Festive Vintage Bag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik stond in de Urban Outfitters (LOVE that shop) en zag een leuk tasje hangen. Heel geschikt voor het uitgaan, voor feestelijke gelegenheden, of voor wanneer je in the mood voor een sjieke outfit bent. Maarrrr, het is een Urban Outfitters tasje. Dat betekent dat half hipster-Amsterdam er mee loopt. Daarbij komt dat hij in de sale nog 25 euro kostte. Ik wilde hem heel graag, maar toch bedacht ik me: zou het niet leuker zijn om een leuk vintage exemplaar te zoeken? Mensen die mij een beetje kennen weten dat dit betekent dat ik nog dezelfde dag op zoek ging, want nu moést er natuurlijk een feestjestas komen.

Ik ging naar één van mijn favoriete vintagewinkels; Bis, in de Antonie Breestraat. In deze straat (tussen Waterlooplein en de Nieuwmarkt) zitten een aantal vintagewinkels van dezelfde eigenaar. Echt de moeite waard! Ik wierp een korte blik op de tassenafdeling (ze hebben behoorlijk wat keuze!) en mijn keuze was snel gemaakt. Een lange ketting van goud met zwart en het tasje is shiny allover. Precies wat ik mooi vind. Daarbij komt dat de prijs (€20) mij wel aansprak, dus jep, it’s mine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu ik deze tas heb ben ik heel blij dat ik de moeite heb genomen om nog even iets verder te kijken. Hoe leuk ik het UO-tasje ook vond, ik vind het toch nog net iéts leuker om iets originelers te kopen. Dat blijft voor mij het leukste van vintage: je zult niet heel snel precies deze tas ergens tegenkomen. Daarbij komt dat ik het een mooi idee vind om iets wat al bestaat een tweede leven te geven. Ik hoop dat ik deze tas naar heel veel leuke feestjes mee ga nemen! Het begon vannacht in ieder geval goed, tijdens het oud&nieuw feest waar ik naartoe ben geweest :)

Wat is jouw meest recente vintage/tweedehands ‘catch’? 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “Festive Vintage Bag

  1. Oh, superleuk tasje! Ik kijk ook graag nog even verder (vooral bij tasjes en schoenen). Maar deze is wel heel leuk! Mijn laatste 2dehands vondst is echt van honderd jaar geleden, of nouja.. Ik ben al VEEL te lang niet naar een kringloopwinkel geweest. Too bad!

  2. Nice, echt een leuk tasje! Ik kom zelf niet zo heel vaak in vintage-winkels, ook omdat ik er niet heel veel weet te vinden. Maar laatst was ik in de Episode, en wat hadden ze daar een leuke dingen hangen! Het was dat ik even niet zoveel geld had, maar anders… Ik ga binnenkort zeker terug!

  3. Leuk!!:) Met tweedehands items heb je vaak wel iets unieks. Mijn beste vondst is toch wel echte GUCCI pumps voor 1,50. Super blij mee.

  4. Heel erg tof! Ik vind het inderdaad ook één van de grote voordelen van dingen tweedehands kopen dat niet heel veel mensen precies hetzelfde item hebben!
    Mijn meest recente tweedehands catch is een prachtige witte zware vijzel, voor in de keuken. Gekocht bij de Kringloper in Naarden. Erg blij mee! :D

  5. Ik wil zo graag een keer vintage shoppen in Amsterdam! Ik moet zeggen dat ik behalve 1 paar laarsjes een paar jaar terug verder nooit meer iets vintage heb gekocht. Misschien een goed nieuw voornemen voor 2014, weer wat vaker vintage winkels inlopen! :)

  6. Behalve ondergoed en schoenen, koop ik alles tweedehands: kleren natuurlijk, maar ook potten en pannen, dekens en lakens, bijzettafeltjes en unieke prulletjes. M’n beste aankoop is wel een Singer naaimachine geweest anno 1886. Wat heb ik daar een plezier van gehad, en wat heeft me dat een hoop geld bespaard over de jaren! :)

  7. Tasje ziet er echt mooie uit! Ik koop met name tweedehands woonaccessoires zoals schilderijen en soms ook meubels. Mijn voornemen dit jaar is wel om mijn kleren een tweede (vintage) leven te geven :).

  8. Bis Vintage is zeker een leuke winkel! Ik heb daar zelf een soort zwart glimmende slangeleren clutch gekocht. Moet er zeker weer eens heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *