Ekoplaza Conceptstore geopend

IMG_3067

Sinds vorige week is Amsterdam een geweldige winkel rijker: de Ekoplaza Conceptstore aan de Stadhouderskade werd namelijk geopend. Ekoplaza is sowieso al onze favoriete winkel om boodschappen te doen, maar dit filiaal is wel heel bijzonder. Heb je even tijd voor een korte rondleiding door de winkel?

IMG_3015 IMG_3018

Onderweg naar de winkel kwam ik deze fiets tegen. En als je naar de overkant van de gracht kijkt – en je kijkt even door het grijze, grauwige weer heen – dan zie je al wat paarsig licht schijnen. Daar is het!

IMG_3021

Kijk, hier dus! Wij zijn trouwens heel enthousiast over het nieuwe, frisse uiterlijk van Ekoplaza. Een compleet nieuwe huisstijl, helemaal van deze tijd. Wij vinden het veel mooier dan hoe het eerst was.

IMG_3025

Binnengekomen zag ik het al: deze winkel is groot! En het voelt eigenlijk meteen een beetje aan als een overdekte markt. Je begint op de groente-en fruitafdeling en loopt dan via het buffet naar de rest van de winkel. Wacht? Het buffet? In een Ekoplaza?! Jawel!

IMG_3029

Je kunt er smoothies, sapjes, koffie en ander lekkers krijgen. Hoe leuk is dat? Terwijl je boodschappen doet genieten van een lekkere warme biologische koffie.

IMG_3032 IMG_3035

Wat ik vooral over de winkel kan zeggen is: alles is ontzettend lekker ruim opgesteld. En alle afdelingen hebben alle ruimte gekregen. Zo is er niet meer één schap met wijn, maar een complete muur vol met kistjes waar flessen wijn in liggen. En natuurlijk liggen de bijbehorende nootjes, zoutjes en toastjes erbij. Erg slim. Ook de cosmetica-afdeling is flink. Het lijkt eigenlijk wel een mini drogisterij ín een supermarkt.

Maar wat ik vooral heel tof vond, waren de hoekjes waar je zelf dingen kunt doen. Zoal olie en azijn inschenken. Of je eigen koffiebonen tappen. En: je eigen notenboter maken!

IMG_3058 IMG_3048 IMG_3041

Ik zag al ouders met kindjes die heel enthousiast werden van het hoge ‘zelf doen-‘ gehalte van deze winkel. En ik dus ook.

Even kort op een rijtje waarom je echt een keertje naar deze Ekoplaza moet gaan:

1. Het is een heerlijk ruime winkel, met een zeer compleet assortiment, en waar je elkaar echt níet voor de voeten gaat lopen.
2. Je kunt er biologische kant-en-klaar maaltijden krijgen en koffie of sapjes drinken tijdens het boodschappen doen.
3. Je kunt er dingen zelf doen.

Je vindt de nieuwe Ekoplaza Conceptstore aan de Stadhouderskade nummer 93, in Amsterdam. Dit is op loopafstand van de Albert Cuypmarkt. In deze buurt hebben we een flink aantal hotspots verzameld voor jullie, dus je kunt je hier wel eventjes gaan vermaken!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Ekoplaza Conceptstore geopend

 1. Oh heerlijk, je eigen notenpasta maken in een winkel! Ik denk zomaar dat deze vernieuwde eko-plaza voor veel moois zal zorgen. Heerlijk artikel, groene meisjes. Enjoy your weekend!!!

 2. Het lijkt me zalig om daar boodschappen te doen. Het ziet er uit alsof ik daar tijdens het boodschappen doen gelijk heel veel kook inspiratie zou opdoen.

 3. O wat ziet dat er tof uit! Wij hebben sinds kort ook een EkoPlaza in Almere, dus dat is al heel wat maar dit ziet er dan nog net even een stapje beter uit. Ga er zeker binnenkort even neuzen!

 4. Het lijkt op de Ekoplaza op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht! Die is ook vrij nieuw. Ook met koffiecorner, drogist en zelfde indeling. Superleuk inderdaad dat het er allemaal wat frisser uitziet!!

 5. Dat ziet er een winkel uit waar ik uren in zou kunnen spenderen! Jammer dat zulke winkels in België heel wat minder goed vertegenwoordigd zijn.

 6. Het lijkt me geweldig om daar boodschappen te doen, het ziet er prachtig uit! Als ik weer een keer in Amsterdam ben weet ik waar ik moet zijn! :)

 7. Daar zou ik heeeeel graag eens boodschappen doen! Helaas woon ik niet echt in de buurt haha!

 8. Ik wacht nog altijd geduldig op een Whole Foods Market hier in Nederland, maar tot die tijd kan je me vinden bij Ekoplaza.. Mooie nieuwe lay-out!

 9. Wauw lijkt me een heerlijke winkel! Die gaat op mijn lijstje voor als ik een keer in Amsterdam kom.

 10. <3 Ekoplaza!! Jammer dat Amsterdam niet om de hoek is voor boodschappen ;). Maar goed, ik ben al blij met de Ekoplaza en natuurlijk Gimsel (ook veel zelf tappen) in Rotterdam. Maar als ik een keer in 020 ben, ga ik zeker kijken!

  1. Ooo Gimsel! Daar zijn wij dan weer heel jaloers op! En niet alleen vanwege de supermarkt, maar dan vooral ook omdat Spirit ernaast zit ;)

 11. Lovely! Jammer dat ik geen Ekoplaza in de buurt heb. Hier ga ik binnenkort wel even kijken.

 12. Prachtige winkel inderdaad. Zo jammer dat dit soort zaken voor een smalle beurs gewoon geen optie zijn. Maar goed dat het er is voor de bewustwording. Hopelijk wordt het door steeds meer zaken ook betaalbaarder. Voorlopig hier alleen het groentepakket van Odin, ook een heel goed concept, en alle mileuvriendelijke dingen die gratis zijn zoals afval scheiden en hergebruik. Ook goed voor de wereld. :)

  1. Dat is zeker een mooi begin! Eigenlijk vinden wij groente en fruit (en enkele basics) ook wel het belangrijkste om biologisch te kopen. Wij kopen zeker niet alles bio, want daar hebben ook wij geen geld voor :)

 13. Aaah, fantastisch! Het duurt nog lang voor ik naar Amsterdam kan, maar dan ga ik hier zeker even langs! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *