Health Journal #9

watermeloen
Deze GINORMOUS watermeloen hebben wij zojuist (zaterdagmiddag) gekocht en ik kan niet wachten er morgen een lepel in te zetten. JUM!
Vandaag vertel ik jullie weer hoe het de afgelopen week is gegaan met sporten en gezond eten.

Wow, allereerst wil ik zeggen dat ik super enthousiast ben over mijn (en ook Merels) nieuwe sportschool. Afgelopen week heb ik wel 4 klasjes gevolgd. Dat vind ik nogal goed van mezelf aangezien ik maximaal 1x per week naar mijn vorige sportschool ging. De nieuwe sportschool past heel goed bij me! De docenten zijn leuk, de sfeer is goed en het is lekker luxe :)
Ik heb tot nu toe alleen nog SH’BAM & Bodybalance gedaan maar ik wil volgende week ook beginnen met Bodypump for some serious muscles! Merel en ik gaan trouwens nog een artikeltje maken over waarom wij SH’BAM zo leuk vinden (inclusief outfittips hihi). Ik heb de afgelopen week niet hardgelopen maar dit wil ik ook zeker nog gaan doen. Niet zo vaak als eerst maar 1 keer in de week is zat als ik daarnaast ook veel sport op de sportschool.

Qua gezond eten gaat het ook prima. Ik probeer zoveel mogelijk fruit en groente te eten. Om een uur of 4 krijg ik altijd erg trek en loop ik de keuken in om te kijken of er nog wat te eten valt. Dat is echt mijn valkuil. Ik eet dan vaak dingen die niet helemaal gezond zijn. Dit heb ik ook meestal rond lunchtijd maar ik heb nog geen lunch klaargemaakt. Voor mij werkt het zo goed als ik van te voren allemaal dingen klaar maak begin van de week. Helaas heb ik hier op zondag niet altijd zin in maar ik wil mezelf daar echt toe zetten. Bijvoorbeeld een grote bak salade met quinoa of zelfgemaakte mueslibars.  Ik ga dit echt deze week doen! (Volgende week kom ik erop terug.)

IMG-20130629-WA0002
Op zaterdag ben ik sinds een lange tijd weer eens boodschappen gaan doen op de Noordermarkt. Elke zaterdag is hier een biologische markt met veel goedkoop bio groente en fruit. Ik heb vooral veel spinazie en sla ingekocht voor groene smoothies.

IMG_20130625_220218
Één van mijn lievelingsgerechten bij restaurant Wagamama is deze salade met tofu. Al ben ik ook dol op de vega noodle soup. Het is erg fijn als je ergens vegan en gezond kunt eten.

IMG_20130626_184052
Woensdagavond ging ik naar mijn SH’BAM les maar ik had helemaal geen trek. Ik wist dat ik van te voren wat moet eten anders word ik nogal duizelig tijdens de les. Ik had voor mezelf een grote groene smoothie gemaakt en pannenkoekjes. Daar heb ik altijd wel zin in!

IMG_20130628_181006
Hmmm…. een zoete aardappelsoepje en een salade met geroosterde kikkererwten. Ik roosterde de kikkererwten voor 45 minuten op 200 graden in de oven. Ik had ze van te voren gemixt met peper, komijn, koriander en cayenne. (geen olie). Super lekker.

En mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe kicks…. Op de foto lijken ze oranje maar in het echt zijn ze knalroze. Hier draag ik ze met mijn discopants maar ik heb ze vooral gekocht voor het sporten.
IMG_20130626_093804

Tot volgende week!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Health Journal #9

 1. Leuk om te zien dat het allemaal zo goed gaat bij jullie met sporten en dat jullie het allebei naar je zin hebben! Verder zien alle foodie foto’s er heerlijk uit, ik vind het echt jammer dat ik niet in Amsterdam woon en bij Wagamama kan eten haha:P

 2. Die salade met kikkererwten lijkt me heerlijk. En die foto met meloen is echt zo leuk! Krijg ook gelijk trek ik watermeloen!

 3. Is dat bij Sportcity? Hoeveel kost zo’n abonnement daar? (De website is daar nogal mysterieus over, maar ik ben reuze benieuwd naar sh’bam door jullie!)

  1. Nee, ik sport niet bij Sportcity. Volgens mij betaal je bij sportcity iets van 40 euro?

 4. Lekker bezig, 4x per week sporten! Ik haal nu gelukkig de 2x per week. Wie weet kan ik het nog ophogen naar 3x binnenkort.

 5. Wat een ontzettend leuke foto met de meloen! En wat fijn dat de sportschool je zo bevalt :)

 6. Ben benieuwd naar de outfits! Sh’bam is inderdaad heerlijk, bodypump vind ik persoonlijk iets minder. Heb je Kickfun of Bodycombat al geprobeerd? Aanraders!

  1. Dat wordt helaas niet aangeboden op mijn sportschool maar het klinkt heel leuk :)

 7. Voor die snaaitrek aan het einde van middag sleep ik altijd overal een zak noten mee naar toe… Anders ga ik me ook te buiten aan van alles en nog wat.

 8. Oeh je (jullie) zijn echt goed bezig zeg! Zouden jullie een receptje kunnen plaatsen over zelfgemaakte muesli repen, zo 1 2 3 vind ik het namelijk niet in jullie geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *