GEEF ONS MAAR AMSTERDAM: DELICIOUS FOOD

Hoewel we in Amsterdam een ruime keuze uit allerlei biologische winkels hebben, is Delicious Food toch wel één van onze favoriete adresjes. Deze biologische winkel is een familiebedrijf en is niet aangesloten bij een keten. Dat maakt dat Delicious Food een geheel eigen karakter heeft. Dat karakter laat zich het beste omschrijven als; puur, lekker en gezellig. In deze winkel wordt veel en hard gelachen, een goede bijkomstigheid tijdens het winkelen. De goede ligging, naast de Noordermarkt in de Jordaan, maakt dat er veel toeristen een bezoekje aan de winkel brengen. Maar, Delicious Food heeft ook heel veel vaste klanten. En terecht, want in deze winkel wil je gewoon iedere keer weer iets nieuws uitproberen.

Op de website van Delicious Food vonden wij een quote die ons erg aansprak; “Veel winkels in Amsterdam behoren tot de keten de Natuurwinkel, maar de Bonnema’s (de eigenaren van de winkel) wilden volledige vrijheid. Alleen al de worteltaart is een omweg waard. Nog niet zo lang geleden liep er een redelijke kloof tussen de levensgenieter en de wereldverbeteraar. Wilde je de wereld verbeteren via je boodschappenmandje, dan moest je naar de reformwinkel, waar het begrip genieten laten we zeggen enigszins calvinistisch benaderd werd.”

Delicious Food is eigentijds en vernieuwend en heeft niets te maken met een sober of stoffig imago. Dus zijn hier allerlei heerlijke gebakjes, huisgemaakte spreads, prachtige pasta’s, luxe muesli’s, wijntjes, chocolade en andere heerlijke delicatessen te koop. De Groene Meisjes zijn er dol op! Favoriet is de (enorme!) wand met ’tapbakken’ waaruit je zelf allerlei losse dingen kunt tappen. Denk aan noten en gedroogd fruit, maar bijvoorbeeld ook muesli en chocolade in allerlei soorten en maten. Lekker zelf kiezen dus! Overigens, de prijzen liggen naar ons idee niet echt hoger dan in andere biologische winkels. Zeker niet vergeleken andere biologische winkels in het centrum van Amsterdam. Want eerlijk is eerlijk, het zijn geen stuntsupermarktprijzen, maar het is dan ook bepaald geen stuntsupermarktkwaliteit.

1

Tel boven al de heerlijke dingen die bij Delicious Food worden verkocht nog de ontzettend virendelijke service en de gezellige sfeer op… We denken dat we niet veel meer hoeven te zeggen? Als je binnenkort een zaterdagje gaat vintageshoppen in de Jordaan en je pakt de Noordermarkt nog even mee, sla Delicous Food dan alsjeblieft niet over!

Welke biowinkel moéten De Groene Meisjes volgens jullie echt een keer bezoeken? Tips zijn heel welkom!

Adres Delicious Food: Westerstraat 24, 1015 MJ Amsterdam. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00-18.30 uur en zaterdag 10.00-18.00 uur. Zondag gesloten. www.deliciousfood.nl.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “GEEF ONS MAAR AMSTERDAM: DELICIOUS FOOD

  1. :) Wij ook! (we dachten zaterdag ook nog: het kan zomaar zijn dat we Jolijn tegenkomen!)

 1. Jammer dat je dit soort winkels niet bij ons vindt. En ook stevig moet zoeken om restaurant te vinden dat goede vegetarische kaart heeft. Vega zie je hier nergens.

 2. Wat fijn!
  Zal er snel een keer een kijkje nemen!
  Ik loop sinds vorige week stage in Amsterdam,
  ik kom er dus opeens heel vaak. <3
  (fietsend door Amsterdam, ik ben nu echt verliefd op de stad!!!)

  1. Hihi, we snappen precies wat je bedoelt :)
   Combineer je bezoekje aan Delicious Food dan meteen met een bezoekje aan een van de vintagewinkels waar we maandag over schreven!

 3. Ik ben hier gisteren tijdens een dagje Amsterdam geweest. Jammer dat we nog een hele dag voor de boeg hadden en dus niet echt veel (verse dingen) mee konden nemen, maar wel een potje zelfgemaakte pindakaas. Erg benieuws, leuk en sympathiek winkeltje!

  1. Leuk om te horen Joke! Huisgemaakte pindakaas klinkt erg goed!

 4. Ik dacht even dat de tweede foto gemaakt was in de biosuper waar ik vaak kom, namelijk Gimsel in de Groene Passage in Rotterdam. Daar hebben ze een hele afdeling met zulke bakken, met onder andere speltkoekjes, speculaasjes, gemalen kokos, zaden, noten, pitten, thee, pasta’s noem maar op, je kunt er zo weinig of zo veel van scheppen als je zelf wil. Ideaal voor een 1 persoonshuishouden zoals het mijne. ;) Als jullie eens in Rotterdam zijn ga er eens kijken. Het is een heel centrum met een restaurant (ook take away, vegan en vegetarisch) met buffet, een bakkerij met speciale dingen als speltbrood, een kaasafdeling, een wereldwinkel, boekwinkel met new age boeken en wierrook, noem maar op… http://www.degroenepassage.nl het zit in het centrum van Rotterdam en de tram stopt voor de deur. En nog een winkel in Rotterdam, ben er zelf nog niet geweest, http://www.alleskomtvanbuiten.nl ziet er ook goed uit.

 5. Lieve Groene Meisjes, de link naar delicious foods werkt niet meer!
  De website van delicious is overigens nog gewoon live dus er zal waarschijnlijk iets aan de link zelf veranderd zijn…

  -X-

  1. Oh, hij is trouwens wel live maar ‘under construction’ zie ik nu… Haha, nu snap ik er ook niks meer van!

 6. Superwinkel!!!
  Bovendien zijn veel van hun taartjes en gebak vegan ;0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *