Guus zoekt G-factor (GESLOTEN!)

De Groene Meisjes kennen veel leuke plekjes in Amsterdam. Maar Guus was voor hen goed verborgen gebleven. Tot dat Maringe (werknemer bij Guus en tassenontwerpster) ons op deze winkel attendeerde. Deze groene winkel moesten wij écht komen bezoeken.

Ik werd welkom geheten door Maringe (overigens, Maringe is tevens een oude schoolvriendin van mij!) en toen ik binnenkam was zij druk bezig met klanten, dus ik kon eerst lekker zelf een eerste indruk van de winkel opdoen. Ik voelde mij meteen een kind in een snoepwinkel. De winkel is groter dan ik verwacht had. En de spullen die erin staan zijn kleurrijk en mooi. Ik werd meteen naar de artikelen toe getrokken om alles even op te pakken en te bekijken. Je kunt er echt van alles krijgen zoals tassen, sieraden, schoenen, meubels, kinderspullen en dingen voor in de keuken. Een winkel voor elk wat wils.

Maar wie is Guus? Guus verkoopt spullen waarvan hij vindt dat die op de wereld gezet mogen worden. Met respect voor milieu geproduceerd en die ook mooi, handig, leuk en betaalbaar zijn, om maar een paar criteria te noemen. Guus zoekt producten uit die handgemaakt, of in kleine oplage geproduceerd zijn en die je niet in iedere (web)winkel tegenkomt. Guus vindt dat we in een uitdagende tijd leven. Met ons allen kunnen we erop letten dat we een omslag maken van verspilling naar duurzaamheid. Mooie spullen gaan hand in hand met duurzaamheid als er materialen gebruikt en productiemethoden toegepast worden die het milieu niet belasten. Daarom is er Guus; die koopt in of produceert, kiest ontwerpers en kunstenaars, en let op de G-factor. Wat zoveel zegt als een mix van verantwoord en aantrekkelijk.

Toen Maringe klaar was met de klanten, lagen er een paar heerlijke bio koekjes en fairtrade chocolade klaar. Onder het genot van een kop groene thee vertelde Maringe mij waarom deze artikelen de G-factor hebben en wat voor verhaal er achter zit. Dat bijvoorbeeld de gympen die zij verkopen van OAT afbreekbaar zijn en terug in de aarde gestopt kunnen worden. Dus als je klaar bent om er nog op te lopen kun je ze in de aarde stoppen en er zullen dan bloemen uit groeien. Ook de tassen van O.My.Bag.nl zijn van eco gelooid leer van Indiaanse koeien die gestorven zijn van ouderdom of ziekte. Ik vind deze manier van shoppen een hele andere beleving worden, veel persoonlijker en ook kom je het echte verhaal achter het product te weten.

“Waarom Guus? Als kritische consument bent u keen on green: u houdt van mooi, maar ook van moeder aarde.Dus koopt u eigenwijs én energiezuinig. Voor uzelf en uw vrienden. Het liefst van Guus. Vindt je nou Guus te ver dan kun je ook online je hart ophalen.”
(citaat website winkel van Guus)

Natuurlijk ging ik ook niet met lege handen de deur uit. Ik kocht handige producten voor in mijn werktas. Een duurzame Ohyo opvouwbare waterfles en een lunchskins boterhamzakje om mijn eten in te doen. Deze kan wel meer dan 100 keer gebruikt worden.

Maringe en Joke bedankt voor de gastvrijheid in de winkel van Guus! Wij zullen zeker nog een keer langskomen!

De Winkel van Guus
Rozengracht 104
Amsterdam
www.dewinkelvanguus.nl

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

16 gedachten over “Guus zoekt G-factor (GESLOTEN!)

  1. Dat ziet er uit als een leukke winkel zeg. Mooie producten en nog verantwoord ook. Die kettingen zien er leuk uit, en herbruikbare boterhamzakjes zijn altijd welkom!

    1. Ja het is echt een hele mooie winkel! Ja het boterham zakje is echt top en je kunt hem gewoon afwassen.

  2. Heel leuk, ga zeker binnenkort ff langs, al is het maar om het boterham zakje, ik voel me altijd een beetje schuldig als ik geen tijd heb om mijn lunch trommel goed te pakken en last minute snel alles in een boterham zakje prop. dit is een goed alternatief. leuk artikel!

    1. Ja dat had ik ook! Dit is echt perfect en ook in verschillende maten verkrijgbaar. Ook hebben ze verschillende hippe designs

  3. Wauw, leuk winkeltje! Mooie spullen allemaal, ik word er hebberig van. Lijkt me ook ontzettend leuk om in zo’n winkel te werken :)

  4. Ik loop hier echt heel vaak langs… Nu moet ik er tch maar een keer naar binnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *