Dit was september (2022)

HERFST! In volle glorie ook echt hè? Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik er enorm naar heb uitgekeken en dat ik er ook echt van aan het genieten ben. In september maakte ik weer allerlei leuks mee en ik neem jullie in mijn maandelijkse dagboekje weer even mee. Erg gezellig trouwens, dat zoveel mensen iedere maand terugkomen om te lezen wat ik nu weer heb meegemaakt :)

Na thuiskomst van onze vakantie in Spanje moest ik de volgende dag meteen aan het werk. Dat was eventjes slikken, maar gelukkig was het voor Read My World en hadden we een geweldig festivalweekend. We troffen het enorm met mooi nazomerweer in de Tolhuistuin en het programma was echt heel erg mooi. Dus het was werken, maar ook genieten.

Van Marne had ik voor mijn verjaardag kaartjes gekregen voor een voetbalwedstrijd. Mijn eerste wedstrijd in een stadion ooit! We keken naar de Oranje Leeuwinnen tegen IJsland in het Galgenwaard stadion in Utrecht en het was echt HEEL erg leuk. Ik had geen idee wat me overkwam joh, het was echt een spektakel. En ‘we’ wonnen ook nog! Ik heb staan springen en schreeuwen. Nou, daar doe ik normaal gesproken niet echt aan, maar nu ging ik lós. Wat een goed verjaardagscadeau!

De week erna was Marne jarig (op 9 september) en op die dag hadden we óók een bruiloft! Een feestelijke dag dus. Vrienden Bonnie en Nick gingen trouwen en het was fantastisch. Het was ontroerend (ja hoor, er is gehuild door ondergetekende) en gezellig en het feest was uitbundig, precies zoals je het wilt zien – lijkt me – als bruidspaar.

Deze maand had ik een paar leuke werkopdrachten waar ik heel blij van werd. Zo ging ik onder andere een dagje naar Gent voor een fotoshoot voor een campagne voor Upway. Dit is een platform met tweedehands e-bikes en ik ben één van de Nederlandse ambassadeurs. En verder maakte ik thuis veel content, waaronder een lekker recept dat ik in een slowcooker van GreenPan maakte. Mijn werk is (momenteel) enorm gevarieerd en ik geniet daar heel erg van!

Voor een andere klus ging ik twee dagen op solotrip naar Venlo. Ik had geen idee wat ik van die stad kon verwachten, ik was er nog nooit geweest, maar: Venlo heeft me verrast. Ik heb me twee dagen lang enorm goed vermaakt en overal erg lekker gegeten. Zo’n wat kleinere stad blijkt dan toch weer heel geschikt te zijn voor een korte (solo-)trip en ik werd er weer aan herinnerd hoe leuk ik dit soort dagen/reisjes vind. Moet ik vaker doen!

Ik ben nogal een gewoontedier en ga het liefst altijd terug naar de koffietentjes (en andere horecagelegenheden) waar ik me goed voel en waar ik weet dat er lekkere koffie geschonken wordt, maar: soms moet je iets anders proberen. Deze maand ging ik naar het gloednieuwe Dune (links) en naar Mittwoch (rechts.) Dune is súper hip en strak, Mittwoch is meer Berlijns-gezellig. Allebei leuk en bij allebei heb ik lekkere koffie gedronken, maar ik denk toch dat Mittwoch mijn voorkeur heeft.

Vorig jaar heb ik geïnvesteerd in een goede winterjas, dus daar hoef ik me dit jaar geen zorgen om te maken. Maar die winterjas is nog een beetje te warm voor nu, dus ik besloot: ik heb een ’tussenjas’ nodig. Met één fietstochtje naar Dear Hunter Vintage was ik gelukkig klaar, want daar hadden ze echt een goede collectie trenchcoats en andere mooie jassen en ik vond er eentje die perfecte paste en naar mijn zin was. (al zie je dat niet echt aan mijn gezicht op de foto, maar was wel echt zo)

Verder kreeg ik – mazzelaar die ik ben – nieuwe vegan boots van Blundstones. Ik heb deze in het zwart en nu dus ook in het bruin en ik kan de hele herfst en winter weer vooruit met droge en warme voeten! Inmiddels heb ik ook nog een paar tweedehands items via Vinted besteld en ik denk dat ik het komende najaar een leuke garderobe heb :)

Voor mijn verjaardag in augustus kreeg ik een espressomachine cadeau (heeeeel gelukkig mee) en van het geld dat ik van de oma van Marne cadeau kreeg, boekte ik een workshop latte art bij Giraffe Coffee. Dit werd echt een heel leuke middag en ik werd er weer aan herinnerd hoe gelukkig ik word van het volgen van workshops: je investeert een paar uur en de leeropbrengst is over het algemeen best wel hoog. Plus, je hebt een gezellige tijd en je bent lekker ‘in het moment.’ Ik ga op zoek naar meer leuke workshops voor de komende maanden.

Ik liet mijn nagels weer doen en ging voor chocoladebruin dit keer. Lekker herfstig. Ook probeer ik mijn wandelingen weer op te pakken. Want eerlijk is eerlijk, dat doe ik veel te weinig nu het geen noodzakelijke lockdown-kwaad meer is. Ik mis het, dus ik ga het weer proberen.

Merlin en ik wandelden een zonnig middagje door de Amsterdamse Jordaan, waar we MEGA grote pompoenen spotten en erg lekkere dingen aten bij vegan bakkerij Margo’s.  Aanrader als je eens in de buurt bent. En fijn om nog even wat tijd samen te hebben, want niet lang meer en Merlin krijgt een baby!

Waar ik naar uitkijk in oktober: met Mieke en Nienke naar een festival voor Young Adult literatuur in Utrecht*, twee leuke events (werk) voor Dierendag, bezoek van vrienden, een workshop geven in Arnhem, een dagje naar Duitsland met Hannah en twee concerten én een theatervoorstelling. Ik heb het idee dat het best wel een drukke maand gaat worden, maar wel een heel gezellige, dus ik heb er zin in!

* Hier ben ik inmiddels geweest en het was geweldig. Ik vertel er snel meer over!

Wat heb jij zoal meegemaakt in september en waar kijk je naar uit voor de nieuwe maand? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Dit was september (2022)

  1. Ik vind je dagboeken zo leuk om te lezen! Ik voel me altijd helemaal geïnspireerd (geinfluenced?) om naar musea te gaan, koffie te drinken en boeken te lezen! Nu nog de daad bij de influence voegen ;)

    1. Oooh Maaike, je hebt me zojuist echt het grootste compliment gemaakt <3 dankjewel!
      En als ik je een zetje in je rug mag geven: dooooee. Ga lekker een uurtje struinen door een museum en daarna met een koffie en je boek in het museumcafé zitten mijmeren. Geniet!!

      1. I did it! Vorige week in mn eentje een dagje naar Amsterdam geweest. Naar het Stedelijk Museum en daarna lekker koffie gedronken met een boek erbij :) hele chille dag! Thanks voor het idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *