GEEF ONS MAAR AMSTERDAM: IJHALLEN VLOOIENMARKT

Afgelopen zondag zijn de Groene Meisjes weer eens naar de vlooienmarkt in/bij de IJhallen in Amsterdam Noord geweest. Paasweekend en een zonnetje erbij, prima dag om te gaan speuren naar leuke dingetjes!


Je kunt met de pont, vanaf Amsterdam Centraal, met de bus of met de auto bij de IJhallen komen. Parkeren is gratis. De entree voor de vlooienmarkt is 4 euro per persoon.

Hoewel wij de markt altijd erg gezellig en vermakelijk (vooral het kijken naar wat mensen kopen en verkopen) vinden, is ons iets opgevallen; het lijkt wel of iedereen steeds meer geld voor zijn spulletjes vraagt. Misschien zijn wij verwend met de kringloopwinkels die wij regelmatig bezoeken. Een voorbeeld: een leuk blik vinden wij regelmatig voor 0,75 cent of hooguit 1 euro. Op de vlooienmarkt zagen we blikken van 5 euro die wij helemaal niet bijzonder vinden. Een beetje afdingen lukt wel, maar goedkoper dan 3 euro 50 werd het niet. Dat vinden wij nog steeds best prijzig. Zo waren er nog wel meer voorbeelden; broches voor 7 euro, beeldjes van 9 euro… Het kan ook komen doordat wij ’s ochtends vrij vroeg waren. Het is algemeen bekend dat de verkopers de prijs laten dalen naarmate het later op de dag wordt. Wil je voor de te gekke dingen gaan; ga aan het begin van de dag. Ga je voor de goedkopere koopjes? Kom aan het einde van de middag!

Wij kwamen met een bescheiden score thuis. Dit heeft overigens niet alleen te maken met de prijzen, maar ook met het feit dat ons huis zo onderhand wel eens vol staat en we eerst maar weer eens wat weg moeten doen…

Merel kocht deze schattige kattenketting/broche (op de achterkant zit een speld.) De broche kostte eigenlijk 5 euro, maar Merel kreeg hem voor 2 euro 50 mee.

En voor ons nieuwe kaartenrek, dat gisteren voor ons opgehangen werd, waren we op zoek naar leuke vintage kaarten. We kwamen drie mooie exemplaren tegen. Hiervoor betaalden we 1 euro.

De vlooienmarkt is ieder eerste weekend van de maand. De agenda kan je hier checken.
We kijken alweer uit naar de mooi-weer-markten, lekker speuren in de zon. En daarna een drankje bij Noorderlicht of de IJkantine, beide op het NDSM-terrein. Wat houden wij toch van Amsterdam! :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “GEEF ONS MAAR AMSTERDAM: IJHALLEN VLOOIENMARKT

 1. Jammer he dat het steeds duurder wordt :( soms zitten er ook van die keiharde (antiek) handelaren tussen. Laatst was ik bij een paar kleine dorpsmarktjes en daar ging het meeste voor onder de euro weg, das pas fijn! Ook de kringloopwinkels worden steeds duurder, bij de kringloop in ons stadje kun je inmiddels ‘bieden vanaf’ (meestal over de 100 euro) antieke kastjes e.d. jammer!

  1. Ja echt jammer inderdaad! Af en toe worden er echt bizarre prijzen gevraagd. Bij de IJhallen ook hoor, kastjes van 100 euro. Alsof iemand dat trouwens ook contant bij zich heeft, dachten wij thuis.. Het loopt een beetje uit de hand.
   In de kleine dorpjes moeten we zijn, dat is duidelijk. Wij horen goede geluiden over Drenthe en Friesland, dus misschien moeten we daar maar weer eens naartoe afreizen!

 2. Ik ga er elke maand heen voor de kleding. Ook dit is erg omhoog gegaan in prijs. Een jaar terug kwam ik met 3 volle boodschappentassen vol thuis waar ik nu voor hetelfde geld met 1 thuis kom. Het zal vast inderdaad liggen dat de ijhallen steeds bekender wordt..
  Maar een maand overslaan? Nee dat kan ik niet

 3. He Merel en Jamie!
  Ziet er weer tof uit, wil zeker binnenkort ook weer eens gaan, moet alleen vaak werken in het weekend de laatste tijd. Jullie kattenketting is superleuk! :)

  Liefs!

 4. ik ken iemand die in Kringloopwinkels werkt en koopt en dan in IJhallen dikke winst maakt! Echt waar.

 5. Loop ook graag in de IJ-hallen te struinen en vind regelmatig wel iets dat ik leuk vind. Maar niet alles kan voor ‘een prikkie’ dames!
  Vergeet niet dat de standhouders 35 tot 40 euro voor één kraam moeten betalen, dus die kosten wegen ook mee.
  groetjezzzzz Christa

 6. mee eens christa ! en sommige spullen hebben gewoon een bepaalde waarde !! niet zeuren over een paar euro ………

 7. niet alleen bij de ij-hallen wordt het duurder, entree en koopjes, ook in het noorden merk ik dat men meer voor 2e hands spul vraagt.

 8. Helaas is het inmiddels betaald parkeren!!! Ook op zondag in Amsterdam Noord, dus…
  Grrrr….

 9. ik dacht dat je er gratis kon parkeren tijdens de markt nee dus boete van49,10 euro

 10. weer een fantastisch week-end op de ijhallen en de Jordaan op de gehad

 11. wederom in de ijhallen en de jordaan samen met oude vrinden successen geboekt en bestendigd.
  OUDE JONGENS KRENTEBROOD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *