Dit was oktober (2022)

oktober

Het is vandaag 31 oktober, opeens is het de laatste dag van de maand, en ik schrijf dit terwijl ik bij The TeaLab zit te werken met Leora. Ik heb net een wortelsoep gegeten en heel veel thee gedronken. Een goede maandag, al zeg ik het zelf. Zet je schrap voor een herfstig en gezellig verslag van oktober. Ik ben helemaal in mijn element zo met die verkleurende blaadjes, alle pompoenen en mooie luchten. Nog maar één maand en jullie herfstmeid gaat over op wintercontent, no worries.

oktober

Ik ging naar het LUSH x Bont voor Dieren event in Amsterdam en dat was heel inspirerend én heel gezellig. Op dit soort evenementen kom ik mijn ‘collega’s tegen en dan besef ik weer: ik doe dit werk niet alleen. Dat vind ik heel fijn, want ik voel me soms een beetje alleen in dit werk.

oktober

Ik ging een dagje naar good old Utrecht en altijd als ik daar ben, ga ik naar mijn favoriete adresjes. Eén van de dingen die ik standaard doe is een glutenvrij broodje laten beleggen bij Vegitalian. Zó lekker. Sowieso staat Vegitalian in het lijstje van de dingen die ik mis aan Utrecht.

oktober

Deze maand was ik veel weg, en daar genoot ik van, maar er waren ook twee weekenden dat we heel bewust in Rotterdam bleven. Ik bedoel, we zijn niet voor niks terug verhuisd naar deze fijne stad, laten we er dan ook gebruik van maken. We gingen naar het theater (loooove kantine Walhalla,) naar de bioscoop, uit wandelen en koffie drinken op leuke plekken. Meer van dit soort weekendjes in de winter aub!

oktober

Deze maand organiseerden we meerdere etentjes én Marnes (verlate) verjaardag bij ons thuis en elke keer als we vrienden over de vloer hebben denk ik: wat hebben we toch een gezellig huisje <3 We hebben er echt een fijne plek van gemaakt.

oktober

Popje kreeg een cadeau van ons: een ontzettend lelijk klim-en-krab’paleis’, ze is er heel blij mee dus dat maakt veel goed, en Marne bakte deze maand meerdere taarten. Zoveel gezelligheid :)

oktober

In september volgde ik een workshop latte art bij Giraffe Coffee in Rotterdam. Thuis bleef ik lekker oefenen; met resultaat! Ik moet wel eerlijk toegeven dat de ene dag was succesvoller is dan de andere, maar goed, dat hoort bij het proces, of zo.

oktober

Ik las een hele stapel boeken in oktober: ik werkte er vijftien titels doorheen. Het boek op rechts was één van mijn favorieten; echt een lekkere witchy read, met Queer karakters, heel passend voor dit seizoen.

oktober

Op links: mijn herfstuniform. Op rechts: de dingen die ik voor mezelf koop als ik even geen zin heb om me aan ons boodschappenbudget te houden. Thee en chocolade. Essentials, am I right?

oktober

Ik eet momenteel weer erg graag allerlei bowls. Ik heb dat soort periodes, kennelijk. Op links: een bowl die ik maakte volgens een recept van Marley Spoon, met rijst, dadels, groenten en hummus. En op rechts een GODDELIJKE bowl die ik at bij The Harvest (één van mijn favoriete restaurants in Rotterdam) met gebakken aardappel, geglazuurde tempeh, spinaziesalade en gegrilde pompoen. Echt, ga hier een keer eten het komende seizoen, want de herfst-winterkaart is geweldig.

In november staan er twee leuke tripjes op de planning (naar Gent en naar Londen, aaaah,) ik heb kaartjes voor twee theatervoorstellingen en er zijn leuke plannen gemaakt met vrienden. Als ik naar mijn agenda kijk dan belooft het een drukke maar ook heel gezellige maand te worden en ik kijk ernaar uit! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Dit was oktober (2022)

  1. Heerlijk om dit zo te lezen! Ik heb net een self-care-herfst lijstje voor november gemaakt (als uitstelgedrag voor de studie 🙄) en deze blog brengt me helemaal in de stemming! :D

  2. Oktober zag er een fijne maand uit zo! Die bowl van The Harvest, wow.
    Jullie huis ziet er inderdaad super gezellig uit! Kijk er naar uit om mijn eigen huis ook wat gezelliger te maken maar we zitten middenin een verbouwing dus ik vind het best wel lastig.

    1. Oh dat is heftig lijkt me, een beetje kamperen in je eigen huis toch wel. Hoop dat je gauw tussen de gezellige kaarsjes enz zit!

  3. Wat een fijne boeken zeg! Het boek van Katouh staat ook nog op mijn wishlist <3
    En heel herkenbaar van die thee… ik heb meer dan genoeg thee, maar als ik een keer mijn dag niet heb, kom ik altijd weer met een nieuw en chic smaakje thuis van de biowinkel.

  4. Hoi Merel, ik mis je maandupdates! Hoop dat je okay bent. Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *