Zin in een makkelijke en supergezonde vegan snack? Probeer deze dadeldip eens; het is HEERLIJK! Megazoet, maar zonder suiker, dus heel verantwoord. Snijd wat fruit in partjes en dip het in de dadels. Het recept hieronder is voor een flinke portie, dus geschikt om met meerdere mensen te eten (weer eens wat anders dan gebak!) of om in de koelkast te bewaren en er meerdere keren van te eten. Lees verder voor het recept!Β
* Dit recept is oorspronkelijk van Megan Elizabeth.
Wat je nodig hebt:
10 verse medjool dadels
1/2 cup water
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel (raw) vanillepoeder (of gebruik vanille extract)
appels, bananen, peren, of welk fruit je dan ook lekker vindt
eventueel; moerbeien voor on top
Wat je moet doen:
Doe de dadels, het water, de kaneel en de vanille in je keukenmachine en laat hem draaien tot het een gladde massa is geworden. Wij maakten deze dip in de Vitamix, een zeer krachtige blender. Als je geen keukenmachine hebt zou je een blender of een staafmixer kunnen proberen. De dip moet lekker smooth worden, zodat je hem bij wijze van spreken op een boterham zou kunnen smeren. (ook een goed idee!)
Spatel de dadeldip in een kommetje en plaats het in het midden van een groot bord.
Snijd het fruit in partjes en leg het om het schaaltje met de dadeldip heen. Staat ook nog leuk op tafel voor als je visite krijgt.
Enjoy!
aah jullie hebben een vitamix! ik ben jaloers. maar het klinkt heerlijk, kijken of mijn staafmixertje het aankan. vrees het ergste ;)
Als je een minder goede blender hebt, dan kun je de dadels ook een tijdje laten weken in water. Daar worden ook verse dadels een stuk zachter van. Kun je ze beter blenden. Ik zou ook graag een vitamix willen. Lijkt me fijn om mijn eigen notenpasta te maken. Al kan mijn Kiitchenaid blender ook redelijk wat hebben.
Dat is een heel goede tip!
klinkt wel lekker, misschien een keer proberen.. Wat een leuke site hebben jullie trouwens! Ik houd echt van natuurlijk en goed voedsel, dus blijf jullie zeker volgen! :)
Ik koop bij toko ‘Persepolis’ op de Kanaalstraat Utrecht altijd een dip die supergoed is. In zo’n bak met verse dips. Zoetig. Perfect voor op een cracker. Er staat alleen ‘spread’ boven dus ik weet nooit wat erin zit. Ik denk dat dit heel erg in de buurt komt haha.
He Elsbeth, daar kom ik ook wel eens! Welke spread is het die je bedoelt?
Euh… nou, bij de olijven en zo, in die bakjes, daar haal ik het altijd uit. Het is bruin. :)
hahha goed verhaal ;)
Mmmmmmm, lijkt me heerlijk als ik zin heb in iets zoet :D
Nu duimen dat mijn blender/keukenmachine het aankan!
Omdat veel van jullie last vreesden te zullen hebben met een minder-goede blender, heb ik eerst een paar zachtgekookte gedroogde abrikozen in mijn goedkoopste-die-ik-vinden-kon miniatuur blendertje gepureed, en er toen een voor een, eerst even pulserend, mijn keiharde dadels bijgedaan. Geen probleem, en het resultaat is overheerlijk!
ah kijk eens aan! Goed om te horen!
[…] 1 recept wil ik alvast met jullie delen, een overheerlijke (raw) vegan dadel dip. Ik ben gek op dadels,dus alle recepten zijn welkom. Deze komt van De groene meisjes http://www.degroenemeisjes.nl/healthy-snack-raw-vegan-dadeldip […]
Dit is werkelijk nog lekkerder dan welk snoepgoed dan ook.
Ik vond het net nog niet glad genoeg in m’n blender,
Dus heb nog even de staafmixer er op gezet,
Ook onvoorstelbaar heerlijk met stukjes kokosnoot dippen
Net gemaakt, smaakt heerlijk! Thanks voor weer een lekkere en gezonde snack!
lijkt me heerlijk. Hoe lang kun je deze dip bewaren. Heerlijk op brood!
vandaag gemaakt alleen noten toegevoegd :) LOVELY!! Goeie vraag anneke, vraag me ook af hoelang je het kunt bewaren.
Waw deze dip is heerlijk dames! Nog een tip: roer wat door de (al dan niet soya-) yoghurt heen! De combi van het zurige van de yoghurt werkt perfect met het intens zoete van de dadels! ^_^