. Ik maak nu wat vaker gebruik van de toiletten op stations, bij bekenden thuis, of zoals in mijn geval in DH: de hotelkamer. Maar ja, je gaat niet altijd ergens overnachten, dus dat is niet altijd een optie natuurlijk. Heel lastig!

 6. Wat een goede en leuke tips, ik ga zeker eens kijken bij de tentjes! Ik werk nu al anderhalf jaar in Den Haag, maar moet bekennen dat ik de stad nog steeds niet goed ken. Af en toe toch maar op pad in mijn pauze… :)

 7. Wat leuk, ik was toevallig vandaag ook in Den Haag op het strand met mijn twee sheltie’s James & Charlie. Met het heerlijke zonnetje erbij was het echt genieten, laat de zomer maar komen. Hele goede en leuke tips trouwens!

 8. Oow zoo leuk en toevallig ik woon in den haag naast t duindorp strand (erg fijn) maar was gister n dagje naar Deventer (ook leuk stadje, vegan vonden ze bij mij beetje moeilijk wel) maar volgens mij zag ik jou en Marne lopen (ik realiseerde te laat waarom jullie me bekend voorkwamen en wilde ook niet jullie dagje verstoren..Maar dacht wel oeh ik ga kijken of je er iets over schrijft en zag deze blogpost :-) haha naast mn huis kom ik je niet tegen.. Maar in een totaal andere random stad wel! Ik hoop dat jullie t fijn gehad hebben :-) en heel leuk zo over den haag te lezen. Ik ken confetti en pompernikkel (ben niet zo hip vrees ik) nog niet dus ga ik zeker is kijken! Fijne dag! :-) dank voor je leuke posts

 9. Laatste keer in Den Haag (8 jaar?) ben ik naar het Eschermuseum geweest. Ook heel gaaf om te bezoeken. Helaas zitten de musea nog dicht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *