Groen reizen: BlaBlaCar

berlijn18

BlaBlaCar vroeg ons of wij zin hadden om een kersttripje te maken naar een toffe Europese bestemming. Eh… how about YES PLEASE? Omdat we hadden gezien dat er afgelopen weekend in Berlijn een veganistische/groene kerstmarkt werd georganiseerd en omdat Berlijn sowieso onze favoriete stad ever is, was de keuze snel gemaakt. We boekten een AirBnB en we zochten een heen- en terugrit met BlaBlaCar. Het was voor het eerst dat we van deze reisgelegenheid gebruik maakten, dus we waren mega benieuwd hoe dit ons zou bevallen.

Laten we maar even met de deur in huis vallen: we vonden het awesome! We hebben de leukste en meest relaxte reis sinds tijden gehad. Hierover later meer. Eerst zullen we je vertellen wat BlaBlaCar voor organisatie is en hoe het werkt.

BlaBlaCar is een online platform waarop je ritten kunt zoeken of aanbieden. Stel: jij hebt een auto en je rijdt geregeld op en neer naar Parijs voor werk en je zit dan altijd alleen in je auto. Ten eerste is dat natuurlijk best wel ongezellig, maar het is ook nog eens een stuk duurzamer om anderen mee te nemen zodat zij niet ook zelf met een auto hoeven te gaan én het is voordelig. Door een vergoeding voor de rit (per persoon) te vragen, verdien je je bezinegeld weer terug, terwijl je een ander een plezier doet door een lift aan te bieden. Ook voor de mensen die met je meerijden heeft het heel veel voordelen. Het is goedkoper dan de trein, het is gezelliger en vaak ook sneller.

berlijnbla

Om het even praktisch te maken: hoe werkt het precies? Je gaat naar de website van BlaBlaCar, of je downloadt de app, en je zoekt de rit die je nodig hebt. Dit kan een rit naar een bestemming in het buitenland zijn, maar er worden ook kortere trips in Nederland aangeboden. Het ideale van BlaBlaCar is dat je vaak nog heel last minute een rit kunt vinden. Wij namen een beetje een risico door pas de avond voordat we vertrokken een rit te reserveren, maar dit lukt zonder problemen en het bleek ook nog eens een heel leuke reis te worden. Kortom: kan gewoon. Maar natuurlijk kun je ook vooruit plannen en reserveren, want sommige bestuurders bieden hun ritten ruim van tevoren al aan op de site.

Als je een rit hebt gevonden die je interessant vindt, dan kun je het profiel van de bestuurder bekijken. Op het profiel vertelt diegene iets over zichzelf en ook kun je zien hoe vaak hij of zij al ritten heeft aangeboden via BlaBlaCar. Wat helemaal handig is, is dat je ook reviews over de bestuurder kunt lezen. Dit zijn reviews van mensen die al eerder gebruik hebben gemaakt van een rit van de desbetreffende bestuurder. Heb je, na het lezen van het profiel en de reviews, een goed gevoel over de bestuurder? Dan kun je hem of haar een berichtje sturen.

Onze ervaring is dat de bestuurders hartstikke vlot reageren op berichtjes. Logisch ook, want diegene wil ook weten waar hij aan toe is. Je kunt wat berichtjes heen en weer sturen om vragen te stellen. Zoals: waar in [naam stad] kan ik instappen? Of: hoeveel bagage kan ik meenemen? We hebben uit verhalen van bestuurders en meerijders begrepen dat het erg wordt gewaardeerd wanneer er van tevoren wat persoonlijk contact is via inboxberichtjes. Zelf vonden wij dit ook prettig, omdat je het gevoel hebt dat je de persoon in kwestie al een klein beetje leert kennen.

Vervolgens besluit je om een rit te reserveren, of niet, en dan kun je concrete afspraken maken. Het komt soms ook voor dat de bestuurder je zijn of haar telefoonnummer geeft, zodat jullie elkaar makkelijk kunnen bereiken, mocht er geen internetmogelijkheid zijn – bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland bent.

En dan is het zover: de dag van de rit is aangebroken. Je staat klaar op het afgesproken punt (in ons geval op de heenweg station Amsterdam Amstel en op de terugweg bij U-bahn Frankfurter Tor,) en je wacht tot de bestuurder je komt ophalen. Terwijl we op Amsterdam Amstel stonden te wachten, kwam er een vrouw naar ons toe. Ze bleek ook mee te rijden naar Berlijn! Ook kwam er nog een jongen naar ons toe om te vragen of wij wachtten op de rit naar Parijs – nee, sorry, maar we hopen dat jouw BlaBla-rit ook goed is verlopen! :) Wanneer de bestuurder er is maak je kort kennis, leg je je bagage achterin en stap je in. Op naar je bestemming!

Natuurlijk vonden wij het best wel een beetje spannend. Dat was vooral omdat het de eerste keer voor ons was en we geen idee hadden wat we konden verwachten. We verklapten het al in de inleiding: wij vonden het te gek! Op de heenweg zaten we bij een super leuk meisje in de auto, dat honderduit vertelde over haar fotoprojecten in Berlijn en Marrakech. Het klikte meteen, we kletsten honderduit en hebben ook nog eens heel erg gelachen. Hoewel het een lange rit was, met heel veel drukte op de weg, was het toch een erg aangename reis.

Op de terugweg reden we met een ontzettend vriendelijke jongen mee, die heel veel interessante verhalen te vertellen had over het orkest waarin hij speelt. De tijd vloog voorbij. Het was lekker rustig op de weg, waardoor we ook nog eens in een recordtijd aankwamen in Amersfoort. We pakten het laatste stukje een trein naar Amsterdam, wat helemaal prima was. Door alle boeiende gesprekken leek de tijd wel drie keer zo snel te gaan. Wat ontzettend leuk was dit!

Beide chauffeurs waren relaxte en nette rijders, waardoor we ons hartstikke veilig voelden in de auto. Voor beide chauffeurs geldt dat we zo weer een rit bij hen zouden boeken, mocht de gelegenheid zich voordoen.

We hebben de chauffeurs, het meisje dat meereed én twee vriendinnen die regelmatig ‘Bla-Bla’- en naar hun ervaringen gevraagd en toen bleek dat het overgrote deel van de ervaringen positief tot zeer positief is. Natuurlijk gebeuren er ook wel eens dingen die wat minder leuk zijn. Zoals bijvoorbeeld dat een bestuurder niet kwam opdagen. Dat is hartstikke rot, maar het is ook het risico dat je neemt. Wij denken dat je veel van dit soort gevallen kunt filteren door goed naar de profielen en de reviews van de bestuurders te kijken. Zo kregen wij van de bestuurder van de terugweg al een inboxbericht waarin hij meldde dat hij ons nog een reminder of twee zou sturen gedurende de week, om er zeker van te zijn dat we mee zouden gaan. Hij had namelijk ook wel eens meegemaakt dat een meerijder niet kwam opdagen – net zo vervelend. Kortom, als je goede afspraken maakt en je een beetje kritisch bent bij het uitzoeken van een rit, dan gaat het in 99,9 procent van de gevallen goed.

Natuurlijk heb je wel eens opvallende mensen aan boord. Zo vertelde de bestuurder van de heenweg over een meneer die met haar meereed, die voordat hij in stapte paddo’s had gebruikt. Gelukkig ging het allemaal goed en heeft ze gewoon rustig kunnen rijden, maar het leverde wel een hilarisch en gedenkwaardig verhaal op. Ook heeft een vriendin van ons een keer meegemaakt dat de auto waarin ze meereed pech kreeg onderweg, en ze zaten ook nog eens middenin een sneeuwstorm. Toen heeft ze er 12 uur over gedaan om van Berlijn naar München te komen. Maar in de 6 jaar dat zij gebruikmaakt van BlaBlaCar, is dat ook wel het absolute dieptepunt, verzekerde ze ons. Kortom: reizen brengt altijd risico’s met zich mee. Of je nou fietsend, met de trein, met het vliegtuig of met de auto gaat. Dat hoort er ook gewoon een beetje bij.

We kregen al wat reacties binnen van mensen die zeiden; ‘het lijkt me zo leuk om BlaBlaCar eens uit te proberen, maar ik weet niet of ik het durf.’  Dat snappen we. Maar er zijn een paar dingen die je kunt doen. Onze eerste tip is om het profiel en de reviews van de bestuurder heel goed te checken. Die twee dingen zeggen al heel erg veel. Ook kun je kijken of het een ervaren bestuurder is en of diegene al vaker met BlaBlaCar heeft gewerk. Stel dat je bang bent dat je in de auto van een bestuurder komt te zitten die zich ongepast gedraagt – dat zou natuurlijk heel erg vervelend zijn. Bedenk wel dat de kans dat iemand dit doet kleiner wordt doordat alle gegevens (naam, telefoonnummer, kenteken van de auto) bij jou bekend zijn. Mocht je als vrouw zijnde het niet prettig vinden om bij een man of meerdere mannen aan boord te zitten, dan biedt BlaBlaCar ook ‘ladies only’ ritten aan. Wij zelf hebben hier geen behoefte aan, maar we kunnen ons best wel voorstellen dat er meiden zijn die om welke reden dan ook dit wel prettiger vinden.

Ben je niet zo’n praatgraag type en ben je bang dat je in een auto van een enorme kletskont komt te zitten? Dat is te voorkomen. Iedere bestuurder vult bij zijn profiel in hoeveel waarde hij hecht aan gesprekken onderweg. Als meerijder kun je dat ook aangeven. Ben je Bla? Dan praat je niet graag of niet veel. Ben je BlaBla? Dan praat je wanneer je daar zin in hebt, maar je vindt het ook lekker om af en toe stil te zijn. Ben je BlaBlaBla? Dan ben je op zoek naar leuke gesprekken en heb je er geen moeite mee om er vrolijk op los te kletsen. Wij hebben in beide gevallen gekozen voor een bestuurder die zichzelf omschreef als BlaBla en dat was helemaal prima voor ons. Gezellig kletsen, maar soms ook even wat stilte -maar dan niet op een ongemakkelijke manier.

En verder: ja, het komt een beetje neer op vertrouwen. Dat is net als wanneer je iets online koopt of een AirBnB boekt. Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat de mensen die aan dit soort dingen meedoen, zoals het delen van ritten of het delen van een huis, relaxte mensen zijn. Je moet een bepaald type zijn om dit leuk te vinden.

berlijn27

Goed, overtuigd en zin gekregen om een tripje te boeken? Misschien heb jij ook wel zin om naar Berlijn te gaan binnenkort? Wij vonden het heerlijk om weer even terug te zijn. Sinds de zomer waren we niet meer geweest en je kunt toch merken dat Berlijn in de herfst en winter een andere stad is. Wat grauwer, maar daardoor niet minder gezellig. Je zoekt de gezelligheid nu eigenlijk binnen op, met een warm drankje erbij.

berlijn26 berlijn21 berlijn19 berlijn15

We sliepen in een fijne AirBnB in Prenzlauerberg. Een heel mooi en comfortabel huis, waar we zo nog weken zouden kunnen blijven. Oh, die Berlijnse huizen ook… zo mooi!

berlijn2 berlijn25

Wij gingen naar The Green Market, op het RAW Gelände in Friedrichshain. Dit was een duurzame/veganistische kerstmarkt en het was FANTASTISCH. We bezochten de markt met de gezellige Eva en Marjolein en het was mega gezellig. En dat eten jongens… geen woorden voor.

berlijn20 berlijn24 berlijn12 berlijn8 berlijn22 berlijn5 berlijn7 berlijn4

 

Speciale shoutouts naar Brammibal donuts en Chaos Theorie (vegan cocktailbar.) Onze twee favorieten op de markt! 

Verder aten we bij one lievelingsrestaurants The Bowl en Let it Be, en spraken we weer af met vriendinnen Susanne en Sabrina. En toen zat het weekend er alweer op. Kort, maar krachtig en precies waar we even behoefte aan hadden. Lekker eten, gezelligheid en een kerstig weekend in onze lievelingsstad – daar mag je ons áltijd voor bellen!

We hopen dat we jullie hebben kunnen overtuigen om eens naar BlaBlaCar te kijken als reisoptie voor je volgende tripje! Wij zijn zelf in ieder geval helemaal enthousiast en zijn al aan het kijken of we onze volgende trip ook met BlaBlaCar zullen doen. Het hele idee van het delen van een huis (AirBnB) en het delen van een auto past ontzettend goed in ons groene plaatje, maar ook in het beeld dat wij van de toekomst en de deelmaatschappij hebben. Waarom zou je nog met het vliegtuig naar Duitsland gaan, om vervolgens in een hotel te slapen?  Totaal niet duurzaam natuurlijk, maar ook vooral stukken onpersoonlijker!

Heb jij wel eens met BlaBlaCar gereisd? Zou het iets voor jou zijn? Laat het ons weten! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

48 gedachten over “Groen reizen: BlaBlaCar

 1. Dat is appart, ik had er nog nooit van gehoord. Wel heel slim bedacht. Ik vind het ook een klein beetje een raar idee, je weet totaal niet goed bij wie je in de auto komt. De markt ziet er heel gezellig uit!

 2. Ik kende het concept niet maar ik vind het wel heel leuk dat er dit soort ‘nieuwe’ initiatieven zijn. Ik vraag mij alleen af of dit ook voor gezinnen mogelijk is. Ik ga mij er eens in verdiepen!
  Liefs, Eva

 3. Wat een leuk concept, heb hier echt nog nooit van gehoord. Wel fijn dat je zoveel weet van de eventuele bestuurder, want ik zou het denk ik wel eng vinden om zomaar bij een ‘vreemde’ in de auto te stappen. Grappig dat je ook kunt invullen hoeveel waarde je hecht aan een gesprek!

 4. Oeh, het lijkt mij best spannend om zo te reizen! Maar met z’n tweeën zou ik het wel aandurven. Volgens mij draait het dan ook om vertrouwen. Goed alternatief om in de toekomst eens uit te proberen!

  1. Doen! Inmiddels heb ik al meer dan 50.000 BlaBla-kilometers met passagiers van over heel de wereld afgelegd en ik vind het geweldig! :-)

  2. Het draait zeker voor een groot deel om vertrouwen, maar dat maakt het ook extra exciting, eigenlijk! Met z’n tweeën reizen is een goede eerste manier, hebben wij dus ook gedaan en dat is heel goed bevallen. Ik zou het nu zeker ook wel in mijn eentje aandurven!

 5. Onlangs ben ik weer met mijn vrouw naar Berlijn gereisd als BlaBlaCar-bestuurder. Ook deze keer hadden wij weer zalige passagiers aan boord; een Japanse en een Palestijnse dame. Evenals tijdens vorige reis (met een Duitse student en een Italiaanse studente aan boord) hebben wij genoten van het feit dat we allemaal, ongeacht geografische herkomst, mens zijn en dat er altijd wel iets te leren valt van anderen.

  Van die “groene markt” in Berlijn wist ik het bestaan niet af, dus dank voor de tip. Mijn vrouw en ik gaan dit uitzoeken – wij zijn behoorlijk verslingerd aan alternatief lekkers. :-)

 6. Wat fijn dat jullie ook zo’n positieve ervaring hebben gehad! Zo interessant om nieuwe mensen te leren kennen! Ik had ook een positieve ervaring en vooral een ontspannen rit ook tijdens een citytrip naar Berlijn!:)

  1. wat cool zeg! Ik vind het zo leuk om al die verhalen van anderen te horen!

 7. Toen ik op Sziget was in Budapest zagen we inderdaad dat veel mensen ritten aanboden terug naar huis met BlaBlaCar. Ik vond dat zó bijzonder toen! Fijn dat jullie er wat meer uitleg over gegeven hebben en misschien dat dit wel de uitkomst is als ik nog eens op vakantie wil.

  1. Oh wat goed om op deze manier naar een festival te gaan!

 8. BlablaCar: ’n Nederlandse (moi) die vanuit Skopje, Macedonië ’n rit reserveert van Barcelona naar Malaga, bij n Spaanse bestuurder die zijn Engels op wil halen en als medepassagier een dame die stapsgewijs onderweg is van Frankrijk naar Marokko… ? ’t Was ’n superrit!!!

 9. Vroeger werd er soms gelift naar de andere kant van Europa (of de wereld), voor mij is BlaBla een beetje de moderne (dus ook betalende maar wel veiligere) vorm van liften! maar past inderdaad ook helemaal in mijn duurzame visie (waarom plaatsen leeg laten in een auto die toch rijdt??). Win-win dus! Al moeten we ook blijven aandringen op investeringen in goedkoper, duurzamer openbaar vervoer, waarom blijft de trein binnen Europa zoveel duurder dan het vervuilende vliegtuig!!!

  1. Zeker weten. Ik vind de trein ook heel erg prettig, maar idd wel heel erg prijzig en het duurt soms ook echt wel langer.
   Dus ja, beide is een goed idee, als je het mij vraagt!

 10. Ooooh man die donuts! En die cocktail! En en en! Wat was het leuk dat jullie er weer even waren en zoveel liefde voor de mooie foto’s <3

  1. Het was zoooo gezellig! en echt he, die donuts, die cocktails, die flamkuchen, dat Indiase eten.. omg!

 11. Ik woon zelf ook in Berlijn en ben al meerdere keren met blabla op en meer gegaan naar Nederland. Goedkoop, duurzaam en vooral hartstikke gezellig. Een aanrader dus!

 12. Wat een handig artikel! Ik had wel eens spotjes van BlaBla-car op tv gezien, maar had er verder nooit zo over nagedacht hoe handig dat kan zijn met reizen. Ik heb zelf geen rijbewijs, dus als ik zou willen reizen, zou het idd met de trein of het vliegtuig moeten… Maar dan klinkt dit makkelijker en leuker =)

  En die markt ziet er heel gezellig uit!

 13. Wat een grappig concept, ook heel groen natuurlijk, wat ik helemaal gaaf vind!
  Ik had er nog nooit van gehoord, en ik rij zelf veel in de auto, maar wellicht kan ik ritten gaan aanbieden in de toekomst, zo is het gelijk een stuk gezelliger in de auto :)

  1. Ik zou het zelf in ieder geval zeker overwegen als ik een auto had! Voor de gezelligheid en om de kosten te dekken. Ideaal!

 14. Wat een fijne, duidelijke uitleg van BlaBlaCar! Ik had er zelf wel eens van gehoord maar zou het toch nog wel een beetje ‘eng’/spannend vinden om als passagier mee te gaan. Maar het is zeker handig!

 15. Hey wat een onwijs tof concept dit! Op die manier wordt reizen echt een pak goedkoper zeg! De rit via Blablacar en het verblijf met Airbnb! Want zo’n rit met de trein kan soms ook een erg duur grapje worden. (Ik zocht uit nieuwsgierigheid even wat op en je kan zelfs meereizen naar Amsterdam (vetrek in belgië) voor 5 euro??? Da’s echt zot goedkoop!) Ik kan dit soort bedrijfjes alleen maar aanmoedigen, hihi! En het is onwijs groen natuurlijk. Die optie Ladies Only, erg goed dat ze zich er ook van bewust zijn!

  1. Goed he?! We gaan het ook in gedachten houden voor als we een dagje naar Antwerpen willen!

 16. Een paar maanden geleden ben ik voor het eerst met Blabla car naar Duitsland geweest. Voor een feestje moest ik per se op een bepaalde dag ergens zijn, maar helaas waren er op dat moment precies spoorwerkzaamheden gepland waardoor er geen treinen maar bussen reden naar de Duitse grens. Daarom op zoek gegaan naar een Blabla rit. Hoewel bestuurders snel reageerden, duurde het wel even voor ik echt een rit vond die zeker weten op die dag/tijd naar die Duitse stad zou gaan. Sommige bestuurders hadden wel een tijdstip aangegeven op de website, maar na een paar berichtjes over en weer bleek een aantal keer dat dit slechts een hele ruime indicatie was. Je moet dus wel behoorlijk flexibel zijn is mijn ervaring. Verder was het een prima rit, veilig, snel, op tijd en vriendelijk gezelschap. Ik zal het zeker nog eens doen.

 17. Tof dat jullie op deze manier een flits bezoek aan Berlijn hebben kunnen brengen! Zelf heb ik nog nooit van BlaBla car gebruik gemaakt. Ik ken het concept wel, maar het is voor mij goedkoper om 3 maanden van tevoren mijn treinkaartjes te boeken dan om via BlaBla car te reizen. Daarnaast is ’t met de trein voor mij makkelijker qua vertrektijden… Maar mocht ik om wat voor reden dan ook last-minute een bezoekje aan Nederland willen brengen, dan ga ik zeker op zoek naar een rit via BlaBla Car!

  1. Precies, ik zie het ook echt als een kans om dit soort dingen last-minute te doen!

 18. Ik ha dal vaak over BlaBlacar gehoord en ik ben echt van plan om het eens te testen, wie weet ik de zomervakantie, want dan wil ik echt een reis/citytrip doen!

 19. Klinkt een beetje als het ouderwetse liften in een modern jasje, maar dan met afspraak. Ik heb een beetje op de website gekeken, maar als het bedrag pp alles is en er komen geen onverwachte kosten bij, is het kei goedkoop.. Daar heb je geen ryanairtje voor ;) Zeker de moeite waard om eens wat meer aandacht aan te besteden.
  Dank je voor de tip!

 20. Bij Blablacar kon ik helaas geen lift vinden voor het traject dat ik wilde afleggen. Toen heb ik een berichtje geplaatst in onze plaatselijke ‘ruilengroep’ op Facebook. Dat leverde een perfecte lift op, ik werd zelfs thuis opgehaald! En kan vaker met deze meneer meerijden als ik wil. Super geregeld.

 21. Blablacar werkt inderdaad goed en goedkoop! Zelf als bestuurder aantal maal gedaan. Houd er wel rekening mee(kwam ik pas later achter) dat je inzittenden niet meeverzekerd zijn en mocht je dus een ongeluk krijgen meerijders veel geld bij je kunnen claimen. Bij de OHRA vallen de inzittenden iig niet onder je normale inzittenden verzekering omdat je elkaar niet kent en je er ook geld voor krijgt. ANWB zou coulanter zijn.

  1. Oke! dat is een goed punt dat je aanhaalt! Goed om te weten.

 22. Ik heb de app al best lang op mijn telefoon staan maar nog niet een reis gevonden ermee. Doordat ik het een aantal keer geprobeerd heb maar niets heb gevonden ben ik het soort van weer vergeten en dan kijk je toch naar andere vormen van vervoer. Nu zit het weer op de voorgrond in mijn hoofd door jullie goede ervaring dus wie weet vind ik voor mijn volgende reis wel een rit!

 23. In Duitsland bestaat zoiets al heel lang (Mitfahrgelegenheit.de – en zie nu inderdaad dat er tegenwoordig staat Powered by Blablacar!) Zo’n tien jaar geleden toen mijn vriend nog in het zuiden van Duitsland woonde, we 500km uit elkaar woonden en student waren, maakten we daar heel veel gebruik van, daardoor konden we elkaar toch vaak zien! :)

  1. Ik weet niet hoe de prijzen tegenwoordig zijn, maar toen kon ik voor 10-15 euro naar Stuttgart :)

 24. Dit is echt superleuk! Ik had wel van blablacar gehoord, maar was een beetje wantrouwend. Na dit verhaal ga ik het zeker een keer proberen. Lijkt me wel grappig, bovendien woont een goede vriend van mij in Parijs, maar met de trein is zo duur, zeker als ik maar één dagje kan blijven! Dit zou een handige oplossing zijn. De kerstmarkt ziet er ook super gezellig uit!

 25. […] op. Dinsdag vertelden we over onze ervaringen met BlaBlaCar. We reden vorig weekend namelijk met BlaBlaCar naar Berlijn (en weer terug,) speciaal om een veganistische kerstmarkt te bezoeken. We sliepen in een AirBnB, […]

 26. Allemaal leuke en positieve reacties. Denk wel als er iemand meegaat en die heeft iets in zijn bagage, of verstopt in jouw auto, wat er bij de eventuele grens controle niet in zou mogen zitten de bestuurder dus gewoon ontzettend de sigaar is. enneh….ja maar…ja maar…werkt dus niet.
  En dan spreken we minstens over een hoge boete en de auto gewoon inleveren, of wat dacht je van een paar maandjes de bajes in….o wat was het dan een fijn ritje.

  1. Wat kom jij over als een heerlijk positief en optimistisch mens, Kees ;)

 27. Wij hebben ook een goeie ervaring met BlaBlaCar! :) We zijn vanaf Barcelona meegereden naar Valencia met een jongen die elke dag vanuit z’n woonplek (Valencia) naar Barcelona reed voor zijn werk. Hij nam bijna dagelijks mensen mee via BlaBlaCar om z’n benzinekosten terug te krijgen en voor de gezelligheid. Het scheelde ons een boel geld, want het was veel goedkoper dan met het openbaar vervoer. Ook was het veel sneller!

 28. Twee jaar geleden heb ik een jonge man ontmoet die mij de ogen opende….
  Ik was onderweg van Duitsland naar Leeuwarden toen ik voor het eerst van mijn leven een backpacker mee nam.
  Hij stond in Groningen te liften en hij moest naar Amsterdam en er was nog plaats, dus mee.
  Onderweg hebben we bij een pomp wat gegeten want john had nog niks gegeten.
  Daar kreeg John kroketten van mij, die moet je eten als je in Nederland bent zei ik…..( hij vond ze heerlijk)
  John kwam uit Zweden en was regisseur en was net van school en nu was hij gaan backpacken en Europa aan het verkennen…..
  Onderweg heb ik de mooiste verhalen gehoord en voor dat we het door hadden waren we al in Hoorn .
  We hadden afgesproken dat ik hem bij de afsluitdijk zou afzetten maar het was zo leuk…..
  Bij Hoorn heb ik hem bij een pomp afgezet want er was een verjaardag waar ik heen moest…..
  Onderweg naar huis dacht ik de hele tijd aan die verhalen die john mij vertelde….
  Ik dacht bij mij zelf dat is nu het leven dat had ik ook moeten doen packpacken….
  Vorig jaar was ik onderweg van Leeuwarden naar Berlijn( alleen ) toen onderweg ineens john door mijn gedachten ging…..
  Als ik nu naar Berlijn rij ook eens backpackers mee neem dat is veel gezelliger dacht ik.
  Dus aangekomen op de bestemming meteen de computer aan en google….
  Daar kwam ik via facebook Mitfahrgelegenheit Berlin – Niederlanden tegen.
  Meestal blijf ik 4 dagen in berlijn vrijdag tot maandag en had ik een oproep geplaatst dat ik maandag weer naar Nederland zou rijden…
  En het werkte perfect de mensen en de verhalen wat een verrijking van mijn leven…
  Ook doe ik wel eens een oproep via blablacar en dat werkt ook perfect.
  Ik moet nog even wachten maar over twee maanden ga ik weer naar Berlijn en dan hoop ik jullie weer mogen te ontmoeten…… HET WAS TOP….

  Germ

 29. Er zou meer reclame voor gemaakt moeten worden, ik neem ongeveer 1 of 2 x per maand ‘gasten’ mee op mijn woon / werk rit.

  Je kunt ook stickers aanvragen voor op je auto…

  https://www.blablacar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *