Esprit Organic Cotton – kids collectie

Je denkt nu misschien: een artikel over kinderen op De Groene Meisjes? Dat is toch niks voor jullie? Nou…Een paar weken geleden vertelde een vriendinnetje dat ze zwanger is. Hoera! Nu is het een kwestie van nadenken over de perfecte cadeautjes. Je snapt dat wij graag op zoek gaan naar de leukste groene cadeautjes. Ik kan al vertellen dat ik een geweldig vintage regenjasje in gedachten heb. Maarja, dat is pas leuk voor als het kindje een jaar of 2 oud is. Duurt lang. Gelukkig is er ook heel leuke ‘groene’ babykleding te koop! Zoals bij Esprit, waar ze een vrij uitgebreide collectie kinderkleding gemaakt van biologisch katoen hebben. Ik zocht een paar schattige items uit:

espritcollage

Alle artikelen zijn terug te vinden in de kidscollectie, maar om het zoeken wat gemakkelijker te maken heb ik ingevoerd ‘eco’ bij de zoekfunctie. Als je deze link volgt kom je bij alle organic cotton kids kleding terecht!

De prijzen van de kleding variëren van €12,99 voor het mutsje en het sjaaltje tot €35,99 voor de ‘onesie.’ Mijn favorieten? Het superschattige vestje met stippen. Stippen zijn altijd al favoriet bij mij, maar dit is wel héél zoet. Hij is er ook in het marineblauw met wit. Ik vind dat dat ook prima kan voor een jongetje. Dit vestje staat dus hoog op de nominatielijst als het aan mij ligt! En hoe leuk is het dat je, als moeder zijnde, met deze trui een soort look-a-like van je zoon of dochter kan worden?

En ideaal voor winterbaby’s: het sjaaltje en mutsje van organic katoen. Lekker warm en duurzaam! Doordat ze neutraal van kleur zijn, kunnen ze voor jongens én meisjes.

Ik denk dat het wel goed komt met die cadeautjes over een maand of 6!

Nu zijn we heel benieuwd: koop jij kleding van organic katoen voor jouw kindje(s) of de kinderen van anderen? En waar koop jij dat dan?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Esprit Organic Cotton – kids collectie

 1. Schattig! Ik heb geen baby’s in mijn omgeving (jammerrrr) want ik weet zeker dat ik die baby anders mega zou verwennen met allemaal kleding en dingen, haha!

  1. haha ik ook niet! Hooguit van collega’s, maar die kindjes zie ik praktisch nooit. Dus het is voor mij ook nieuw :)

 2. Wat schattig! Mijn zoontje loopt niet in biologisch verantwoorde kleding rond. We hebben wel veel van mijn schoonzus gekregen, dus tweedehands, dus wel verantwoord.
  Biologisch heb ik wel eens naar gekeken, maar ik kwam vaak zulke dure dingen tegen. En als je weet dat ze het maar heel even aan trekken, en je luiers e.d. ook moet kopen vond ik het te duur. Ik zou het sneller denk ik cadeau geven, misschien raar maar ja een cadeautje geef je maar één keer, en voor mn zoontje moet ik het hele jaar geld uitgeven.. Maar dit is wel beter betaalbaar, dus misschien als hij weer iets nieuws nodig heeft :-)

 3. Ik heb zelf geen kinderen, maar geef meestal wel een body uit biokatoen cadeau. Ik koop die bij de Hema en flock er dan meestal de naam van het kind ofzo op, om het iets persoonlijker te maken.

 4. Niet alles maar ik koop well biologische kinderkleding meestal van scandinavische merken zoals maxomorra of duns. Daarnaast maak ik kleding voor ze van bio en gewone stoffen en veel uit de kringloop. Dus ik probeer ze wel groen te kleden (mijzelf ook trouwens)

  1. Wat tof dat je zelf kleding maakt! Zou ik ook wel willen kunnen!

 5. Ontzettend leuk en blij dat steeds meer merken er voor kiezen om verantwoord materiaal te gebruiken. Ik hoop dat Esprit deze kleding ook op een verantwoorde manier laat maken.
  Ik heb veel zwangeren om mij heen, erg leuk! Ik zorg ook altijd dat mijn presentjes van een eerlijk merk afkomen, het liefst van een kleine producent om ze te ondersteunen. Als ik op zoek ga kijk ik altijd op: http://www.greenjump.nl en daar vind ik eigenlijk altijd wel iets dat bij mij past.

 6. Heel veel scandinavische kinderkleding is van bio katoen gemaakt. Zoek eens op Smafolk of Katvig. Zulke geweldige (retro) prints! Lovin it voor mijn boys.
  Succes met zoeken. Er is zoveel leuks :)

  Groetjes,
  Aileen

  1. Bedankt voor de tips! Iets leuks kiezen wordt nu wel lastiger zeg.. Zóveel leuke dingen!

 7. Ik ben nu in verwachting, en tot nu toe is wat ik zelf gekocht heb bio.
  Ik heb ook een aantal wolzijde dingen, die zijn niet heel schattig maar wel super verantwoord en ook goed warmte regulerend.
  Tot voor kort hadden we een leuk Nederlands bio merk: Peaple maar die zijn helaas failliet.
  Nu heb ik vooral, nieuw en tweede hands:
  -Imps en Elfs
  -Sture en Lisa (Scandinavisch)
  -Froy en Dind (Belgisch)
  -Fred and Ginger (Belgisch)

  Ook zwangerschapskleding is leuk, tot mijn verbazing, even een tip voor jullie vriendin, van Fragile, ook een Belgisch merk. Wel duur maar genoeg te vinden op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *