Van mijn nichtje Irene kreeg ik een berichtje. Een vriendinnetje van haar is onlangs een foodblog begonnen, samen met háár nichtje. Of ze misschien een gastrecept mochten delen op de Groene Meisjes. Ik vind dat soort dingen leuk, dus ja, dat mocht. Mits het een vegan recept zou zijn, natuurlijk. En dat is het. Het is een vegan sushi bowl, met heel veel lekkere groenten, zeewier én tofu en ik kan niet anders zeggen dan dat ik helemaal ben geïnspireerd om zelf ook weer heel snel eens een sushi bowl in elkaar te klussen. Dankjewel, Jolijn en Esther!
Over Nieces.nl
Wij zijn Jolijn en Esther. Twee nichtjes met een gedeelde passie: eten. Naja, we delen wel meer, zoals een huis in de gezellige Amsterdamse wijk Bolo, of wel Bos en Lommer. Na lang twijfelen (er zijn er al zoveeel!) besloten wij om in maart 2017 de foodblog Nieces.nl te starten. Waarom? In onze omgeving horen we veel mensen roepen: ‘Vegetarisch eten? Maar wat eet je dan?!’. Nou een heleboel dus. En met een heleboel bedoelen we niet alleen een hoop wortels. Maar gewoon een heleboel variaties van heel veel lekkers.
Deze recepten houden we liever niet voor onszelf, maar delen we graag. Net als de vega ‘places to go‘. Onze blog is dan ook niet bedoeld om anderen te overtuigen om alleen maar vega te eten. Wij eten ook nog wel eens een hapje vlees of vis. Waar we jullie wel graag van willen overtuigen is dat er ook zonder dieren te eten, een enorme keuze aan heerlijke gerechten is.
Recept: vegan sushi bowl met Luche flakes
Zeewier wordt steeds populairder. Ook wij zijn gaan experimenteren met deze groene alg. Klinkt smakelijk he? Er wordt zelfs gezegd dat zeewier de groente van de toekomst is. Het eten van zeewier biedt veganisten en/of vegetariërs namelijk een hele makkelijke manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo zit er veel omega 3 en proteïne in. Maar hoe gebruik je het (lekker) in een gerecht?
Nou, bijvoorbeeld op een sushi bowl. Meestal wordt deze bowl gemaakt met nori vellen, maar veel makkelijker is het met zeewier flakes. Wij gebruikten voor dit recept de Luche Flakes van Mas Newen. Dit zeewier is mild van smaak, want het is gewassen in zoet water. Je kunt hier een handje van over elk gerecht strooien, zelfs over je yoghurt of in een gezonde shake! Ben je nieuwsgierig naar meer gerechten met zeewier? Check dan onze site www.nieces.nl!
Wat heb je nodig voor 2 sushi bowls?
150 gr basmati rijst
handje edamame bonen
200 gr biologische tofu naturel
1 grote wortel
1 avocado
2 bosuitjes
halve komkommer
halve limoen
1 tl kurkuma
sojasaus
sesamolie
witte sesamzaadjes
1 teen knoflook
3 plakjes verse gember
handje zeewier flakes
Wat ga je doen?
1. Breng een pan met water aan de kook, gooi de rijst erbij en bereid deze zoals aangegeven op de verpakking.
2. Snijd de tofu en gember in stukjes en bak deze met wat kurkuma erover knapperig in een koekenpan. Ondertussen haal je de wortel door de spirellisnijder (of gebruik een dunschiller) en snijd je de avocado, komkommer en bosuitjes klein.
3. Meng wat sojasaus met sesamolie met het sap van een halve limoen en een teentje knoflook (geperst) in een kom.
4. Verdeel de rijst en alle ingrediënten over 2 kommen. Schenk de saus eroverheen en strooi de zeewier flakes en wat sesamzaadjes over het geheel. Zo simpel is het. Eet smakelijk!
Als je het mij vraagt, dan klinkt dit best wel als het perfecte receptje voor dit weekend. Niet te moeilijk, het voldoet aan de ‘comfortfood eisen’ maar is toch nog gezond: niks meer aan doen. Dankjewel voor het delen, Esther en Jolijn! Heel veel succes met Nieces.nl! Het ziet er tof uit en het feit dat jullie twee nichtjes zijn die dit samen doen, vind ik echt heel erg leuk :)
Klinkt heerlijk, nu heb ik ook zin in ’n sushi bowl!
Lief!
Waar vind ik die leuke flakes?
Wij gebruikten de flakes van Mas Newen. Via deze link kan je vinden waar ze hun producten allemaal verkopen: http://www.masnewen.com/en/our-shops
Wauw, dit ziet er geweldig uit! En ik kende hun blog nog niet, dus bedankt voor de tip :)
Wat een lieve reactie! En leuk dat je ons nu ook kent :)
Ohh wat lekker, en wat een prachtige foto’s! Ik krijg echt in om dit te maken (en te eten ;)).
Hihi, thanks!. En, heb je het al gemaakt?
Yummy!!
Het was heerlijk :) Bedankt voor het recept!
[…] Wil je een vegetarische variant dan kun je tofu gebruiken i.p.v. zalm. Wij vonden hiervoor een lekker recept voor […]
En die ringetjes? Bosui of prei? Staat nergens in de lijst