Het selfcareseizoen is begonnen: hand-en nagelverzorging van gitti

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met gitti / foto’s: Aline Bouma

De herfst is deze week officieel begonnen en daarmee trap ik ‘mijn seizoen van de selfcare’ af. Ik heb het ongetwijfeld al vaker tegen jullie gezegd, en ik weet niet precies wat het is, maar op de één of andere manier vind ik het in het najaar veel gemakkelijker om tijd en aandacht te besteden aan selfcare. Misschien heb ik er meer rust en ruimte voor, misschien is het het feit dat we meer binnen zijn; het maakt ook eigenlijk niet uit, ik maak er graag een goed gebruik van.

Van gitti (je weet wel, van die geweldige nagellak waar ik onlangs ook over schreef,) mocht ik een aantal nagel-en handverzorgingsproducten testen. Hoewel ik graag tijd besteed aan het lakken van mijn nagels, liet de verzorging van mijn handen wel een beetje te wensen over. Dit kwam dus goed uit. Nu heb ik er een nieuw ontspannend ritueel bij met onder andere olietjes, serum en crème en ik kan het iedereen aanraden.

Vegan hand&nail care

De producten die ik nu gebruik op een rijtje:

Soothing Rosewater. Nadat ik mijn oude nagellak eraf heb gehaald en mijn handen heb gewassen, breng ik op elke vinger een druppel rosewater aan. Dit gaat heel gemakkelijk met het pipetje. Dit masseer ik in over mijn hele nagelbed en een gedeelte van mijn vingers. Dit maakt alles, inclusief de nagelriemen, lekker zacht.

Crystal Nail Hardener. Vervolgens breng ik een laagje van harderer aan, om sterkere nagels van te krijgen. Hoe sterker mijn nagels, hoe langer vervolgens de nieuw aangebrachte nagellak blijft zitten, heb ik gemerkt.

Vervolgens masseer ik het Probiotic Serum of de Smoothing Oil nog een keer goed in mijn nagels en nagelriemen. Let op: voordat ik mijn nagels opnieuw ga lakken, was ik mijn handen. Lak is niet zo gek op een vettig onderlaagje, vandaar.

Tot slot smeer ik mijn handen, wanneer ik helemaal klaar ben en mijn nagels opnieuw heb gelakt (met een top-en-base coat en een kleur,) in met de Hydrating Hand Treatment.

Misschien denk je: ‘maar dat is toch hartstikke veel werk?!’ Nou, dat valt eigenlijk wel een beetje mee en het is natuurlijk ook maar net hoe je het ziet. Zo maak ik er graag op zondagmiddag tijd voor om even lekker een uurtje aan te tafel te zitten met de producten, een lekker drankje, een YouTube playlist aan en voordat ik weet het ben ik alweer klaar. Ik vond het altijd al fijn om de tijd te nemen om mijn nagels goed te lakken en dit is eigenlijk alleen maar een upgrade van dat ritueel.

Fijn kleurenpalet voor de herfst

gitti

Jullie snappen: ook in het najaar wil ik mijn nagels in de mooiste kleuren lakken. Gelukkig heeft gitti een flinke range aan geweldige kleuren om uit te kiezen. Een kleur die ik standaard veel draag in de herfst en winter is dieprood, soms ook zwart, maar ik vind het ook leuk om een beetje te variëren. Vandaar het roestbruin en de twee blauwtinten. Al deze kleuren matchen perfect bij de kleding die ik mezelf dit najaar zie dragen, dus ik ben helemaal content.

Mocht je meer willen weten over de kwaliteit van de nagellak en de verschillen tussen de waterbased en de plantbased lakjes, dan verwijs ik je graag naar mijn vorige blogpost over gitti. In dat artikel leg ik alles uitgebreid uit.

Treat yourself dit najaar (met 25% korting)

Ik hoop dat er heel veel mensen met me meedoen dit najaar en lekker aan de selfcare gaan. Herinneren jullie je nog dat ik vorig jaar december een ‘selfcare advent’ deed? Met elke dag een reminder aan hoe je beter voor jezelf kon zorgen? Natuurlijk ging dat over zoveel meer dan crème en bruisballen, maar lichaamsverzorging was er wel degelijk een onderdeel van. Misschien moet ik dat dit jaar weer introduceren.

Maar het is nog lang geen december en toch kun je al aan de slag. Van gitti mag ik opnieuw een kortingscode met jullie delen. Dit keer speciaal voor de hand-en nagelvezorgingsproducten. De code is ‘groenemeisjes25′ voor 25% korting op alle manicure sets. En het leuke is; er zijn ook setjes waarbij je een paar kleuren nagellak én een verzorgingsproduct (of meerdere) kunt kiezen. Zo heb je the best of both worlds, met een hogere korting dan de vorige keer. Ik ben er in elk geval erg blij mee!

Sowieso mogen jullie best wel weten dat ik erg blij ben met deze samenwerking. Kijk eens goed naar de website van gitti en dan in het bijzonder naar de modellen die ze kiezen om hun producten te showen. Ik word ontzettend blij van hoe inclusief gitti is: ik zie oudere mensen, mannen, vrouwen en non-binaire mensen, mensen van kleur, dikke mensen en wow, een (vegan!) merk kon gewoon niet beter bij me passen :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Het selfcareseizoen is begonnen: hand-en nagelverzorging van gitti

  1. Wat een prachtige herfstkleurtjes! Die verpakkingen vind ik ook zo mooi, heel stijlvol :-)

    Krijg er helemaal zin van om ook een herfstkleurtje op mijn nagels te lakken.

  2. Wat een fijne herfstkleuren. Ik heb de oranje en rode gekocht :-) Bedankt voor de kortingscode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *