Eerste Keren Lijst #2

eerste keren lijst 1

Eind januari schreef ik over mijn Eerst Keren Lijst. Ja, dat is een echt ding, die lijst van mij. Ik houd letterlijk een lijst bij van dingen die ik voor het eerst doe. Het is voor mij een manier om bij te houden wat ik zoal voor ontwikkelingen doormaak en welke leuke dingen ik meemaak. Omdat het helemaal niet allemaal heel erg belangrijke of grote dingen zijn, kan ik me zo voorstellen dat dit over vijftien jaar heel vermakelijk gaat zijn om terug te lezen. ‘Uit het spannende leven van de 29-jarige Merel,’ wordt de titel van het boek dat ik erover ga uitbrengen, denk ik. (En dan ga ik het ook als audioboek inspreken, heb ik net  bedacht.)

Tussen eind januari en nu, medio april, is er een heleboel gebeurd. Leuke dingen en minder leuke dingen en dat is allemaal oké. Door het allemaal een beetje bij te houden voor mezelf, houd ik mijn Eerste Keren Lijst nog wat fanatieker ben dan normaal. Dat is soms wel prettig, omdat de tijd zo snel gaat en ik af en toe geen idee meer heb van wat nou wanneer gebeurde en hoe dat aanvoelde. Omdat ik vind dat je niet alles hoeft te vertellen op Het Internet, heb ik een selectie gemaakt van de dingen op mijn Eerste Keren Lijst (periode februari-april) die ik met jullie wil delen. Heel spannend is het allemaal niet hoor – grappig misschien wel.

Ethiopisch eten (met Lianne, in Rotterdam.) 
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik heel wat (exotische en minder exotische) keukens heb uitgeprobeerd, maar Ethiopisch eten? Nee. Maar nu dus wel en wow, dat was dus echt heel erg lekker. Het idee is dat je een grote glutenvrije pannenkoek hebt en allemaal bakjes met kleine gerechtjes, die je vervolgens in die pannenkoek opeet. Je deelt met je tafelgenoten, wat ik een heel leuke manier van eten vind. Ik ben wel erg benieuwd geworden naar meer Afrikaanse keukens nu, dus misschien is dat iets voor mijn volgende editie van de Eerste Keren lijst.

Op date geweest via internet. 
Ja zeker, jullie eigen groene meisje. Op date. Hmmm hmmm. Ja, wat zal ik ervan zeggen? Het bleef niet bij die ene keer. Het werden er meer. Maar dan wel met verschillende personen. Ik vind het allemaal nogal wat. Dat hele via internet afspreken vind ik extra ingewikkeld. Val ik niet heel erg tegen? Ben ik eigenlijk niet Heel Erg Stom? Wat als diegene in het echt heel erg tegenvalt? Veel liever ontmoet ik iemand in real life, maar dat willen we allemaal wel en als we even heel eerlijk zijn, dan is dat vaak alleen weggelegd voor de lucky bastards onder ons. Hoewel, het overkomt mij ook wel eens, maar dat daten blijft hoe dan ook gek, ook als je elkaar al wel hebt gezien. Ik word al ongemakkelijk bij het schrijven over dit onderwerp, dus dat is misschien meer iets voor een later moment.

eerste keren lijst 2

Met iemand via Twitter afgesproken, in Berlijn (geen date.)
Ja, dat was leuk. Ik zat in een cafe en opeens was er een tweet en een uur later was er een ontmoeting. (again: geen date.) Zoiets zou ik vroeger nooit hebben gedaan, want waarom zou ik? Ik vond het niet nodig. Tegenwoordig denk ik alleen maar: ja hoor, doe maar. Interessante mensen ontmoeten is altijd goed. Het was leuk en gezellig en ik denk dat ik het zeker nog eens zou doen.

Naar een feministische pubquiz geweest.
Wat ik hierover wil zeggen is: ik wist niet eens dat er zoiets bestond. En: wat een leuke mensen komen hier. En ook: ik hoop nog naar duizend quizes te gaan in Berlijn.

Audioblogs opgenomen.
Dit is een project dat ik met Andrew doe en wow, wat vind ik dit tof om te doen. Audio heeft sowieso wel mijn interesse, omdat ik heel erg hou van luisteren. Ik spreek dus blogposts in en deel deze met jullie hier op De Groene Meisjes. Andrew en ik hebben nog heel veel plannen, dus voorlopig zijn we nog niet klaar. Ik ben erg blij met deze stap!

Met Maarten naar Berlijn geweest.
Maarten is al honderd jaar mijn beste vriend, maar nooit waren we eerder samen naar Berlijn geweest. Opeens moest het er van komen en voordat we het wisten, hadden we een datum en tickets. Het was fantastisch. Het was echt het allerleukste weekend Berlijn in heel lange tijd. (en het is altijd al zo leuk. Moet je nagaan hoe leuk.)

In mijn eentje naar Antwerpen voor filmopnames.
In Antwerpen was ik nog nooit in mijn eentje geweest, terwijl het zo goed kan. Het is een heel vriendelijke, gezellige stad. Je kunt er met gemak in je eentje rondlopen.
Ik was er voor filmopnames voor Provamel – ook voor het eerst – en dat deed ik – again, voor het eerst – in mijn eentje. Ik vond het allemaal behoorlijk spannend om dit te gaan doen, maar alles ging goed en ik had het hartstikke leuk in mijn eentje in Antwerpen. GIRLBOSS! 

Een bloggersevent gehost. 
Een te gekke eer om te mogen doen: een bloggersevent in Utrecht hosten. Nog nooit eerder zoiets gedaan, of zelfs maar iets wat erop leek, maar ik vond het echt heel erg leuk! Dit soort dingen zou ik graag meer willen doen. Dat is dus ook iets dat je leert als je zo’n lijst bijhoudt – je gaat beter zien wat je allemaal wel of niet leuk vond en wel of niet vaker zou willen doen. Mooi vind ik dat.

Een broodje falafel met pindasaus gegeten. 
Ja, wist ik veel dat pindasaus op falafel zo lekker was?!

Grappig eigenlijk he, wat je allemaal meemaakt terwijl je denkt dat je gewoon heel druk bent en je leven ‘gewoon’ aan het leiden bent? Jullie zouden dit ook echt eens moeten doen. En voel je dan ook vooral vrij om dingen met mij te delen, want dat vind ik het allerleukste ooit. Gooi je eerste keren op mij alsjeblieft. Houd een beetje rekening met eventuele minderjarige meelezers, maar verder: kom maar door! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

46 gedachten over “Eerste Keren Lijst #2

 1. You go girl ♡
  En dat je ons maar lang mag inspireren!
  BuenasDias ☆

 2. Ethiopisch eten.. Interessant! Afspreken via internet vond ik ook altijd eng, toch heb ik mijn vriend ook 2 jaar geleden op Tinder ontmoet hihi :) liefs xx

 3. Wat een goed idee om zulke dingen bij te houden. Anders sta je er eigenlijk niet echt bij stil.

 4. Wat leuk om te lezen en ik vind het echt bijzonder dat je die lijst echt bijhoudt! Ik denk dat ik dat echt niet zou kunnen omdat ik al in paniek zou raken over wat er wel en niet op mag. Zo zou ik me echt afvragen of mijn eerste bezoekje aan Marqt laatst er wel echt op mag, want dan zou ik ook mijn eerste bezoekje aan die andere AH waar ik normaal nooit heen ga er op moeten, enz. :’] Hoe dan ook, wel heel leuk om het van anderen te zien en ik denk ook voor jezelf om later terug te zien, haha! En ik ben trouwens heel benieuwd naar je internet-date ervaringen, wat mij betreft mag je daar zeker over schrijven! (:

 5. Wat een fijne eerste keren. Knap dat je via Internet afspraakjes hebt gemaakt. Dat lijkt mij vreselijk spannend! Ik heb laatst voor 50 mensen een presentatie gegeven. Super spannend maar toen het lukte was ik wel trots!

 6. Hahha, vooral die laatste is een hoogtepuntje (: Nee, super leuk lijstje zeg, wat gaaf dat je dit allemaal bijhoudt! Ik heb soms wel een moment dat ik denk van ‘hee, wanneer deed ik dat ookalweer voor het eerst?’ en dan lijkt het met echt terug als je dat terug kan lezen. Op naar meer (leuke) eerste keren zou ik zeggen?

 7. deze zomer voor de eerste keer vrijwilligerswerk doen, met de bus naar Budapest reizen, alleen op groepsreis gaan, …
  ik hou er momenteel van om mijn grenzen te verleggen!
  jouw lijstje is erg leuk! ik wil graag nog eens Thais gaan eten met m’n ouders en ook wel eens sushi afhalen!

 8. Wauw wat gaaf als je het allemaal zo terug ziet. Het is exact wat jij zegt: meestal sta je er gewoon echt niet bij stil hoeveel dingen je voor de eerste keer doet. Echt een eye opener voor mezelf wat dat betreft om daar toch wat vaker bij stil te staan. Met stip op nummer 1 staat bij mij voor de eerste keer alles rondom onze nieuwe woning. Deze wordt volgende week opgeleverd maar ik doe hierdoor zoveel nieuwe -enge- dingen (ook weleens minder leuk haha). Soms knijp ik mezelf en vraag ik mij af of ik die persoon ben die dat ene ding regelt of een planning maakt (lees: ik ben super choatish). Echt een inspirerend artikel weer.

 9. Wat een leuk idee eigenlijk! Dan ben je toch bewuster van dingen die je voor het eerst doet, en hoe stoer dat wel niet kan zijn.
  Mijn eerste keren de laatste tijd:
  Biedingen gedaan op een huis (god was is dat zenuwslopend het openingsbod doen), en op die manier een huis gekocht!
  In mijn eentje (oké met kinderen op de achterbank) 1,5 uur autogereden om naar Almelo te komen (wel een overwinning want ben geen auto fan zeker niet naar onbekende plaatsen rijden)
  Voor het eerst bij Taj Mahal in Utrecht gegeten, heerlijk!

 10. Volgens mij ontmoeten de meeste mensen hun partner nog steeds voor het eerst in real life hoor… Dus lucky bastards ?

 11. Wat een super leuke lijst! Ik ben nu echt jaloers en wil dit ook gaan bijhouden, haha!
  En falafel met pindasaus klinkt heerlijk!

 12. Wel tof, zo’n lijst! Hoewel pindasaus op falafel me niet heel erg lekker lijkt, haha. Ethiopisch eten is wel inderdaad heel lekker! Althans, ik heb ooit bij een Eritrees restaurant gegeten, en dat was hetzelfde idee, dus ik neem aan dat die keukens ook wel ongeveer hetzelfde zijn. :)

 13. Leuk artikel en leuke lijst! Ik hou (een deel van mijn) eerste keren bij op mijn blog: http://www.hetproefmonster.com. Vooral om mezelf te dwingen nieuwe dingen te proberen. Sommige belevenissen blijven bij die eerste keer (vuurwerk afsteken – doodeng) en andere eerste keren blijken helemaal niet zo spannend, eng en vies te zijn als ik van te voren dacht (sauna).

 14. Wat een leuke lijst, ik kan eerlijk gezegd niet wachten op een blogpost over daten!

  1. hahahahahhaha. ach. wat zal ik zeggen…. hmmm, dat weet ik nog niet hoor ;)

 15. Wat een supergoed idee om dit bij te houden! Lijkt me heel grappig om terug te lezen, en ook motiverend om meer dingen gewoon maar te doen. Ik ga dit ook bijhouden!

 16. Hee Merel,
  mijn eerste keer is dat ik eindelijk een audoblog/podcast heb geluisterd, en wel die van jou over het ideaalbeeld :).
  Het raakte me en het is heel erg prettig om te luisteren naar je stem. Bedankt hiervoor het is much appreciated.
  Maybe one day I’ll be who I wanna be.

 17. Ha wat een leuke dingen! Als je daar inderdaad bij stil gaat staan, al die ‘gewone’ dingen die de eerste keer blijken te zijn :) Heel leuk!

 18. Net de eerste ooit keer geskyped, met m’n ouders! Ik verblijf een half jaar in Zweden, heel boeiende periode vol nieuwe indrukken, maar ik ben nu net aan de periode gekomen dat je ineens ook gaat beseffen wat er allemaal toch ook echt goed is aan je heimat. Alleen apprecieer je die dingen niet zo als je niet eerst een lange tijd weg bent. Het was het eerste echte contact met thuis sinds enkele maanden en het was heerlijk om in een vertrouwde taal te spreken en vertrouwde gezichten te zien :) Dus het was meer dan gewoon een eerste keer skypen, eigenlijk. Het is leuk om eens stil te staan bij hoe waardevol dingen kunnen zijn die altijd zo banaal leken…

  1. Wat fijn dat je op die manier tot het inzicht komt wat je allemaal waardeert aan hier en daar :)

 19. Helemaal leuk! Ga dit misschien zelf ook wel doen, gewoon in een mooi schriftje, bijhouden wat voor een eerste keren ik mee maak en hoe dat voelt. Toevallig had ik vandaag ook een eerste keer: vrijwilligeren tijdens een evenement in Tivoli/Vredenburg. (Wel eerder vrijwilliger geweest op evenementen, maar nog niet eerder hier) Top ervaring! Leuke mensen ontmoet, aan het eind vd dag op terras belanden en nu moe, maar zeer voldaan, lekker thuis op de bank. Heerlijk!

 20. OMG falafel met pindasaus! Waarom heb ik dat niet eerder bedacht!
  En nu een meer inhoudelijke reactie: wat leuk dat je dit doet! Mijn vraag-per-dag-boekje vroeg me laatst ook wat de laatste keer was dat ik iets voor het eerst gedaan had en toen kwam ik tot de ontdekking dat ik eigenlijk best weinig nieuwe dingen doe. Misschien moet ik dat maar eens vaker gaan doen! Ik heb laatst trouwens wel voor het eerst in mijn leven aerial yoga gedaan. Dat was best een uitdaging: op z’n kop aan je benen in een doek hangen en dan ontspannen door blijven ademen :’)

 21. Leuk idee zn lijstje bijhouden. Ik houd wel een film en serie lijst bij welke ik allemaal kijk. Soms best confronterend hoor dat ik zoveel kijk maar ach het is mijn ontspanning en ik ben nou eenmaal een film fanaat.
  Oh daten! The horror gelukkig heb ik dat niet echt hoeven doen en op mijn 19de mijn man al ontmoet. Wel blij te lezen dat ik niet de enigste ben die dat ongemakkelijk vind hihi

 22. Ik hoop ook nog altijd dat ik mijn nieuwe liefde ‘zomaar toevallig’ tegen zal komen, maar diep in mijn hart weet ik eigenlijk wel dat die kans klein is. Mijn ex-vriend en ik zaten samen in klas aan de universiteit en nadat we 2 jaar vrienden zijn geweest, werd hij ineens mijn lief. (om 3 jaar later uiteindelijk toch gewoon mijn beste vriend te worden. Ingewikkelde situatie.) Het kan dus wel, maar soms denk ik dat ik toen al mijn geluk verschoten heb en het dus echt geen tweede keer meer kan… Ik doe niet aan online dating, maar misschien moet ik er toch maar eens mee beginnen. Maar ik vind het zo eng!

 23. Ik zou zo graag naar je audioblogs op “podcast addict” (podcast app voor op android telefoons) willen kunnen luisteren!
  Maak je dit mogelijk voor ons? :)

 24. Wat een leuke lijst! En ik ben blij dat ik niet de enige ben die het spannend vindt om via internet te daten. Echt superstoer dat je het wel gewoon gedaan hebt! Ik zit nog moed te verzamelen…

  1. Okee Merel, je hebt me geïnspireerd. Ik ga ook op een internetdate dit weekend aaahhh… (nee, echt jij hebt me de moed gegeven :) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *