EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: NICOLETTE

In deze rubriek geeft één van onze lezers ons een kijkje in zijn of haar vegetarische/veganistische eetdagboek. Vandaag het woord aan; Nicolette!

“Ik ben Nicolette, getrouwd met Hans en moeder van onze nog thuis wonende zoon Niek en van Groen Meisje Merel. En laat ik ook vooral onze twee Beagles Pip en Mac niet vergeten!
Van Merel kreeg ik de tip voor de Veggie Challenge en daar doen wij nu de maanden juni en juli aan mee met als streven 3 dagen vegetarisch, 1 dag veganistisch en de rest naar keuze maar in de praktijk wordt er op die dagen ook vaak vegetarisch gegeten. Hieronder laat ik jullie een van onze weekend eetdagen zien!”

Als ontbijt plantaardige alternatief  voor bosvruchtenyoghurt met chia seeds, lijnzaad, Baobab superfruit powder en muesli, een beker rooibos thee en een glaasje jus d’orange.

Pip en Mac zijn deze maanden solidair en eten ook vegetarisch/vegan (Yarrah) en ze smullen ervan en dus valt het niet mee ze scherp op de foto te krijgen :)

Tussendoor een bekertje soja latte met een plak notenkoek besmeerd met Alpro soja margarine.

De lunch bestaat uit een volkoren Alinson boterham met Tartex spread en plakken tomaat en een plak Terschellinger Juttersbrood dat we meenamen van vakantie met jam. Erbij een beker Alpro soja banaan.

Het is weekend dus wat hapjes bij een lekker koel glaasje rosé voor Hans en mij en voor Niek zijn favoriet, een blikje Whole Earth drink. Olijven, Turks brood met Hummus, naturel Tortilla Chips met Chili dip en pistache nootjes.

Als avondeten een heerlijke pure pasta uit het veganistische kookboek Puur Plantaardig.

Recept voor 4 à 5 personen:

4 rode uien
2-3 teentjes knoflook
375 gr. tros- of kerstomaatjes aan de tak
3 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
kruidenzout en 4-seizoenenpeper
6 eetl. olijfolie (of meer)
350 gr. pasta (bijv. spaghetti)
450 gr. rucola

Verwarm de oven voor op 150º C.

Zet een grote ovenschaal klaar. Pel de uien en snijd ze elk in 8 parten.
Pers de tenen knoflook boven de ovenschaal uit.
Snijd de helft van de tomaatjes doormidden.
Doe de ui, de kruiden, het zout en de tomaten (de gehalveerde en de hele met steel!) in de ovenschaal.
Giet de olijfolie erbij, hussel alles even door elkaar en zet de schaal 55-60 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de pasta in 2 liter water met wat zout (kooktijd verpakking aanhouden) en giet daarna de pasta af.

Verwijder de takjes van de tomaatjes uit de ovenschaal.
Scheur de rucola met je handen boven de schaal met warme uien en tomaten en schep de hete pasta erdoor. Even proeven of er voldoende zout in zit, draai er wat 4-seizoenenpeper overheen en serveer meteen.

Ons toetje bestond uit peren sorbetijs met gehalveerde peren en daarover, au bain marie gesmolten, pure Tony’s Chocolonely chocolade.

Wauw Nicolette, dat ziet er allemaal geweldig uit! Dankjewel voor je inzending! We gaan de pasta sowieso een keer maken, heerlijk. Enneh…het is duidelijk; lekker eten hoort nou eenmaal bij ons! ;)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: NICOLETTE

    1. Het bevalt ons zo goed dat we op deze manier eten gewoon door gaan zetten en de Veggie Challenge heeft daar een heel goede aanzet voor gegeven!

  1. Leuk! Puur Plantaardig is zo’n fijn kookboek! De pasta met groene asperges en macadamiaboter is ook erg lekker.

  2. Christine.( Pebbles en Lana) schreef:

    Het ziet er allemaal heerlijk uit Nicolette…en de pasta gaan we ook zeker een keer maken.!!

  3. Ziet er allemaal overheerlijk uit Nicolette!
    De pasta ga ik zeker ook eens uit proberen.

  4. Wat leuk Merel dat je ouders meedoen met de Veggie Challenge! En wat ziet het er allemaal lekker uit. Je ziet wel van wie je de liefde voor lekker eten hebt :)

  5. Hoi Merel,

    Ziet er allemaal heel lekker uit.
    Wij eten ook met het hele gezin 2 dagen vegetarisch.
    Ga zeker eens wat uitproberen.
    Pip en Mac tof dat jullie ook meedoen ;-)

  6. Ahwwww wat lief dat je mamsie hierin staat! Ik ben zojuist een beetje gesmolten. Lekkere dingetjes die ze eet ook!

  7. Sylvia & krista en sky schreef:

    Heel erg leuk je deelname hier!!
    Eten zonder vlees kan zo ontzettend heerlijk zijn!!! Die pasta ga ik uitproberen!!

  8. Sylvia & krista en sky schreef:

    Heel erg leuk je deelname hier!!
    Eten zonder vlees kan zo ontzettend heerlijk zijn!!! Die pasta ga ik uitproberen!!

    Yarrah ga ik ook uitproberen bij mijn meiden!

  9. Wat een leuke reacties allemaal! Ben er wel heel trots op hoor, dat mijn ouders (en broertje!!!) meedoen aan de Veggie Challenge! Goed bezig :) Go Veggie! hihi!

  10. Klinkt heerlijk dit recept! Ik had wel een opmerking: als veganist kan je de pasta niet eten, of wordt in dit recept speciale pasta gebruikt? Voor een veganist zijn alle dierlijke producten (dus ook eieren en melk) een no-go.

    1. Ik weet dat melk en eieren niet horen in een Vegan eetpatroon maar als je goed zoekt zijn er wel degelijk pasta’s zonder vandaar dat dit recept dan ook voorkomt in het Puur Plantaardig kookboek.

  11. Heel erg bedankt voor alle reacties! Het was erg leuk om mee te mogen doen aan het Eetdagboek en zeker ook aan de Challenge. Het heeft al veel nieuwe inzichten opgeleverd en we gaan lekker zo door want er is nog veel meer te leren en genieten!

    p.s. Lekker eten idd it runs in the family :-))

  12. Ziet er erg lekker uit allemaal! Die drankjes van whole earth vind ik ook heerlijk, vooral de lemo, smaak.

  13. Wat ziet het er allemaal lekker uit zeg! Leuk om te zien dat de hapjes verantwoord en ook erg lekker kunnen zijn, en die pasta….hmmm, lekker hoor!

  14. Wat leuk dat je moeder meedoet! (En je vader en broertje ook)
    Het ziet er ook heerlijk uit allemaal, ik wil dit ook allemaal maken/eten!

  15. Wat leuk dat je familie ook mee doet zeg! En ik vind dat je best wel lijkt op je moeder, vooral je ogen! :) Ook heel leuk dat de honden mee doen, haha, gelukkig vinden zij het ook erg lekker! Die pasta ziet er super uit, ga ik zeker een keer proberen. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *