Gegrilde koolrabi met pindasaus

koolrabi1

De laatste tijd zit er heel vaak een grote koolrabi in onze Beterbiobox. Om eerlijk te zijn: het is een groente die we niet zo snel zelf zouden kopen. We maakten eerder al eens koolrabi noodles, maar heel veel origineler dan dat werden we nog niet.  Ik besloot ze deze keer op de grill te leggen, om de ‘crunch’ van de koolrabi te behouden. En als we dan toch bezig zijn, dan kan ik er net zo goed een lekkere gerookte pindasaus bij maken, toch?

koolrabi3

Wij denken dat dit een goed lunchgerecht is, omdat het lekker licht is. Als je ervoor kiest o dit gerecht als avondmaaltijd te serveren, dan zou je er een vegaburger of gerookte tofu bij kunnen eten.

Wat heb je nodig voor 1 grote of 2 kleine portie(s)?
1 koolrabi
1/2 broccoli
plantaardige olie
peper & zout
sesamzaad

voor de pindasaus:
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
sap van 1 citroen
snuf (gerookt) paprikapoeder
1-2 eetlepels water (begin met 1 en voeg meer toe indien nodig)

Wat moet je doen?
1. Schil de koolrabi en snijd in repen. Snijd de broccoli in kleine stukken.
2. Verhit een scheutje plantaardige olie op de grillpan en smeer dit goed uit.
3. Leg de koolrabi en broccoli op de grillpan en bak 3-4 minuten per kant.
4. Mix ondertussen de ingrediënten voor de pindasaus. Dit gaat het beste met een vork of garde.
5. Haal de koolrabi en broccoli van de grillpan, besprenkel met peper, zout en sesamzaad. Serveer met de pindasaus.

koolrabi2

Wie van jullie heeft er zin gekregen om deze gegrilde koolrabi te maken? We horen het graag van je! Natuurlijk zijn we ook weer erg benieuwd naar foto’s van het eindresultaat, dus vergeet niet een plaatje met ons te delen via Instagram (#degroenemeisjes) of Twitter (@degroenemeisjes).

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Gegrilde koolrabi met pindasaus

  1. Ik vind koolrabi best wel lekker, maar ik vind het zo’n ‘enge’ groente om te kopen, als jullie begrijpen wat ik bedoel:p Zo groot, en ik heb geen idee hoe ik hem moet snijden enzo. En dan die enorme bladeren! Ik ben er gewoon een beetje bang van hahaha. Hetzelfde geldt voor knolselderij. Ookal zo’n groot ding. Ooit ga ik me er wel een keer aan wagen…

  2. Ik weet nooit wat ik met koolrabi moet doen. Meestal kom ik niet verder dan het raspen en in de sla doen. Dit lijkt me echt heel erg lekker! Jullie hebben altijd van die originele recepten waar ik zelf nooit op zou komen. Super!

  3. Leuk idee! Ik maak regelmatig koolrabi klaar omdat het een groente is die naar mijn mening neutraal van smaak is en goed past bij veel gerechten. De kinderen eten er ook makkelijk lekker veel van weg. Alleen, koolrabi moet altijd zo lang gekookt worden voor het gaar is… Is zo’n 8 minuten grillen dan wel voldoende, vraag ik me af? Wij eten de koolrabi trouwens altijd gewoon in stukken gesneden en gekookt. Zonder sausje maar meestal met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees/vis/vegaburger.

  4. Wat ook erg lekker is als snel pindasausje: een paar eetlepels pindakaas, sap en rasp van een halve limoen (of iets meer rasp als je dat je lekker vindt). Evenrueel een halve theelepel sambal erbij. Losroeren met 2 eetlepels gekookt water. Jullie recept met het sap van een hele citroen is voor mij veel te zuur, een beetje zou voor mij voldoende zijn. :) maar het lijkt me een heerlijk recept!

  5. Bedankt voor de inspiratie! We hebben heerlijk gegeten vanavond! (ik had er wat noedels met paksoi bij gemaakt) Wij hebben nu ruim een jaar een groente en fruitpakket van BeterBio en nu jullie iedere week dezelfde groenten krijgen is dat super handig! Wij krijgen ons pakket op vrijdag (Nijmegen) en dat is mooi een paar dagen later zodat jullie er al iets lekkers van hebben gemaakt. Ga zo door! Liefs Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *