Dit was juni (2022)

juni

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mensen, de helft van het jaar zit erop. Ik weet dat jullie dat ook heus wel weten, maar ik wilde het toch even uitgesproken hebben. Zelf kan ik er namelijk niet echt bij, maar goed, dit soort dingen zeggen we ieder jaar. Ik merk wel dat ik het fijn vind om terug te kunnen scrollen door mijn dagboeken van de afgelopen maanden. Op die manier voelt het allemaal iets realistischer, zo’n jaar. Vandaag laat ik je zien wat ik in juni allemaal heb beleefd.

 

En dat is best wel wat! De zomer is toch altijd een heel ‘andere’ periode hè? Ik merk het aan hoe mijn agenda volstroomt, maar ook aan hoeveel geld ik uitgeef. Komt dit bekend voor? Nog los van of je wel of niet op vakantie gaat is de zomerperiode volgens mij gewoon een heel dure. Ik zit bijvoorbeeld vaker op terrasjes en koop maar kaartjes voor evenementen. Maar eerlijk gezegd ben ik vooral heel erg dankbaar dat we dit soort dingen kunnen doen.

Ik word behoorlijk onrustig van alle berichten over toenemende coronabesmettingen en ik houd mijn hart vast voor nieuwe lockdowns. Het komt zoals het komt, natuurlijk. Maar deze gedachten zullen ongetwijfeld wel bijdragen aan mijn ‘live a little’ mentaliteit van dit moment. Is ook selfcare, zullen we maar zeggen ;)

juni

Op 3 juni waren Marne en ik drie jaar samen en dat moest natuurlijk gevierd. Ik nam hem mee voor een diner bij Renilde, bovenin Depot Boijmans. We trokken mooie kleren aan, aten heerlijk en hadden een romantische avond <3 Oh en: ik kreeg een mooie ring cadeau van Marne. Geen huwelijksaanzoek, ‘gewoon’ een ring. Geen paniek ;)

juni

Op een zaterdagmiddag gingen we met de oma van Marne naar de expositie van Etel Adnan in het Van Gogh in Amsterdam. Wow, dit was echt héél bijzonder. Absoluut één van de meest indrukwekkende expo’s die ik ooit heb gezien. Oma Reina vond het ook geweldig. Eenmaal thuis appte ze dat ze zonder ons dit moois nooit had gezien en dat ze het prachtig had gevonden. Zo leuk!

juni

We gingen een lang weekend naar Oerol. Dat was een weekend lang lummelen, theatervoorstellingen kijken en lekker eten en drinken. Ook hebben we gelachen om alle boomers op het eiland (eerlijk, het is wel een beetje een Boomerfest,) en kílometers gefietst. Het weer zat niet enorm mee, maar we pakten toch een paar zonnestralen op het strand mee en weten nu in elk geval dat we volgende keer warmere truien en een regenjas mee moeten nemen ;)

juni

Ik las deze maand weer een lekkere stapel boeken weg. Opvallend veel non-fictie voor mijn doen! Soms heb ik daar behoefte aan. Ik merk dat ik er nu ook wel weer klaar mee ben en juist weer lekker in de fictieve verhalen duik. Als je trouwens benieuwd bent naar wat ik vond van de boeken die ik las, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief! Daarin vertel ik namelijk altijd uitgebreid over de boeken die ik lees.

[Het volgende gedeelte van de blogpost is gesponsord]

Eén weekend was not so great thanks to the hormones. Ik lag er een beetje af; moe, pijn, emotioneel, het hele pakket. Niks nieuws, maar toch altijd weer vervelend. Gelukkig zijn er inmiddels, na jarenlange ervaring, wel dingen waarvan ik weet dat ze helpen. Zoals bijvoorbeeld het helemaal leeggooien van mijn agenda. Dat is (helaas) een absolute must. Verder zijn het dingen als: pijnstillers, vooral géén alcohol en cafeïne drinken, wél veel water drinken, zorgen dat je goede snacks in huis hebt en wat extra uren slaap pakken.

Wat zo’n weekend óók een stukje makkelijker maakt, is het dragen van Snuggs menstruatieondergoed. Hier hebben jullie me op mijn stories al vaker over gehoord en ik heb ook een blogpost geschreven over hoe menstruatieondergoed werkt. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om het jezelf comfortabel te maken tijdens je menstruatie. Als ik zo’n off-weekend heb, wil ik eigenlijk alleen maar een beetje op bed liggen, een serie kijken en wachten tot het voorbij gaat. Ik draag dan graag het high waisted model van Snuggs, want die zit heel lekker zacht rondom mijn buik. Dat is belangrijk, vanwege de (endometriose)ontstekingen die ik heb, waar niks op mag drukken omdat ik anders nog meer pijn heb. Het allerfijnste is dat je niet hoeft na te denken over het verwisselen van een tampon of menstruatiecup. Ik trek gewoon af en toe een schone Snuggs aan en zo kom ik de dagen wel door.

Iedere keer dat ik iets over menstruatieondergoed vertel krijg ik vragen van mensen die bezorgd zijn of het voor hen wel zal werken. Dat kan ik natuurlijk niet voor jou bepalen, maar ik kan wel zeggen: geef het gewoon eens een kans. Probeer het  eens uit en kijk of het wat voor jou is. Gebruik dan vooral de kortingscode die ik voor je heb! Dat is ‘MEREL15‘ en hiermee krijg je 15% korting op het hele assortiment van Snuggs. De korting is geldig van 1 juli t/m 15 juli. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! [Einde gesponsorde gedeelte]

juni

In juni nam ik één week helemaal vrij. Van alles. En het was HEERLIJK. Ik deed eigenlijk niks anders dan wandelen, elke dag ergens anders een iced latte drinken en boeken lezen op mijn balkon of op een kleedje in het park. Ik heb er echt enorm van genoten en alles was leuker omdat de zon de hele tijd scheen.

juni

In die vakantieweek liet ik mijn nagels doen bij Kelly (ONU in The Gallery in Rotterdam,) waar ik altijd heel tevreden vandaan kom. En twee weken later besloot ik dat het ook tijd was voor een pedicure. Dat was namelijk al zo’n twee jaar geleden en laten we zeggen: het was nodig. In mijn DM kreeg ik veel vragen van mensen die ook op zoek waren naar een goede pedicure: Opia Glam Bar (ook in The Gallery) is een aanrader.

Iets héél bijzonders dat ik deze maand meemaakte was dat ik Grayson Perry, een kunstenaar en artiest van wie ik groot fan ben, heb ontmoet. Eerst werd ik uitgenodigd om naar zijn theatershow in Carré te komen en dat was al fantastisch. Maar toen kreeg ik óók nog een uitnodiging voor de super exclusieve receptie (een paar dagen later) die er voor Grayson werd georganiseerd op de Britse ambassade in Den Haag. Tijdens deze receptie kreeg Grayson de Erasmusprijs uitgereikt.

Eerlijk is eerlijk; het was een vreemde aangelegenheid. Ik had gelukkig Marne en Corina mee, maar verder stond ik daar te midden van BN’ers, juryleden en directeuren van Nederlandse musea. In dat imposante gebouw van de ambassade. En eerlijk gezegd had ik niet echt helemaal een idee van waarom ik daar was. Maar dat maakt niet uit, want het was fantastisch om mee te maken, ik heb met Grayson (en zijn leuke vrouw Phillipa) kennisgemaakt én ik kreeg hen zover om een spiegelselfie (klik om te bekijken) met ons te maken. Ik denk dat ik dit niet gauw ga vergeten!

Een paar highlights van juli waar ik erg naar uitkijk: Milkshake festival, m’n broertje komt weer een weekend logeren (feest!), een paar gezellige afspraken met vrienden, waaronder een barbecue, een etentje in Amsterdam en een natuurwijnproeverij (I KNOW, helemaal havermelkelite stylo,) een leuke campagne waarvoor ik een dagje op pad ga in de natuur rondom Rotterdam én een leesclub hosten voor Read My World. Je kunt je daarvoor trouwens nog aanmelden! Het vindt plaats op donderdagavond 14 juli in de Tolhuistuin (Amsterdam Noord,) en we bespreken Ministerie van dromen van Hengameh Yaghoobifarah. Veel zin om dit boek te bespreken!

Dankjewel weer voor het lezen en maak er een mooie maand van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *