Dr. Bronner’s – met korting

bronner3

Een tijdje geleden zagen we het merk Dr. Bronner’s opeens overal oppoppen. En dan vooral bij Amerikaanse bloggers en YouTubers. Men sprak van ‘magic soap’ en onze interesse was gewekt. Wat wij toen nog niet wisten, was dat Dr. Bronner’s zeep een Amerikaans product is dat al sinds 1928 (!) bestaat. Wow. Hoe is het mogelijk dat zo’n oud product nu weer zo razend populair is? En wat voor producten zijn het nou precies? We laten je vandaag kennismaken met het merk en delen een leuke kortingsactie met je.

Vinden jullie de verpakkingen er ook niet heel leuk uit zien? Op het eerste gezicht denk je misschien: hmm, een tikkeltje saai. Maar wanneer je de flessen dan zo bij elkaar ziet staan, met de verschillende kleuren die zo lekker matchen, dan is het opeens toch wel een heel mooi plaatje. Het is dat ik geen mooie badkamer (lees: douchekop boven toilet in donkere ruimte,) heb om deze producten mooi uit te stallen, maar in een nieuw huis zie ik het al voor me: houten plankje, producten erop, plantje ernaast en niks meer aan doen. Dat ik niet de enige ben die deze verpakkingen mooi vind blijkt uit het verhaal dat wij vorige week in Berlijn hoorden van een collega-blogger. Ze vertelde ons dat winkels in Berlijn de producten van Dr. Bronner’s speciaal in de etalages plaatsen, omdat ze weten dat het mensen naar binnentrekt. En echt niet alleen bij natuurdrogisten, maar ook bij kleding- en designwinkels. Dat had Dr. Bronner in 1928 vast niet kunnen voorspellen.

bronner1

Ik denk dat het tijdloze van de verpakkingen het zo goed doet. Strak, zonder fancy plaatjes of schreeuwerige teksten, in mooie natuurlijke kleuren. Ook de teksten op de fles trekken mijn aandacht: “certified fair trade’ en ’18-in-1.’ Wat bedoelt Dr. Bronner  daar trouwens mee? Dat je deze zeep voor 18 doeleinden kunt gebruiken? Ja hoor, dat is het! Je haren wassen, de zeep als douchegel gebruiken, je kleding er op vakantie een opfrisbeurt mee geven, je handen wassen, je tanden poetsen, je make-up eraf halen of je huis ermee desinfecteren? Het kan allemaal met deze natuurlijke zeep. It’s magic!

Wat is er nou precies zo bijzonder aan deze zeep? Een terechte vraag, want gezien het label ‘natuurlijk’ en ‘organic’ verwacht je niet dat er allerlei speciale stoffen in zullen zitten. En dat is dus ook niet zo. De zeep bestaat slecht uit biologische extra vierge kokos-, olijf-, jojoba- en hennepolie, met zuiver etherische oliën. Geen agressieve stofjes of toevoegingen die ervoor zorgen dat je huid uitdroogt of andere schade oploopt. Geen toegevoegde plastic deeltjes, collageen, siliconen of andere troep te vinden. Gewoon zeep en that’s it.

Dr Bronner’s producten zijn fair trade, biologisch, veganistisch, dierproefvrij, natuurlijk, biologisch afbreekbaar en worden geleverd in gerecyclede plastic flessen. En als je dan bedenkt dat de producten zoveel toepassingen hebben, dan is het ook nog eens een heel goedkoop merk. Een grote fles van bijna 1 liter kost €18,99. Ik heb sinds ongeveer een maand zo’n grote fles in gebruik en er is nog maar een kleine laag uit. De zeep is namelijk erg zuinig in gebruik.

Welke producten van Dr. Bronner’s gebruiken wij graag? Verschillende! Om DIY’s mee te maken of om je gezicht mee te reinigen, is de ongeparfumeerde baby-mild versie aan te raden. Dit is de lichtblauwe fles. Voor hete zomerse dagen is de donkerblauwe fles, de pepermunt versie, aan te raden voor onder de douche, of om een voetenbadje mee te maken. Deze geur is zo ongelooflijk verfrissend, heerlijk! Ook de citrusvruchten variant (de gele fles) doet het goed onder de douche, wanneer het mooi weer is. Roos (roze fles,) eucalyptus (bruin) en amandel (donkergroen) roepen bij ons wat herfstige associaties op. Stuk voor stuk zijn het erg goede geuren.  Wat er in de paarse fles zit? Drie keer raden… lavendel, natuurlijk! Een goede lavendelgeur mag niet ontbreken in een lijn met natuurlijke cosmetica producten. Erg lekker verfrissend als handzeep.

bronner2

Naast de traditionele (vloeibare) zepen maakt het merk inmiddels ook ‘nevenproducten,’ zoals pompjes met handzeep, haarconditioner en scheergel. Dr. Bronner wil natuurlijk ook een beetje met z’n tijd mee. Persoonlijk zijn we vooral favoriet van de vloeibare zepen en we gebruiken ze zo ongeveer overal voor.  Sterker nog, ze hebben een heel aantal andere cosmetica producten weten te vervangen. De grote flessen zijn handig voor thuis, de middelmaatjes passen goed in het rekje onder de douche en de kleine flesjes nemen zo lekker makkelijk mee op reis. Je hoort het: Dr. Bronner heeft er twee fans bij!

Kortingsactie

bronner5

Misschien ben je benieuwd geworden naar de producten van Dr. Bronner’s en wil je ook eens zo’n ‘magic soap’ proberen? We hebben een leuke kortingsactie voor je geregeld, bij onze favoriete webshop, Big Green Smile. Tot eind september krijg je op alle vloeibare zepen en op de blokken zeep, dus op alle traditionele producten, 10% korting. Een leuke manier om eens kennis te maken met het merk! Je kunt alle producten van Dr. Bronner’s hier bekijken en, als je wilt, ook meteen bestellen.

Wij zijn erg benieuwd wie van jullie er ook al ‘aan de Dr. Bronner’s is!’ Welke geur is jouw favoriet? En als je het merk nog niet kent; naar welk product ben je vooral benieuwd? We horen het graag van je!

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij een online aankoop doet, wij een klein percentage van het aankoopbedrag krijgen. Wees gerust; jij betaalt absoluut niks meer en wij werken alleen samen met partijen die we volledig vertrouwen. Voor ons is dit een mooie manier om ons blog te kunnen onderhouden.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

38 gedachten over “Dr. Bronner’s – met korting

 1. Leuk! Heb je je haar er ook mee gewassen? Hoe zat het daarna?

  1. Nee, ik heb mn haar er nog niet mee gewassen. Ik heb heel dun haar van mezelf, dus ik heb wel iets meer nodig dan alleen dit.. maar ik denk dat als je ‘makkelijk’ haar hebt, het best wel kan!

  2. Ik was mijn haar ermee, ik heb normaal erg fijn sluik haar. Dat dan normaal wassen futloos word. Mijn haar wordt nu schoon maar iets stugger en dus iets voller… En dat is vergelijkbaar met je haar (de dag) nadat je het gewassen hebt.

   1. Ik moet het gewoon maar eens gaan proberen geloof ik :)

  3. Ik heb een vraag over hoe lang kan ik zo’n vloeibare zeep bewaren. Er is niets vermeld op de fles “gebruiken tot” . Ik heb een fles in de badkamer staan. Ik weet niet meer hoelang geleden heb ik die aangeschaft. Vanmorgen tijdens douchen vroeg ik me af of die er nog goed kan zijn. Weet iemand iets daarover?Alvast bedankt voor een tip.Groeten!!!

 2. Een aantal jaar geleden waren ze verkrijgbaar bij de (toen nog) Natuurwinkel op het Waterlooplein en ik heb toen ik in Amerika was flink ingeslagen, super spul is het inderdaad, zowel de zeep (eucaliptus yay!) als de body balm (groot fan van patchouli limoen). Fijn dat ze weer makkelijk(er) verkrijgbaar zijn hier in NL! :-)

  1. Vind ik dus ook! Ik zie het wel voor me, op een plank met een vetplant ernaast, hihi!

 3. Heb het al bij andere gelezen (geen geduld hahhaha). Voelt wat stugger en juist bij fijn haar is dat prettig toch?

  1. ja maar het is meer dat ik van ongeveer iedere shampoo een soort dood bosje ellende op mijn hoofd krijg, dus ik durf het niet aan. Ik gebruik nu een natuurlijke volume shampoo en dat is 1 van de weinige shampoos waar mijn haar een beetje oké op reageert. Dat wil ik niet verpesten, haha!

   1. Heb je al eens Dr Organic olijf shampoo geprobeerd? Daar was ik al jaren mijn haar mee en ik krijg elke keer complimenten van de kapper dat mijn haar er zo gezond uitziet. Misschien iets voor jou?

    1. Hey, die ken ik nog niet! Die ga ik even opzoeken, dankjewel voor de tip!!

     1. Graag gedaan. Hij is gewoon te koop bij De Tuinen en je hebt er maar weinig van nodig om je haar te wassen. Ik heb een heel gevoelige hoofdhuid en deze shampoo bevalt echt goed.

 4. hey wat grappig Merel en Jamie ik had vorige week een shirtje gekocht bij watmooi en kregen een proef monster binnen van dit merk , nu weet ik eindelijk wat ik er mee moet doen

  groetjes natanja

  1. Hoi! Wat voor verpakking zit er om het blok zeep? Papier of plastic? Ik probeer zo min mogelijk plastic te kopen. Vandaar.
   Groet,
   Corien
   @nomorenewstuff Insta

  1. Klopt, heb ik ook gehoord. Ik ga het binnenkort proberen met de babymild versie!

 5. tenzij het inmiddels is veranderd, zijn niet alle producten van bronner vegan.

  1. oh echt niet? welke producten zijn niet vegan, weet je dat?

   1. Alle zepen zijn vegan, alleen de bodybutters en lippenbalsem zijn niet-vegan omdat er bijenwas in zit :)

 6. Ik ben al een tijdje zo benieuwd naar de producten van Dr. Bronner! Zeker een merk die ik aan mijn lijstje ‘Schoonmaak producten die ik wil proberen wanneer ik uit huis ga, omdat er geen rare stofjes in zitten’ ga toevoegen :). De lavendel handzeep klinkt erg lekker en ik zag zo net ook tussen de comments dat er een patchoeli geur is waar ik ook benieuwd naar ben.

 7. Ik vind ze wel vrij prijzig! Ik heb zelf de vaste zeep een keer via iherb besteld toen de dollar gunstig Was maar daar zijn de producten heel veel goedkoper zelfs nu de dollar minder gunstig Is. Wel jammer anders had ik er wel willen bestellen.

  1. Klopt, iHerb is altijd goedkoper. Helaas betaal je bij iHerb tegenwoordig wel steeds vaker invoerkosten, waardoor je uiteindelijk net zo duur of duurder uit bent.

 8. Ik had laatst een proefmonstertje bij een bestelling van watmooi.nl en wist eigenlijk niet wat ik er nou mee moest, watvoor zeep het nou was. En er verder toen niet meer naar omgekekekn, maar nu snap ik het dus dat hij ook voor heel veel doeleinden gebruikt kan worden.. haha.. nou ik ga dat proefje is opsnorren en het is proberen. ik ben benieuwd!

 9. Ik heb de amandel variant om mijn make up kwasten mee te wassen. Werkt als een tierelier en ik vind het fijner werken dan baby shampoo. Dit schuimt wat minder hard, maar maakt het toch goed schoon. Ik heb de mijne trouwens bij een &Other Stories gekocht in Denemarken, maar die zit er ook eentje in Amsterdam als het goed is. Dus er is vrij makkelijk aan te komen.

 10. Hello from Toronto! I have been using a diluted mixture of Dr Bronner’s as shampoo for about a year now and I love it! I have very sensitive skin and scalp and this soap has done wonders for me. I use a mixture of apple cider vinegar+water in a spray bottle as my ‘conditioner’ afterwards. Life changing (and very cost effective, too!) :)

 11. Ik heb geprobeerd mijn haar ermee te wassen. Ik durf niet naar sail. Ben bang dat ze mijn haar voor touw aanzien en hun schip ermee vastknopen…. Geen succes! Ga morgen nog keer proberen. Maar ben bang dat niet werkt. Als tandpasta werkt het wel!

  1. haha oeps! Ik heb het nog niet geprobeerd, maar zo te lezen laat ik dat dan ook maar even zitten ;)

 12. Ja oeps, dat dacht ik ook… Maar MAAR er is wel heel veel volume in mijn haar. Vanmiddag ook gewassen en daarna een beetje kokosolie in de lengte gedaan. Tina’s haar lijkt plat naast dat van mij! T voelt niet glad of lekker. Maar het zit wel!

 13. Ik heb een vraag over hoe lang kan ik zo’n vloeibare zeep bewaren. Er is niets vermeld op de fles “gebruiken tot” . Ik heb een fles in de badkamer staan. Ik weet niet meer hoelang geleden heb ik die aangeschaft. Vanmorgen tijdens douchen vroeg ik me af of die er nog goed kan zijn. Weet iemand iets daarover?Alvast bedankt voor een tip.Groeten!!!

 14. Whahaha
  Ik ben gewoon een jaar te laat voor die 10% korting ?

 15. Kan de tea tree shampoo ook voor katten? Ik heb m namelijk altijd voor de hond gebruikt maar bij katten moet het heftig verdund zijn anders is het giftig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *