Een weekendje Gent

gent23

De afgelopen tijd zijn wij niet naar heel veel bloggerevents geweest. Naar bijna geen enkele eigenlijk. Dat heeft vooral te maken met tijdgebrek, maar ook met het feit dat niet alles even goed past bij ons blog. Toen we een uitnodiging kregen voor het Provamel event in Gent wisten we meteen: dit gaat tof worden. Want: vegan food en vegan bloggers PLUS Gent is geweldig. We hebben er absoluut geen spijt van gekregen dat we zijn gegaan, want het was fantastisch. We laten je in dit verslag zien wat we allemaal hebben gedaan en hebben… eh gegeten, hihi! Ook hebben we nog twee toffe hotspots voor je ontdekt in Gent, als een soort bonus. Veel leesplezier!

Het betrof een tweedaags, internationaal bloggersevent. Dat betekent dat er bloggers uit de UK, Barcelona, Spanje, België en Nederland waren. Dat was natuurlijk alleen al geweldig, want internationale bloggersvrienden maken is toch wel the next level leuk. Zo weten we nu al dat we naar een winkel van een blogger in Barcelona willen en dat als we weer eens naar Hamburg gaan, we koffie gaan drinken met Lena. Ook hebben we twee ontzettend lieve meiden (Pixie en Sasha) uit Londen leren kennen. We zeggen het heel vaak, maar we gaat het nog eens herhalen: bloggen verrijkt je wereld op zoveel manieren. Het is de allerbeste manier om nieuwe mensen te leren kennen, als je het ons vraagt. Goed, laten we beginnen!

gent11

Jamie en ik zaten vrijdagochtend giechelend als kleine meisjes in de Thalys. Het was voor mij de allereerste keer dat ik met de Thalys reisde, dus ik was al excited.  Als we bij wijze van spreken op en en neer hadden mogen gaan met de Thalys, en dat was het, dan had ik het al leuk gevonden. Maar het werd nog veel beter! Aangekomen op Gent Sint Pieters werden we met de taxi naar een prachtige plek in het centrum gebracht: StudioMie. We hebben eerst tien minuten onze ogen uitgekeken: wat is dit voor ruimte?! Het bleek een woonhuis met atelier + bed and breakfast te zijn. Met een geweldige binnentuin waar workshops en diners worden georganiseerd. Zo ver als je kon kijken zagen we planten, hout en mooie lampjes. Ons kun je niet gelukkiger maken.  (dachten we, maar hierover later mee)

gent6

 

gent12

We begonnen met een glaasje bubbels of een lekker vers groentensapje – waar je maar zin in had, en een warm welkomstwoord van de organisatie. Alle bloggers kregen de kans om zichzelf voor te stellen en daarna werd al gauw duidelijk dat we een fantastisch programma zouden gaan volgen. We hadden namelijk van tevoren geen idee en de organisatie hield het allemaal nog een beetje spannend. Zo vielen er woorden als ‘kampvuur’ (huh? in een hotel? hoe dan?) ‘de stad ontdekken…’ en ‘biologische boerderij.’ Maar wat dat allemaal te betekenen had? Geen idee. En wat was het lekker om ons daar eens aan over te geven. We realiseerden ons dit weekend dat door De Groene Meisjes we heel veel in eigen handen hebben. We doen, regelen, plannen en organiseren alles zelf. Dat is fantastisch en heel voldoeningschenkend, maar het is ook heerlijk om eens aan een ander over te laten wat er gaat gebeuren, hebben we gemerkt.

gent9 gent10

Na het welkomstwoord werden er hapjes uitgedeeld en daarna gingen we aan tafel. Wat bleek? De beroemde Julie, aka Rawfoodchef Julie, had een maaltijd voor ons bereid! En niet zomaar een lunch: een 4-gangen lunch! (als het er al niet meer zijn. Misschien vergeet ik er eentje, er was ook zóveel eten!) Julie kan echt toveren met rawfood, ongelooflijk! En kijk dan hoe prachtig de tafel gedecoreerd was. Ik kreeg echt 100% Kinfolkvibes all over me. (het hele weekend)

gent14 gent13

Maar heel even serieus: rauwe lasagne? Chocolade-sinaasappeltaart met cashew ijs erbij? Draag ons maar weg hoor.

gent17 gent8 gent16

Na de lunch was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We gingen aan de slag met drie creatieve workshops die allemaal stiekem een beetje het thema ‘kerst’ hadden. Hierover gaan we jullie later meer vertellen, want Provamel heeft een erg mooie kerstcampagne bedacht, die wij graag willen steunen de komende tijd. Tijdens deze workshops gingen we kerst op een duurzame manier benaderen. Dus: hoe kun je zonder een traditionele kerstboom in je huis (want er worden gewoon veel en veel te veel bomen gekapt ieder jaar,) toch het kerstgevoel in huis creëren? En welke DIY-cadeautjes zou je aan je loved ones willen geven? Maar ook: hoe kun je restmaterialen op een creatieve manier gebruiken?

gent18 gent22 gent20 gent21 gent15

Dit resulteerde in: een zelf gemaakte kerstboom van afval, totebags die we met bladeren en groenten hebben bedrukt en handgemaakte zeep. Wat een geweldige ideeën allemaal! En ook al zijn wij niet de meest artistieke zielen die hier rondlopen, we waren nog best wel trots op onze eindresultaten! Los daarvan was het gewoon heel erg leuk om eens een middagje creatief bezig te zijn. Dat doen we veel te weinig!

gent19

Na de toffe workshops namen we afscheid van StudioMie. Met een beetje pijn in mijn hart, want deze plek was echt een walhalla voor mij. Alleen al die prachtige bloemen en planten.. ik wilde álle foto’s met jullie delen, maar dan werd dit verslag echt veel te lang. Nu ben ik per ongeluk vergeten foto’s te maken van het volgende programmaonderdeel, dus dat scheelt weer ruimte. Na de workshops gingen we namelijk een boottocht maken! Maar niet zomaar eentje: we zaten met z’n allen op een gondel en er was een meneer die op pure spierkracht die boot moest voortbewegen. Mad, mad respect. Het was een prachtig moment trouwens. Er zaten allemaal jongeren aan de kant van het water met een flesje bier, er werd een podium opgebouwd voor een muziekfestival dat de volgende dag werd gehouden (Selah Sue schalde over het water,) en de zon begon langzaam te zakken. Een stad vanaf het water bekijken is altijd leuk!

Maar toen kwam het. Hold your breath. We gingen namelijk de plek waar we zouden gaan overnachten. Wij dachten: er is een hotel geregeld. Dat leek ons voor de hand liggend. Maar goed, hoe zat het dan met dat kampvuur dat ’s avonds zou zijn?

gent23

Nou, zou dus. We werden met de taxi afgezet bij Alix Table & Jardin d’ Amis. We liepen door het huiskamerrestaurant, naar de tuin. En dit is wat we aantroffen. Een tuin vol tipi’s. Ik overdrijf niet als ik zeg dat iedereen stil viel en sommigen, waaronder absoluut ik, een beetje emotioneel werden. GLAMPING?! O mijn god. Het zag er adembenemend uit. Ook ín de tipi’s. Er stond een bed met heerlijk beddengoed, een tafeltje vol met Lush goodies, een dienblad met kaarsjes, een geurkaars, chocolaatjes, Provamel goodies en regenlaarzen. Er lag zelfs een kleedje op de grond. Er stond zelfs een flesje water met een glas klaar. En onze bagage stond klaar in de tipi’s, die op naam gereserveerd waren. Als ik terug denk aan dit moment krijg ik gewoon een beetje kippenvel, omdat het zo bijzonder was. Hier kan geen vijfsterrenhotel tegenop. De organisatie (een geweldig eventbureau,) had zelfs voor mooie muziek gezorgd, die door een retro Marshall speaker door de tuin klonk. Er waren zoveel details, ik kan het niet eens allemaal navertellen.

gent24 gent25 gent29 gent28

En dan hebben we het nog niet eens over het diner dat ’s avonds werd gehouden. In de prachtige serre die op het terrein staat, stond een waanzinnig gedekte tafel. Ik heb wel duizend foto’s en snaps (foto’s op Snapchat) gemaakt, omdat ik gewoon niet kon geloven hoe gedetailleerd alles was uitgewerkt. Ik heb daar zoveel bewondering voor, ik zou het zelf niet kunnen. Het diner werd verzorgd door het personeel van Alix  en het was heerlijk. Er kwamen grote schalen met vegan food op tafel, allemaal om te delen. Daarna was het tijd voor dessert: rijst-kokospudding en avocadotaart. No words.

gent36 gent30

Na het eten stond de volgende verrassing alweer op ons te wachten: een kampvuur! YESS. Maar niet alleen dat. Ook vegan marshmallows om te roosteren. En niet alleen dát, ook een echte theesommelier dus ons van alles over thee kwam vertellen. Het was zo boeiend en het was zo leuk om de theesommelier te zo vol passie te horen vertellen over thee. En ook al was het elf uur ’s avonds, het was heerlijk om daar te zitten, onder een kleedje, en nieuwe dingen te leren.

gent26 gent27

Voordat iedereen naar zijn eigen tipi ging, genoten we nog eventjes van het kampvuur en de lampjes op het terrein. Morgenochtend zouden we vrij vrroeg weer weg moeten, dus we konden er maar beter nog even van genieten. Wat was dit een waanzinnige ervaring – het leek wel een sprookje. Echt de allermooiste bruiloft kan hier nog niet tegenop.

gent35 gent33

De volgende ochtend douchten we met onze Lush goodies (waardoor iedereen hetzelfde rook, lekker harmonieus) en stond er een kopje thee of koffie voor ons klaar. Zo wil ik iedere week wel kamperen. (ohnee, sorry, glamperen)

gent31 gent34 gent32 gent3

Ennnn weer door! Er stond een ontbijt/brunch voor ons gepland bij het mega hippe Superette, in de Hofstraat in Gent. We werden welkom geheten door de Amerikaanse eigenaresse die ons vertelde hoe de Superette is ontstaan. Het is een bijzonder restaurant en bakkerij ineen, waar iedereen zich thuis zal voelen. Het brood is hier WAANZINNIG lekker en het is gewoon een heel toffe tent, die voor ons aanvoelde als een combinatie van Berlijns en Amerikaans, met een sausje van de Gentse gastvrijheid. We loved this place!

gent1 gent2 gent4

Vervolgens werden we naar de locatie voor onze laatste activiteit gebracht. Inmiddels hadden we het als groep zo gezellig met elkaar dat iedereen begon te voelen: ik wil nog geen afscheid nemen! Het was gewoon veel te leuk allemaal. Op deze biologische boerderij kregen we van een jonge tuinder van alles te horen over het verbouwen van groenten zonder wat voor bestrijdingsmiddelen dan ook maar. Laurent, de tuinder, heeft een opleiding gevolgd in Engeland, waar biologisch groenten verbouwen echt een ‘ding’ is. Hij heeft ons allerlei trips en tricks geleerd, bijvoorbeeld: gebruik een witte muur om het zonlicht te weerkaatsen. Of; gebruik bloemen om bijen aan te trekken die heel geschikt zijn voor de bestuiving. Of: bouw muurtjes van planten die de ergste wind tegenhouden. Heel, heel interessant allemaal!

gent5 gent7 gent37

Maar natuurlijk kwamen we hier niet alleen om te luisteren. We gingen zelf aan de slag! Chef Nicholas heeft ons aan het werk gezet, in groepjes, om een 3-gangen diner te bereiden met groenten uit de tuin. Dit was niet alleen heel leuk om te doen, maar ook heel leerzaam. Wij maakten samen met Lena (de Duitse blogger,) het dessert. Een gazpacho van groene tomaten, met een sojaroom en gekarameliseerde granola. Om eerlijk te zijn: het was behoorlijk lekker geworden! (mag je natuurlijk eigenlijk niet van je eigen gerecht zeggen) De granola was vrij gemakkelijk om te maken, dus dat recept willen we graag eens delen op onze site.

Daarna, om een uur of 3 in de middag, was het tijd om afscheid te nemen. Daar had duidelijk niemand zin in. Er werden adressen en telefoonnummers uitgewisseld en al op de terugreis naar huis zaten we in de trein te appen met de meiden uit Londen. Ook werden er tientallen foto’s op Instagram geplaatst en die moesten natuurlijk allemaal geliked worden. We kwamen thuis met een overload aan inspiratie en een extreem blij gevoel.

We hadden dit weekend, en nu ook weer, nu ik dit schrijf, een enorm gevoel van dankbaarheid. Dat we zo’n fantastisch, groen en vegan weekend hebben mogen meemaken, met bloggers die allemaal in dezelfde modus zitten, dat is gewoon iets waar wij enorm dankbaar voor zijn. Soms bekroop me het gevoel “waar verdien ik dit aan?!” Toen ik dit hardop uitsprak, zei Maaike: “Je moet het omdraaien. Iedereen verdient dit.” Dit weekend was het blijkbaar onze beurt, wow. Dus duizend keer dank aan Provamel, voor de geweldige organisatie van dit weekend. We zullen het nooit vergeten!

We hopen dat jullie het leuk vonden om dit mega lange verslag te lezen en zo een beetje met ons samen op pad te zijn geweest.  Wij vonden het in ieder geval heel leuk om met jullie te delen en we hopen jullie de komende tijd weer te gaan voorzien van inspirerende gerechten en artikelen. Het weekend heeft ons goed gedaan, want na het maken van een boek kan je best wel een beetje inspiratieloos achterblijven. Zo’n weekend is perfect en precies wat we nodig hadden!

Veel liefs,

Merel en Jamie.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

58 gedachten over “Een weekendje Gent

 1. Wauw!! Mooie foto’s, mooi verslag. It sounds like haven onze earth. Jullie verdienden het !! Xx

 2. Wow meiden, wat een super tof weekend zeg! Ik heb zo genoten van dit verslag, heel mooi hoe jullie ons als lezer helemaal meenemen in de ervaring. Dat had wat mij betreft heus langer gemogen ;) Zeker dik verdiend, en fijn dat jullie zo konden opladen na al het harde geklus aan jullie prachtige book! Chapeau!

 3. Oh dat ziet er echt super uit! En de Chocolade-sinaasappeltaart met cashew ijs ken ik nog. Heb een keer gegeten in het pop-up restaurant van Julie, paar jaar geleden in Gent. Ik heb nog nooit zo ontzettend lekker gegeten. Denk er nog weleens aan terug. Ik ga maar eens neuzen op haar blog.

  1. Oh en misschien als alternatief voor alle kerstbomen die gekapt worden, het initiatief adopteer een kerstboom. Je zoekt een boom uit en na de kerst lever je hem weer in. Boom wordt terug geplaatst in het veld (met een nummer eraan) en het jaar erop kan je hem weer ophalen. Zo heb je jaarlijks dezelfde boom! (Als hij te groot wordt kan je ook een andere uitzoeken.)

   1. He wat een leuke tip! Dat ken ik nog niet. Gelukkig zit het ook bij ons in de buurt, ik ga het gelijk aan het thuisfront voorleggen :)

   2. Bedankt voor de tip! Heb er gelijk een geadopteerd voor dit jaar =]

 4. Ziet er inderdaad allemaal belachelijk pinterest-waardig uit! (op de positieve manier :) Bedankt voor de adresjes, leuk om weten dat je in de Superette ook vegan terecht kan, dat ga ik ook eens testen dan! Fijn dat jullie zo’n fijn weekend hadden, het enthousiasme spat er inderdaad vanaf :)

 5. Wauw, wat een ontzettend tof weekend moet dit geweest zijn! Zo’n soort bloggersevent heb ik werkelijkwaar nog nooit voorbij zien komen. Gaaf om ook eens internationale bloggercollega’s te ontmoeten, en mee te mogen doen aan al die geweldige workshops. En oh, die lunch…

 6. Waauw, supertoffe foto’s, het zag er echt zo leuk uit! Glamping zou ik op die manier ook wel eens willen doen :-)

 7. Het ziet er echt super mooi uit, het lijkt wel een sprookjes wereld. Ook lijkt het mij fantastisch om zo luxe te kamperen met zo veel leuke mensen. En jullie hadden dit zeker verdient!!

 8. Wat super dat jullie deze reis zo uitgebreid delen. Ik heb nu een heerlijk vakantiegevoel!

 9. Superleuk om te lezen!! Ik kan helemaal met jullie meegenieten. En wat een prachtige foto’s ook… Klinkt als een meer dan geweldig weekend:)

 10. Jemig wat prachtig allemaal! Die tent, dat vuur! Fantastisch meiden. Ik kan me voorstellen dat het enorm leuk was :)
  – X Marloes

 11. Echt een heerlijk verslag. Het straalt jullie enthousiasme uit en geeft een heel relaxt gevoel. Heel fijn om te lezen. Dat eten ziet er ook allemaal fantastisch uit, ik krijg spontaan honger.

 12. Wauw, zo fantastisch ik kan het helemaal meevoelen. Zo leuk geschreven. Momenteel zit ik een beetje in een dip omdat ik niet weet wat ik met mijn leven wil..Maar genieten van de kleine dingen in de natuur en al dat mooie wat ons zomaar gegeven wordt..Dat je daar zulke fijne gerechten mee kan maken en zoveel over kunt leren.. Is toch geweldig! Door jullie verhaal ben ik weer een beetje opgepept, ga zo door!

 13. Wauw wát fantastisch allemaal! Ik merkte op instagram al dat jullie enorm aan het genieten waren en dat straalt alleen maar door in dit artikel. Wat ziet het er allemaal ontzettend mooi, leuk, lekker en perfect uit zeg! #jaoers. Nee hoor jullie hebben het verdiend! Na het keiharde werken aan het boek lijkt zo’n weekend even de regie uit handen geven me heerlijk. Ik ben uiteraard ook nieuwsgierig naar de kerstideeën/lijn van provamel. Nogmaals, wat een prachtige foto’s zeg!

 14. Wauw wat super allemaal, ziet er prachtig én heel lekker uit! Ook fijne planning zo net nadat jullie je boek klaar hebben.

 15. Wat een bijzondere ervaring! Jullie zijn zo heerlijk enthousiast

 16. Wat heeeeeeeeerlijk voor jullie dat een event ZO geweldig geregeld is en zo fantastisch bij jullie past. Supergoede match, yay! Dat blijft het leuke aan bloggen, gelijkgestemden tegenkomen, of het nou bloggers zijn of bedrijven. :)

  1. Cool he? We kregen ook al berichtjes van bloggende vrienden die zeiden : wow, dat event is echt op jullie lijf geschreven! Dus het is ook nog eens heel knap om er de goede mensen voor te selecteren. Het is allemaal erg goed gelukt!

 17. Geweldig, hoe idyllisch allemaal? Ik word hier heel blij van!

 18. Waauw dit klinkt als een geweldig weekend! En die tipi’s zien er echt geweldig uit, ik ben jaloers!

 19. Wauw, wat mooi aangekleed allemaal en heel tof die zitkuil met kampvuur en tipi’s! Daar kan geen luxe hotel tegenop denk ik. Tijdens het lezen kwam er in me op dat jullie zo enorm dankbaar overkwamen, leuk om aan het eind te lezen dat jullie dat zelf ook benoemen. Voor sommige bloggers zijn dit soort dingen misschien al wat standaard geworden, maar hoe jullie het beschrijven is het voor lezers ook veel leuker om mee te lezen, het lijk nu of ik er zelf ook even bij was :) Heel leuk en het is julllie zeker gegund!

 20. Ik was al mee aan het genieten op instagram, maar met deze enthousiaste blogpost ben ik al helemaal vrolijk geworden. Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad. en weldegelijk erg verdiend na al het harde werken aan jullie boek ;-)

 21. Oh wauw, wat ziet dat er prachtig uit. En wat een geweldig evenement. Ik krijg er helemaal goeie marketing kriebels van. Dat bedoel ik echt positief. Ben ontzettend benieuwd naar de kerst campagne en ik ben erg geïnspireerd om in een tipi te kamperen!!! Zo cool :)

 22. Wauw, ik geniet gewoon mee met jullie. Wat heerlijk om dit heerlijke verhaal te kunnen lezen! Ik krijg er inspiratie van :)

 23. Ziet er echt fantastisch uit! En wat zijn die totebags leuk! Ga ik zeker eens zelf uitproberen :)

 24. Heerlijk verslagje! Blij dat jullie het zo naar jullie zin hadden in ‘mijn’ Gent ;-)

 25. Wauw, by far een van de mooiste events die ik al gezien heb! En stiekem een beetje trots dat het in Gent was, ik zit er namelijk op school en spendeer er dus het grootste deel van mijn tijd! Ik wil trouwens al lang eens naar de Superette en nu zeker!

  1. Gent hebben we altijd al een geweldige stad gevonden! We zijn er nu 3 keer geweest en hopen binnenkort terug te gaan voor een street-art tour en nog wat andere adressen :)

 26. Wat een prachtige foto’s alweer! Ik heb zelf een aantal jaren in Gent gewoond, dus wat ben ik blij (en trots!) dat het jullie goed bevallen is :-)

 27. Wauw wat een mooi verslag + foto’s! Fijn om te lezen dat jullie zo hebben genoten, het is jullie onwijs gegund!

 28. Ohhh en ahhhh en de Supperette en al!! Ben er gaan eten: super lekker en gezellig. Prachtige post, ik krijg stiekem al zin in Kerstsfeer!!

  1. Dankjewel! en dat laatste was stiekem natuurlijk ook een beetje de bedoeling :)

 29. Woah, wat ziet dat er allemaal super awesome uit zeg! Door de vele foto’s heb ik helemaal het idee dat ik er ook eventjes bij was, de sfeer komt echt heel goed over. Dus euh nee, ik vond het echt niet erg om “dit mega lange verslag te lezen”, integendeel: superleuk juist! Oh, en die tasjes met bladeropdruk. Liefde!

  1. Gelukkig ;) Dat heb ik nou altijd met jouw fotodagboeken. Je wilt gewoon niet dat het stopt ;)

 30. Aaah, jullie foto’s zijn geweldig. De sfeer spat er zo van af! Ik ben zo blij dat ‘de Groene Meisjes’ eens naar mijn stad zijn afgezakt. Hopelijk komen jullie ook snel terug, er valt hier zoveel te ontdekken en te beleven, niet alleen op veggie/vegan vlak. :-D

 31. Wauw dit is echt adembenemend mooi! Zo tof zeg om in zo’n tent te overnachten en dan al die details. Zelfs als lezer ben ik er stil van. Heel gaaf!

 32. Als jullie nog eens in Gent zijn, bezoek dan zeker eens Lokaal! Dit adresje is ZO ontzettend de moeite waard (;
  Lekker, vers, lokaal, vegan / veggie, budgetvriendelijk, prachtige menukaart, zalig lekkere thee… En Arno bedient je met een big smile (;

  Geen website, wel Facebook: https://www.facebook.com/LokaalGent/?fref=ts

 33. Wauw, wat geweldig! Echt een sprookje inderdaad:)
  Ik hou van kamperen en verkies dat zeker boven welk hotel dan ook! Maar glamperen heb ik nog nooit gedaan;)
  Echt super tof!
  Ik zou het persoonlijk trouwens leuk vinden een artikel te lezen met meer tips voor biologisch farmen. Of wellicht hebben jullie de naam van die tuinder voor me. Ben ik erg in geïnteresseerd!

  Liefs

 34. Ik woon in Gent en weet dus nog veel leuke adresjes zijn, :) zoals, true beans, fithap ( geweldige salades en juices ), moor & moor, oh ja en den hoek af, super lekkere koffies :) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *