Green Jump

 

PicMonkey Collage

Zoals jullie inmiddels wel weten drinken wij iedere dag een smoothie of een juice. Een goede gewoonte, want we krijgen op deze manier ’s ochtends al een goede dosis vitamines binnen. Een minder goede gewoonte is dat wij iedere dag een plastic rietje gebruikten. Dat zijn dus 14 rietjes per week en 730 rietjes per jaar. Ho! Dat is echt veel te veel en dat moet anders kunnen. Natuurlijk kan je zeggen: drink je smoothie zonder rietje. Maar sorry, dat is echt veel minder lekker. Daarbij komt dat het beter voor je tanden schijnt te zijn om drankjes waar fruit in zit (en dan met name citrus fruit) met een rietje te drinken. Gelukkig hebben we nu een goede oplossing gevonden, namelijk: de herbruikbare siliconen rietjes van GreenPaxx, die we bij GreenJump bestelden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het gaat om vier rietjes, heel toepasselijk in het groen met roze, gemaakte van siliconen. Dit is een voedselveilig materiaal en bpa-vrij. De rietjes zijn vaatwasserbestendig, opvouwbaar en makkelijk mee te nemen. Ideaal ook voor kindjes die onderweg in de auto hun smoothie willen drinken. De rietjes bestaan uit twee delen en zijn hierdoor makkelijk schoon te maken. Je spoelt de rietjes gewoon even door met lauwwarm water. Mocht je de rietjes niet helemaal goed schoon krijgen, dan kan je er ook altijd voor kiezen om er een beetje schoonmaakazijn door heen te laten lopen en de rietjes dan heel goed door te spoelen met warm water. De rietjes zijn veel breder dan normale rietjes, dus dat maakt het reinigen ook al gemakkelijker. Trouwens, zo’n dik rietje is ook echt ideaal voor een wat steviger smoothie! Kortom: de Groene Meisjes zijn als een kind zo blij met deze rietjes. Voor ons geen wegwerp rietjes meer, die hebben we niet meer nodig! Dit setje kost €9,95 en is hier te bestellen.

GreenJump is een heel handige site met allerlei verschillen de milieuvriendelijke producten voor kinderen. Maar vergis je niet, er worden ook genoeg producten aangeboden die helemaal niet alleen voor kinderen geschikt zijn. Neem bijvoorbeeld deze broodtrommels van RVS (voedselveilig) en met verschillende vakjes? Superhandig! Een broodtrommel meenemen naar je werk is misschien niet zo cool om te doen, maar wat kan ons dat schelen? Wij nemen onze nootjes, gedroogd fruit, rauwkost en andere tussendoortjes er vrolijk in mee naar ons werk hoor! Wij vinden het heel erg handig dat de vakjes de voedingswaren gescheiden houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze lunchbox is met opzet niét van plastic maar van RVS gemaakt, omdat dit ten eerste een zeer duurzaam materiaal is, maar ook omdat RVS bpa-vrij en voedselveilig is. Daar heeft fabrikant ‘LunchBots’ goed over nagedacht! De LunchBots trommels zijn er in verschillende formaten en modellen en zijn te koop vanaf €18,95. Wij hebben model ‘Duo’ en ‘Trio’ en deze kosten beide €20,95.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu is het wachten op mooi weer. Dan vertrekken wij met een beker smoothie mét siliconen rietje en een gevulde RVS trommel naar het park! Praktisch en verantwoord wordt het nieuwe zwart, let maar op.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Green Jump

 1. Hé die lunchtrommels zijn handig, met die vakjes! Dan rolt je eten tenminste niet allemaal door elkaar.
  En die rietjes zien er heel tof uit, maar dat roze en groen. Ik gebruik gewone rietjes ook vaak meerdere keren, maar deze zijn wel handiger schoon te maken, omdat ze een stuk breder zijn!

 2. Geweldig die rietjes! Wat een vondst.
  Het lijkt erop dat ze breed genoeg zijn om met een ragertje schoon te maken. (via kokkerie te koop)

 3. Ik snap wat je schrijft over rietjes en bijvoorbeeld citrusvruchten, maar toch blijkt ook weer dat die enzymen in de mond al opgenomen zou moeten worden. In één keer terechtkomen in je maag blijkt ook weer niet goed.. Ik hoorde dat iemand zeggen die een studie doet over voeding.. Ik lees ook vaak dat het veel beter is een sinaasappel te eten ipv te persen.. Dat zou hier iets mee te maken kunnen hebben.. Verwarrend he? :-) Ik pers overigens voor mijn groene smoothies ook sinaasappelen.. Al met al een fijn initiatief met deze rietjes!

 4. Wat zien die rietjes er handig uit! Zo hoef je gelukkig inderdaad niet al die rietjes weg te gooien, goeie oplosssing.

 5. “Nu is het wachten op mooi weer. Dan vertrekken wij met een beker smoothie mét siliconen rietje en een gevulde RVS trommel naar het park! Praktisch en verantwoord wordt het nieuwe zwart, let maar op.”

  Fijne quote, leuk artikel!

 6. Wat een handige producten! Ik ga zeker eens op de website kijken. Drinken met een rietje is fijn maar om er zoveel te verspillen is gewoon zonde, fijn dat er toch oplossingen zijn!

 7. Wat een fijne dingen! Ik heb zelf glazen rietjes maar deze zijn ideaal voor kids!
  Enne, ik vind een broodtrommel best cool hoor! Ik krijg regelmatig opmerkingen dat mijn brood er zo lekker uit ziet, terwijl de rest hun platgemepte broodje uit het plastic zakje peutert…

 8. Die lunchtrommel is ideaal met die vakjes! Nu doe ik me nootjes en dadels in aparte zakjes wat juist weer voor meer rommel zorgt, maar anders raakt me tas zo overvol hmpffff

 9. ik verspil idd ook veel rietjes, dit is echt een oplossing. Zal ze binnenkort bestellen, vind mijn dreumes vast ook mooi,, :-)
  En ik neem al een hele tijd een broodtrommeltjes mee naar het werk, alleen niet met van die vakjes :-)

 10. Ik heb (nog) geen rietjes, maar heb al wel een heleboel spullen -vooral voorraad/bewaren- van greenjump. Ben zeer tevreden over de levering en service van deze webwinkel!

 11. Bedankt voor de tip! Ik vermijd zelf al een tijdje rietjes omdat er ftalaten inzitten, maar ik wist niet goed hoe ik dat later voor mijn dochter zou oplossen, want kindjes en rietjes lijken me onafscheidelijk. Nu weet ik het dus wel!

 12. Ik heb een vraag over die rvs-broodtrommels. Op de foto zie ik ze gebruikt voor ‘droge producten’, maar zijn de trommels ook geschikt voor andere producten, bijvoorbeeld gesneden groente en salades?

  1. Hoe bedoel je precies? Je spoelt ze gewoon goed om en door, met een zachte straal van de kraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *