Gare Du Nord Foodfestival

garedunord10

Zoals ik laatst al in een editie van Leuke Dingen schreef: het foodfestivalseizoen is AAN. En hoe. Letterlijk ieder weekend kun je maar uitkiezen waar je naartoe wilt in de grote steden. Ik koos gisteren, Tweede Pinksterdag, voor het Gare du Nord Foodfestival in Rotterdam. Want 1) een vegan foodfestival heeft altijd voorrang en 2) Rotterdam. <3 (het begint een beetje op te vallen dat ik elke gelegenheid om naar R’dam af te reizen aangrijp hè? Geeft niet, ik schaam me niet.)

Toen we (mijn fijne gezelschap en ik) de Greenwheels auto parkeerden achter het Gare du Nord festival werd het al gauw duidelijk: de zon kwam voorzichtig tevoorschijn en de lekkerste etensluchten kwamen ons tegemoet. Goede timing dus. We pakten eerst de binnenmarkt mee, waar het licht helaas niet helemaal geschikt was voor foto’s. (voor mijn camera dan he, dit is geen commentaar) Maar de stands die we bezochten waren meer dan de moeite waard. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Sue voor lekkere taartjes en vegan ‘witte chocolade’ gemaakt van kokos, Heavenly Cupcakes voor vegan cupcakes en Domaine Alsace voor goede vegan wijnen. Ook de non-food sector was goed vertegenwoordigd. En laat ik de kramen van de dierenrechtenorganisaties niet vergeten. Het was misschien geen heel grote ruimte, maar wat er stond was meer dan de moeite waard!

garedunord6

Toen toch maar gauw naar buiten, want die zon scheen. En we hadden trek. Maar wat kies je dan? Als er vegan poffertjes, burgers, sateh, sushi, soepen, frietjes, borrelplankjes is? En dan noem ik nog maar een paar opties. Het antwoord is: je neemt van alles een beetje.

garedunord3 garedunord1

Zoals deze quesadillas en een Mexicaans gerecht met rijst en bonen. En guacamole. Altijd, natuurlijk.

garedunord9

En natuurlijk mag een burger (van Tivall, met truffelveganise) niet ontbreken. Geen festival zonder burgers. (Dit was bij ManicOrganic)

garedunord8 garedunord7

Bij al dat lekkers drink je een huisgemaakte limonade met elderflowersiroop. Gemaakt door een veel te leuke jongen.

garedunord2 garedunord4 garedunord5

En terwijl je de leukste food-van van de markt bewondert (van Chan Soupe,) eet je je vegan cupcakes in de zon op.

Ja, dat is hoe foodfestivals werken. Je eet iets, je drinkt iets, je eet nog wat meer en je zit in de zon. Ik kan oprecht zeggen dat ik dit een zeer geslaagde editie vond. Het was misschien niet groot, maar wel heel gezellig aangekleed en de keuze was goed. Er hing een gezellige sfeer (zwaai naar alle leuke mensen die ik even heb gesproken!) en het was goed bezocht. Maar los van dat alles viel het me op dat er een goed evenwicht was tussen ethisch veganisme (met bijvoorbeeld lezingen van/door Sea Shepperd) en ‘gewoon lekker vegan eten.’ Dat zag je ook terug aan het publiek en dat vind ik leuk. Kortom: ik kijk al uit naar de volgende keer!

Wie van jullie was er ook bij? Wat was het lekkerste dat je gegeten hebt? En voor wie er niet was: ben je overtuigd om er volgende keer bij te zijn? :) 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

35 gedachten over “Gare Du Nord Foodfestival

 1. Oeh dat ziet er leuk uit! Hmm de volgende keer houd ik een plek vrij voor dit foodfestival!

  1. Dan maak je er een leuk dagje/weekendje van :) Echt de moeite waard een volgende keer!

 2. Oooh! Ik heb deze zomer echt wel zin in een foodfestival + fijn weer + een jurkje aan met blote benen. Door deze post krijg ik daar alleen maar meer zin in :)

 3. Oh, wat ziet dit er heerlijk uit allemaal. Ha, leuk, die jongen op de foto met dat glaasje in z’n hand. En wat heeeeerlijk is het, dat het foodfestivalseizoen begonnen is. Love it <3!

 4. Wat heb je dat weer tof gedaan! Supergoede foto’s, ik ga het meteen delen op de Gare du Nord pagina. Superfijn dat je het naar je zin hebt gehad! Tot de volgende xxxx

 5. Ik ben zondag kort even geweest. Ik heb de ziekte van Pfeiffer en ben daarom erg moe momenteel. De fietstocht erheen was me eigenlijk al teveel hahaha (ik ben echt net een oud wijf), maar ik ben heel blij dat ik gegaan ben! Zoveel lekkers (het broodje jackfruit rendang van de seitan chefs was echt heerlijk) en een fijn sfeertje. En door vriend te worden van Viva las Vega’s kreeg ik ook nog eens het Groene Meisjes boek :)

 6. Jaaaaaaa, het was weer zo leuk! En de broodjes Seitan waren ongelofelijk lekker! En de hondjes en kindjes en kraampjes en kraampjes en zon en mooie mensen… Eigenlijk alles ?

 7. Wat een leuke foto’s allemaal. Maar wat ik me dan toch afvraag: mis je de muziek dan niet op zo’n foodfestival? Voor mij is de ultieme combo toch wel een lekker bandje en dito eten. Hoe werkt dat precies op zo’n festival puur gericht op eten?

  1. Er was wel wat muziek hoor :) Maar dan live muziek. Dus je zit lekker op een krukje, met eten , drankje en wat muziek op de achtergrond. Heel gezellig hoor!

 8. Jaa, ik was er ook :-) Mooie canvas tas gekocht en allemaal lekkere dingen om te eten. Ik vond de Berliner bollen van de Vegan Mission het lekkerst!

 9. Jaa, roodfestivals! <3 Jammer dat ik niet kon, hier had ik bij willen zijn! En aan de foto's zie ik dat ik het er zeker naar mn zin zou hebben gehad :)

 10. Het was superleuk! En lekker.
  Leuk om je eventjes te spreken :)
  Het lekkerste…hmmm, ik weet niet ;)
  Misschien wel de aardbeientaart van heavenly cupcakes en de rafaellobolletjes.
  En de rode wijn was ook lekker.
  Ik ga volgende keer weer en ben nu ook lid van viva las vegas (zonder gm boek, dat was op, denk ik)

  1. Heel leuk! En wat jammer van het boek…. net achter het net gevist, ben ik bang :(

 11. Ik was dit weekend bij Trek food truck festival, waar ik een vegetarische quesadilla at. Terwijl ik aan het wachten was zag ik hoe het bakje bonen werd bijgevuld met AH-huismerk bonen en had ik al zoiets van ‘Okee.. had ik dit thuis ook kunnen maken maar dan veel goedkoper? Of zou het toch heel lekker zijn?’ Lekker was het niet. De guacamole kwam volgens mij uit een potje, zo een met 1% avocadopoeder.

  Was ik dus maar naar Gare Du Nord festival gegaan, dit ziet er véél beter uit!

  Overigens vond ik het erg leuk om verschillende vegan opties tegen te komen. Ik had er alleen écht geen zin in, had ik maar wel die falafel genomen…

  1. ah jaaa volgende keer echt voor een vegan foodfestival kiezen hoor; )

 12. Leuk dat je aandacht schenkt aan het festival Merel! Het is ook een leuke fotoreportage geworden. Begrijpelijk ook dat Rotterdam je zo trekt; wat een hippe stad is dat!

 13. Het ziet er allemaal echt super leuk uit! Ik heb trouwens een reactie geschreven op je post over het terug mogen komen op keuzes van een paar dagen geleden. http://wp.me/p71Ynj-74 , voor als je tijd hebt om het te lezen…

 14. Jaaa, inderdaad een heel leuk festival! Ik was er op zaterdagavond een paar uurtjes, en dat was genoeg voor lekker veel eten, kletsen met warme, vegan mensen en sfeer proeven :-) De hoogtepunten (qua eten) waren: pastinaak-mosterdsoep, kaascroissant en de tiramisu van Loving hut. (klopt, dat waren de hoogtepunten, dus ik heb nog meer geproefd haha!) Mmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *