Health Journal #10

IMG_20130710_152725

Goodmorning! Na 2 weken geen Health Journal ben ik er weer! Ben je benieuwd hoe het de afgelopen periode is gegaan met gezond eten en sporten? Lees dan verder!

In mijn vorige health journal schreef ik al over mijn nieuwe sportschool. Ik vind het zo leuk! Ik doe vooral lessen Sh’bam & Bodybalance. Donderdag heb ik voor het eerst Bodypump gedaan. Denk: gewichten, squats, push-ups etc. Het was ZWAAR maar leuk.

Zo voelde ik me aan het einde van de les:
bodybuilder
Bron foto

Qua bewegen gaat het top! Het gezond eten gaan ook de goede kant op al eet ik met dit weer graag VEEL ijsjes. Helaas moeten De Groene Meisjes het met een mini vriesvakje doen. Zelf gezonde ijsjes maken is dus niet echt een optie. Ach, sorbetijs is geen crime.
Vorige keer schreef ik over maaltijden van te voren maken. Ik wilde kijken of ik nog wat gezonder zou eten als ik alles van te voren in de koelkast had staan. Ik maakte tofu scramble, quinoa/bonen salade, geroosterde kikkererwten en porties havermout.
Hmmm… het is toch niet echt mijn ding om allemaal dingen van te voren te koken. Ik had plotseling een aantal afspraken erbij. Soms had ik ’s ochtends geen zin in havermout en wilde ik liever wat anders. Hierdoor moest ik aan het einde van de week paar dingetjes weggooien omdat het niet meer goed was. Het past meer bij mij om te kijken wat ik op een dag ga eten maar niet om dit van te voren allemaal te plannen. Ik laat het toch liever aan het toeval over.

IMG_20130713_093111
Ondanks het goede weer ben ik altijd in voor een bord havermout. Dit zijn steel-cut oats: gesneden haver. Waar normaal de “haver-graan” plat wordt gestampt voor havervlokken/havermout zijn steel-cut oats alleen maar in stukjes gemaakt. De textuur is wat steviger dan normale havermout. Ik eet het graag met allemaal dingetjes erop zoals: kokossuiker, bessen, banaan etc.

IMG_20130703_093105
In huize Groene Meisjes worden er nog heel veel groene smoothies gemaakt. In deze smoothie zit banaan, kokoswater, kokossuiker en spinazie.

IMG_20130714_114616
Afgelopen zondag was de eerste editie van De Groene Meisjes & DopHert vegan brunch. Laura van DopHert en ik zorgde voor salades, dipjes, scones, carrotcake en nog meer. We gebruiken geen geraffineerde suiker in de baksels (deze keer op de carrotcake frosting na) en zorgen voor veel veggies. Dus ook voor de healthy people out there is het erg de moeite waard om langs te komen. Zondag waren er een aantal Groene Meisjes lezeressen, erg leuk dat jullie er waren dames!
Vandaag ben ik er helaas niet bij maar Laura zal uiteraard goed voor jullie zorgen :)

IMG_20130712_130725
Als laatste wil ik nog graag mijn nieuwe shirt laten zien. Ik vind het zo geweldig en draag hem bijna elke dag. LET’S FITNESS!

Ik wens jullie ook veel succes met gezond eten en sporten!

Liefs,
Jamie

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Health Journal #10

 1. Ijsjes zijn met dit weer ook noodzaak dus daar hoef je je niet schuldig over te voelen!

 2. leuk! Wat heb je van de rabarber gemaakt?
  En die foto van die vrouw, echt zo lelijk hahahaha.

 3. Volgens mij is het geen rabarber, maar snijbiet! Ben ook benieuwd wat je daar mee gedaan hebt.

 4. IJsjes <3 Ik houd niet eens zo van ijs maar de laatste tijd eet ik er ook veel. Ik at vanochtend nog zo'n cocos-ijsje als ontbijt, die ik via jullie blog (of facebook pagina?) heb ontdekt! Groenemeisjes-ijsjes noem ik ze altijd :D Dus dat mag best hoor met dit warme weer, hihi. Ik had ook een tijdje dat ik van alles van te voren wilde maken, maar het is ook niet mijn ding. Veel te veel geregel en geplan, en laat dat nou net niet mijn sterkste punten zijn ;) Goed bezig hoor! *schouderklopje*

 5. Gelukkig maar dat julie mini vrieshokje toch groot genoeg is om bananen te bevriezen voor jullie softserves en om in die heerlijke smoothies te doen!
  Ik <3 <3 <3 je FIT-shirt! en wat krijg ik ineens een enorme zin in aalbessen!

 6. Haaa die bodybuilderfoto!!!! I know right! Donderdag weer? Worden we echt twee hulken (je bent toch al een ‘groen’ meisje, dus ik bedoel maar!)

 7. Waaaaaaaaar komt dat tshirt vandaan? I WANT IT!!!!!!!!!!!!
  Leuk om te horen dat het allemaal nog zo goed gaat, ik miste het vorige week al!

 8. ik ben erg benieuwd naar de steel cut oats. Kun je me vertellen waar ik het kan krijgen? :)

 9. Hoi Waar kan ik steelcut oats krijgen in Nederland?
  Was vandaag bij de biowinkel en de Tuinen vandaag en kon het niet vinden.
  Gesneden haver is wel online te krijgen bij online dierenwinkels, maar dat is toch niet de bedoeling?! haha
  Groetjes,
  Gon

 10. Hoi,

  Ook ik ben benieuwd waar je steel-cut oats kan kopen? verkopen ze het bij de ekoplaza? Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *